Ik zoek een...

Actueel - Nieuws

Weggeefactie: Niet-helpen voor hulpverleners

Waarom het leven al therapeutisch genoeg is

di 17 dec 2019

Hulpverleners zijn gewend om zich uit te sloven. Doorgaans zetten ze alles op alles om het voortouw te nemen, empathisch te zijn, oplossingen aan te dragen en stappenplannen te bedenken. In de praktijk blijken deze inspanningen maar al te vaak tevergeefs, en kan het zelfs gebeuren dat ze emotioneel opgebrand raken. Cliënten zijn namelijk eigenwijs, tegendraads, ongrijpbaar en meesters in het uiten van hun weerstand tegen verandering.
Psycholoog Wijnberg loopt al veertig jaar mee in de hulpverlening en heeft een vernieuwende aanpak ontwikkeld om hulpverleners weer plezier te geven in hun werk. Tegelijkertijd is het een aanpak die de cliënten aan het werk zet, zoals het hoort. Deze aanpak is, tegenstrijdig genoeg, een actieve vorm van niet-helpen, waarbij de hulpverlener op provocatieve wijze zelf zo tegendraads is dat de cliënt wel zijn verantwoordelijkheid moet nemen. Uitgangspunt is dat het leven zelf al therapeutisch genoeg is, waardoor de hulpverlener zichzelf zo snel mogelijk overbodig moet maken.

Jeffrey Wijnberg is al ruim veertig jaar werkzaam als psychotherapeut. Eerder verschenen o.a. bij Scriptum: ‘Zijn wie je bent’, ‘Dit is niet het leven dat ik heb besteld’ en ‘Dagboek van een psycholoog’, en samen met Jaap Hollander ‘Provocatief coachen’. Vele lezers hebben inmiddels kennisgemaakt met de provocatieve stijl van communiceren die Wijnberg hanteert.

 

In samenwerking met uitgeverij Scriptum mogen we drie exemplaren van dit boek weggeven. Deze weggeefactie loopt tot en met dinsdag 7 januari 2020. Winnaars worden woensdag 8 januari 2020 per e-mail geïnformeerd. Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie.

 

Let op: reacties via onderstaand formulier worden niet meegenomen

 

 

 

 Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:

ELIZABETH WALTERS - vrijdag 24 januari 2020

GROEPSLENING GROUP INC U bent toegegeven aan waar u leningen kunt krijgen Een lening om uw schuld gemakkelijk af te lossen? Een lening om het soort bedrijf te starten dat u wilt doen? Een lening voor educatieve doeleinden? Een lening om een ??appartement te kopen? Een lening om deze droomauto te kopen? Kijk niet verder, LENDING TREE INC biedt leningen Geen verborgen betalingen van 1.000 tot 20.000.000 EUR / USD / POUNDS Bij een zeer lage participatiegraad van 3% We hebben een leen- en leveringsnetwerk opgezet financiële hulp aan klanten wereldwijd. We streven ernaar onze standaard van uitmuntendheid te handhaven Onze diensten op elk moment van de dag aanbieden. We geven een lening aan degenen die financiële hulp nodig hebben in termen van 1 tot 20 jaar Onze diensten omvatten ook . echte financiering . onroerende investeerder, . bouw leningen, . startende leningen, . woningkredieten . consumentenleningen, . FHA-leningen, . persoonlijke leningen, . autoleningen en anderen Neem contact met ons op als u een lening of financiële hulp nodig heeft e-mail: lendingtreegroupinc@gmail.com e-mail: lending-tree@outlook.com WhatsApp: +1 213 419 2419 Met warme overweging

C.L. Boogerd - woensdag 25 december 2019

Nieuwsgierig geworden en benieuwd naar de valkuilen.

Klazina - donderdag 19 december 2019

Mijn schoondochter werkt in de jeugdzorg. Ze doet het erg goed maar soms is een beetje meer afstand fijn voor haar. Ik wil dit boek haar graag kado doen

Marleen - donderdag 19 december 2019

Dit boek lijkt me goed voor een dertig jarige man die ik ondersteun als sociaal werker. Hij zet nu zijn negatieve levenservaring in om anderen te helpen. Dit boek helpt om zijn overlevingsstrategie los te laten: van betekenis zijn door helpen. Ik zou het hem graag geven

Toon de Boer - donderdag 19 december 2019

Eerlijk gezegd val ik van mijn stoel van verbazing: alsof dit een nieuw inzicht is. Wij leiden al 20 jaar coaches op uitgaande van het principe dat de client zijn eigen oplossing bedenkt en uitvoert. Helpen doe je op de VORM niet op de INHOUD.

A. Hietberg - donderdag 19 december 2019

Ik kan wel wat tips en info gebruiken over dit onderwerp!

Tanja Rijstenbil - donderdag 19 december 2019

Erg benieuwd hoe Wijnberg dat aanpakt.

Ineke van den berg - donderdag 19 december 2019

stapje voor stapje leer ik af en leert mijn coachee bij, en dat kan nog beter

herma - donderdag 19 december 2019

al eerder boeken van Jeffrey Wijnberg gelezen, en zou graag de opleiding doen, eerst nog dit boek lezen wellicht?

Diane Bergman - donderdag 19 december 2019

Hulpeloos houdende helpers....Heerlijk

Richard - donderdag 19 december 2019

Mooi vraagstuk; en uitdaging ;-) Ik ontvang graag een exemplaar.

Lena Kremers - donderdag 19 december 2019

Mooie intro, het heeft mij geteisterd om te lezen en binnen mijn werk als coach in de kunnen zetten als ondersteunend inzicht.

Ben - donderdag 19 december 2019

op je handen zitten

Cilia Roovers - donderdag 19 december 2019

Jaaa mooi voor in mijn werk te gebruiken.

Corecase - donderdag 19 december 2019

Jeffrey Wijnbergs manier van benaderen boeit al jaren. Ik ben zeer nieuwsgierig naar dit nieuwe boek. De vraag is echter steeds of ik hem daar mee help of mezelf?

Bram Flippo - donderdag 19 december 2019

Graag ontvang ik dit boek!

John - donderdag 19 december 2019

Hoe te handelen wanneer het helpen van de ander in jouw DNA zit... ?

Ineke Koops - donderdag 19 december 2019

De valkuil is er altijd weer .....

Henning Zorn - donderdag 19 december 2019

het lijkt me interessant om het idee van de eigen verantwoordelijkheid van de cliënt en de bijpassende houding van de coach een helemaal uitgewerkt te zien.

Marijke van Rens - donderdag 19 december 2019

Zelfs als vrijwilliger bij Leergeld of misschien juist als vrijwilliger lopen mijn collega en ik hiertegen aan. Dit boek kan ons wellicht helpen de grens te bewaken

Carola Medenblik - donderdag 19 december 2019

Top om evt dit boek te mogen ontvangen!

Z. de Bruin - donderdag 19 december 2019

Ik loop stage in in een moeder kind huis met jonge moeders, en loop precies aan tegen deze weerstand tegen verandering. Ik heb het deze week in de supervisie ingebracht. Dit boek zou voor mij dus heel leerzaam zijn!

Bregje Verschaeren - donderdag 19 december 2019

Graag! Een onderwerp waar ik in de begeleiding van hulpverleners vaak mee te maken krijg!