Ik zoek een...

Actueel - Nieuws

Vier simpele coachvragen over plezier in je baan of bedrijf

wo 12 mei 2010 - Petra Megens

Soms zoeken mensen pas een coach als het te laat is. Bijvoorbeeld als ze het al helemaal gehad hebben met hun huidige baan of bedrijf. Dan kloppen ze bij je aan, en wat kan jij dan nog doen? Nou, coachen natuurlijk! Want wie het helemaal gehad heeft, heeft meer aan coaching dan aan een kratje bier. Om maar iets te noemen. En hoezo te laat? Voor verandering is het nooit te laat. 

Groot nadeel van veranderen is dat de boel erdoor verandert. Veel mensen houden daar niet van. Behalve mensen die het helemaal gehad hebben. Die willen juist graag veranderen. En toch, een mens kan niet wezenlijk veranderen. Wel kan je steeds meer jezelf worden. 

Verandering van koers in je loopbaan of je bedrijf gaat over de vraag: hoe wordt mijn werk meer een afspiegeling van wie ik echt ben? Verandering - steeds meer jezelf worden - gaat over verwezenlijking. Verwezenlijking van je idealen, van je visie, je dromen, je zelf. 

Heeft jouw coachee te weinig plezier in haar werk of bedrijf? Zit ze tegen het ’ik heb het helemaal gehad’ aan, of is ze dat punt al voorbij? Dan is ze waarschijnlijk wel in voor een flinke verandering. Niet om een ander mens te worden. Maar om meer zichzelf te zijn. Eerstens in haar eigen vel. En vervolgens in haar baan of bedrijf. 

Waar te beginnen? Zelf houd ik het graag simpel, dat schudt zo lekker op. Zoals deze vier vragen: 
1. Waar word ik blij van en waarom? 
2. Waar droom ik van en waarom? 
3. Op wie wil ik lijken en waarom? 
4. Wat wil ik later als ik groot ben en waarom? 

Tijd is voor een flinke verandering? Tijd voor een flinke coach! 

Meer flinke coaching vind je op www.petramegens.nlPetra Megens is coach, spreker en schrijver. Haar boek ‘Knetterdruk – werken in deze hyperactieve tijd’ verscheen bij uitgeverij Thema.Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
Nog geen reacties geplaatst