Ik zoek een...

Actueel - Nieuws

Proeverij: Coachen van moeilijke mensen

vr 07 mei 2010

Proeverij: Coachen van moeilijke mensen 
Training Psychopathologie
 

In de begeleiding van mensen gaan we ervan uit dat cliënten zich willen ontwikkelen en hun gedrag willen veranderen. Meestal is dat zo. Maar het komt ook voor dat mensen vastzitten in een bepaald gedragspatroon of vasthouden aan belemmerende overtuigingen. Soms weet je er dan als ervaren begeleider niet goed raad mee. Hoe kun je dat gedrag interpreteren? En wat is dan een goede aanpak? 

Stuur voor maandag 17 mei 2010 een e-mail met uw contactgegevens naar het redactiesecretariaat(redactie@tvc.nl) met als onderwerp ‘Coachen van moeilijke mensen’ als u geïnteresseerd bent, aan de voorwaarden voldoet en beschikbaar bent op 22 - 25 juni 2010 en bereid bent de verblijfskosten (€ 505,00) voor eigen rekening te nemen. De winnaar krijgt bericht op dinsdag 18 mei 2010. Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden. 

Proeverij 
Een coach die niet meer leert, staat stil
Vanuit deze stelling en onze nieuwsgierigheid naar het leerproces van coaches biedt het TvC telkens aan één abonnee of anderszins geïnteresseerde een workshop aan. 
U neemt kosteloos (! Let op: Het Balkon biedt 1 gratis deelnameplaats aan voor deze training. De verblijfkosten à € 505,- zijn wel voor eigen rekening!) deel met maar één tegenprestatie: dat u deelt met andere lezers wat u geleerd hebt. Wat wij van u vragen is een verslag van de workshop en van wat uzelf en andere deelnemers ervan vonden. Neem een digitale camera mee voor een foto-impressie. 
Training Psychopathologie: inzicht in cliënten met persoonlijkheidsproblematiek 
In de begeleiding van mensen gaan we ervan uit dat cliënten zich willen ontwikkelen en hun gedrag willen veranderen. Meestal is dat zo. Maar het komt ook voor dat mensen vastzitten in een bepaald gedragspatroon of vasthouden aan belemmerende overtuigingen. Soms weet je er dan als ervaren begeleider niet goed raad mee. Hoe kun je dat gedrag interpreteren? En wat is dan een goede aanpak? Vaak spelen dieperliggende oorzaken een rol. Er kan sprake zijn van persoonlijkheidsproblematiek en van psychopathologie. 

In deze leergang behandelen we persoonlijkheidskenmerken en gedragspatronen zoals beschreven in de psychologie en de psychotherapie. Om deze kennis vervolgens toe te passen in niet-therapeutische werk- en leersituaties. We werken aan de hand van voorbeeldcasuïstiek en eigen praktijkvoorbeelden. Ten slotte besteden we ook aandacht aan hardnekkige bedrijfsculturen en organisatiepathologie. 
De kennis uit dit programma is onontbeerlijk voor iedere professionele interventiekundige die het gedrag van cliënten beter wil begrijpen en die adequater wil kunnen interveniëren. 

Resultaat 
• Je hebt inzicht in mogelijke achtergronden van lastig en afwijkend gedrag. 
• Je hebt instrumenten in handen om een inschatting te maken van iemands persoonlijkheid. 
• Je weet hoe je in jouw praktijk om kunt gaan met psychopathologie en organisatiepathologie. 
• Je hebt geoefend met mentaliseren, een doeltreffende begeleidingsmethode. 
• Je weet wanneer je iemand zelf kunt begeleiden en wanneer je moet doorverwijzen. 

Wie ben jij? 
De leergang is bij uitstek geschikt voor ervaren coaches, trainers, adviseurs, loopbaanbegeleiders, re-integratiedeskundigen en anderen, werkzaam in een niet-psychotherapeutische setting. 

Trainers 
De training wordt begeleid door Peter Bleumer en René Meijer. 
Peter Bleumer is psychotherapeut en organisatieadviseur. Hij heeft zich gespecialiseerd in de systeemtherapie en de analytische psychotherapie. Peter heeft zowel ervaring met individuele psychopathologie als met irrationele processen in organisaties. Hij is geboeid door organisatieverandering en de psychologische processen die daarbij een rol spelen. 

René Meijer (psycholoog) specialiseerde zich in interpersoonlijke en interculturele communicatie, bedrijfscommunicatie, teamontwikkeling, management en leiderschap. Hij werkt als opleider, trainer en coach met professionals uit profit-, nonprofit- en overheidsorganisaties. Zijn belangstelling gaat uit naar onbewuste en irrationele processen in groepen en organisaties. 

Wanneer en waar? 
Deze training wordt verzorgd van dinsdag 22 juni t/m vrijdag 25 juni 2010 en neemt in totaal 10 dagdelen in beslag. De locatie betreft het Balkon in Vasse (Overijssel). Voor meer inhoudelijke informatie en het programma: www.hetbalkon.nl 

Aanmelden? 
Stuur voor maandag 17 mei 2010 een e-mail met uw contactgegevens naar het redactiesecretariaat(redactie@tvc.nl) met als onderwerp ‘Coachen van moeilijke mensen’ als u geïnteresseerd bent, aan de voorwaarden voldoet en beschikbaar bent op 22 - 25 juni 2010 en bereid bent de verblijfskosten (€ 505,00) voor eigen rekening te nemen. De winnaar krijgt bericht op dinsdag 18 mei 2010. Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden.Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
Nog geen reacties geplaatst