Ik zoek een...

Actueel - Nieuws

Weggeefactie: Wat werkt in coaching?

di 28 sep 2021

Erik de Haan presenteert in dit boek het ultieme overzicht van wat écht werkt in coaching. Welke veranderingen brengt het teweeg, zowel voor coachees als voor organisaties en opdrachtgevers?

Wat werkt in coaching? bespreekt de resultaten van honderden kwantitatieve studies naar de effectiviteit van werkgerelateerde en executive coaching. Gezamenlijk geven deze studies antwoord op drie belangrijke vragen:
1. Werkt coaching?
2. Zo ja (en dat is het antwoord op vraag 1), voor wie werkt het dan vooral?
3. En wat levert coaching eigenlijk op voor de coachees, degenen aan wie zij leiding geven, en hun organisaties?

Erik de Haan beantwoordt deze vragen op een toegankelijke manier. Hij bespreekt de statistisch significante inzichten die voortkomen uit de studies en legt uit hoe deze kunnen worden toegepast. De Haan evalueert het beschikbare bewijs op heldere wijze, en definieert wat écht werkt in coaching. Zonder ingewikkelde formules en statistieken, en met heel weinig getallen: alleen de belangrijkste rondom effectgrootte en significantie. Hij geeft in elk hoofdstuk direct toepasbare adviezen voor de coachingpraktijk. Wat moet je bijvoorbeeld benadrukken in je coachinggesprekken om resultaat te boeken?

Dit maakt van Wat werkt in coaching? een essentiële gids voor de 'evidence-based' effectiviteit van coaching. Een onmisbaar handboek voor iedere coach en iedereen die wordt opgeleid tot coach.

Erik de Haan is van oorsprong fysicus en deed al psychofysisch onderzoek voor zijn PhD in 1994. Hij leidt het Ashridge Centre for Coaching aan de Hult International Business School in het Verenigd Koninkrijk en is tevens hoogleraar Organisatieontwikkeling bij de postgraduate opleiding Executive Coaching van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij publiceerde ruim tweehonderd praktijkgerichte en wetenschappelijke artikelen en veertien boeken op basis van zijn expertise als organisatieadviseur, therapeut en executive coach.

"Niet alleen biedt dit boek een uitvoerig overzicht van de literatuur tot nu toe, het bekijkt deze literatuur ook op een open, kritische, moedige en creatieve manier. Het stelt je manier van denken ter discussie over (executive) coaching, over wat effectiviteit betekent, over hoe we het kunnen en moeten meten, en over hoe we verder moeten bouwen aan bewijs voor de effectiviteit van (executive) coaching. Dit boek hoort op de lijst van te lezen boeken te staan voor iedereen die op welke manier dan ook beroepsmatig te maken heeft met coaching." - Dr. Tim Theeboom, senior lecturer bij het Center voor Executive Coaching, Vrije Universiteit, Amsterdam

"Elk hoofdstuk begint met de controverses, waarmee de problemen worden aangestipt alvorens te kijken naar de successen van coaching. Dat zie je niet vaak; coaching roept nogal vaak kritiekloos enthousiasme op." - Silvia Dello Russo, associate professor, Toulouse Business School, Frankrijk

In samenwerking met Uitgeverij Koninklijke van Gorcum mogen we vijf exemplaren van dit boek weggeven. Deze weggeefactie loopt tot en met 13 oktober a.s. Winnaars worden per e-mail geïnformeerd.

 

Klik hier om mee te doe aan deze weggeefactie