Ik zoek een...

Actueel - Nieuws

Nieuwe Werken binnenkort ook wettelijk geregeld?

ma 13 dec 2010

Werknemers moeten het recht krijgen om flexibele werktijden te vragen aan hun werkgever en thuis te mogen werken. De werkgever mag alleen om zwaarwegende redenen deze verzoeken afwijzen. Dat is de kern van een gezamenlijk wetsvoorstel van CDA en Groen Links en hiermee lijken de kansen voor algehele invoering van Het Nieuwe Werken weer een stapje dichterbij.

Het initiatief komt van de Kamerleden Eddy van Hijum (CDA) en Ineke van Gent (GroenLinks) en kan verstrekkende gevolgen hebben. Volgens Van Hijum en Van Gent is hun wetsvoorstel goed voor de arbeidsproductiviteit, de gezondheid van werknemers, het milieu  en de aanpak van files.

Combineren werk en zorgtaken
Het kan volgens beide Kamerleden ook gunstig uitpakken voor het beter combineren van werk en zorgtaken, met name voor werkende vrouwen. Vrouwen worstelen vaak met de combinatie van werk en zorg voor kinderen en ouders. Van Hijum en Van Gent verwachten brede steun in de Tweede Kamer voor hun wetsvoorstel.

Ze erkennen overigens dat flexibel of thuiswerken niet in alle beroepen kan. Een leraar moet immers lesgeven en een bouwvakker moet aan de slag op de bouwplaats. Van Gent: “Maar een secretaresse die ook onder de bouw-cao werkt, kan veel werk van huis uit doen.” Ga naar www.hnw-inbedrijf.nl voor meer nieuws over Het Nieuwe Werken.


Bron: HRPraktijk.nlGeef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
Nog geen reacties geplaatst