Ik zoek een...

Actueel - Nieuws

Weggeefactie: Anders werken met de Bepper Balance Methode

ma 26 okt 2020

Voor professionals die een coachende en/of begeleidende functie hebben is het altijd een opdracht en een uitdaging om de cliënt of cliënten te helpen bij hun veranderproces. Dat gaat niet altijd even gemakkelijk en snel. Wanneer je een gesprek voert, is dat serieel. Iemand denkt, zegt, hoort en leest slechts één ding tegelijk. Daardoor kun je gemakkelijk uitweiden of afdwalen van het onderwerp.

De Bepper Balance Methode werkt met een tastbare tool en biedt een geheel nieuwe manier van bewust worden en ontdekken. Door alle aspecten die een rol spelen bij een probleem visueel in kaart te brengen op het Bepper Bord creëer je afstand en overzicht. Dat zorgt al voor rust en ruimte. Door deze aspecten vervolgens te wegen in het Bepper Bord, wordt de impact van de aspecten ook voelbaar voor de cliënt.
Hoofd, hart en (onder)buik werken samen zodat er een eerlijk beeld van de innerlijke beleving op het Bepper Bord zichtbaar wordt. 
Jij en je cliënt zien, voelen en ontdekken hoe het anders kan. Jullie komen snel bij de kern van een probleem. Je cliënt wint aan zelfvertrouwen omdat de ontdekking zelf wordt gedaan. En de mogelijke verandering beklijft beter omdat de cliënt zelf de weg ernaartoe heeft gevonden.

Deze methode werkt ook bij stellen, gezinnen en teams. Daarbij komt nog dat het werken met deze methode escalatie en conflicten voorkomt. Het bevordert het wederzijds begrip en het gezamenlijk eigenaarschap van een doel of situatie. De Bepper Balance Methode kan worden ingezet door professionals die met kinderen, jongeren of volwassenen werken.

De werking van de Bepper Balance Methode vanuit een breed perspectief onderbouwd. Met bestaande en nieuwe modellen en voorbeelden wordt uitgelegd welke factoren een rol spelen bij het realiseren van verandering en hoe dit in de methode is verwerkt.

Verder lees en zie je een uitgebreide omschrijving van de methode, ondersteund met talloze voorbeelden uit de praktijk.

Dit boek gaat over de kracht van visueel en tastbaar werken aan verbetering door anders coachen, anders bewust worden en anders keuzes maken.

In samenwerking met auteur Liesbeth Bouwhuis mogen we drie exemplaren van dit boek weggeven. Deze weggeefactie loopt tot en met dinsdag 10 november. Winnaars worden woensdag 11 november per e-mail geinformeerd. 

Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie.


Liesbeth Bouwhuis is gecertificeerd coach. Zij ontwikkelde vanuit haar praktijk een nieuwe methode die tastbaar en snel werkt voor ieder die zichzelf en anderen wil helpen om inzicht te krijgen in het veranderproces. Met de schijnbaar speelse en toegankelijke tools heeft zij al veel cliënten een stap verder geholpen. Ook andere professionals zijn inmiddels getraind en eervaren in het werken met deze methode.

 

Let op: reacties via onderstaand formulier worden niet meegenomen 

 Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:

alice - woensdag 11 november 2020

de kracht van positief denken! Dit boek ga ik ontvangen

A. Engele - maandag 9 november 2020

Al eerder van gehoord! Nu komt het weer op mijn pad ... vast niet voor niets!?!

Hugo vd Drift - vrijdag 6 november 2020

q

Emmy van Egteren - donderdag 5 november 2020

Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn en het maakt me tegelijk supernieuwsgierig. Juist het anders...

Lammijna Hofstra - vrijdag 30 oktober 2020

Ik ben benieuwd naar de methode, zelf werk ik ook met visueel en emotioneel bewustwording om zelfbeeld en bewustwording innerlijke belevingen te ontwikkelen

A. beljaars - vrijdag 30 oktober 2020

Zoooooo Nieuwsgierig!!