Ik zoek een...

Actueel - Nieuws

Online coaching is snel, effectief en goedkoop

wo 25 aug 2010

Online coaching is snel, goedkoop en effectief. Volgens coach en loopbaanbegeleider Mirjam Windrich is juist het niet hebben van persoonlijk contact met de coach of begeleider een van de succesfactoren van het online coaching. 

Een belangrijke reden is dat er van multi-interpretabele non-verbale communicatie geen sprake meer is. Ook blijkt uit de praktijk dat mensen die een beroep doen op online hulpverlening al snel geen behoefte meer hebben aan persoonlijk contact met een begeleider. Dit alles betekent dat er hoge eisen worden gesteld aan het emailcontact tussen coach en coachee. Er is immers veelvuldig emailcontact. Emailcoaching volgt de viefasenmethode die is gebaseerd op het feit dat de coachee, onder begeleiding, zijn eigen `verhaal` schrijft. Tijdens dit traject schrijft hij een betoog over wat er speelt, hoe dat zo gekomen is, wat hij eraan kan veranderen en wat hij eraan gaat veranderen. 

De rol van de coach verandert gedurende het traject: is deze rol aanvankelijk het verzamelen van informatie, geleidelijk wordt de coach een begeleider bij het verwerken van de gegeven informatie. In een later stadium krijgt hij soms een adviserende rol.

In de juni uitgave van LoopbaanVisie heeft Mirjam Windrich een artikel geschreven over online coaching. Klik hier voor het volledige artikel.

Bron: www.express.beGeef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:

Erna van Lingen - woensdag 29 september 2010

graag mij opvegen voor dit nieuwsitem. Dank.

Jos Verheijden - vrijdag 27 augustus 2010

Beste, Ik heb me als coach gespecialiseerd in de snelle aanpak van angsten, fobieën, trauma en burn-out. Mogelijk ligt het aan mijn soort klanten, maar ik begrijp niet dat het uitschakelen van het persoonlijk contact tot goede resultaten kan leiden. Ik gebruik JUIST heel veel metaforen en verhalen om de klant zijn eigen verhaal te laten ontdekken. Daarnaast is het juist essentieel dat je niet aan de oppervlakte blijft hangen, maar dat je de kern van het probleem vindt. Daar ligt altijd de oplossing. In mijn visie komt een klant daar zelf niet bij. Daarom zoekt hij ene coach. Kun je me aangeven met wat voor soort thema's je werkt in e-coaching? Jos Verheijden

Carla Huppelschoten - woensdag 25 augustus 2010

Beste Jeanette, Voor meer informatie verwijs ik je naar de website van Mirjam Windrich http://www.mirjam.nu/. Ik ben ook zelf aangesloten bij het netwerk van online coaches en erg enthoussiast over e-acoaching. Lijkt me ook voor studentenbegeleiding goed te gebruiken.

jeannette Schasfoort - woensdag 25 augustus 2010

Ik zou graag meer informatie willen over e-coaching. Hoe en waar kun je dit leren en is het ook geschikt voor studentenbegeleiding?

Bezoeker - woensdag 25 augustus 2010

Voor iedereen die iets wil met online coachen: doe het niet via email! Let op: email is nog steeds een van de meest onveilige manieren van communiceren en iedereen die wil kan zo meelezen! Ik snap niet dat Mirjam hier nog meer werkt want er zijn vele veilige alternatieven!