Ik zoek een...

Actueel - Nieuws

Motivatie neemt steeds meer af bij werknemers

di 26 apr 2011

De Nederlandse werknemer is minder vitaal, minder betrokken bij het werk en minder gemotiveerd dan hij vorig jaar was. Dit blijkt uit onderzoek van Falke & Verbaan en Securex. Het onderzoek is gehouden onder 2008 werknemers. De motivatie is vooral afgenomen door de toenemende kritiek van werknemers op het veranderingsbeleid, de organisatiecultuur en werkdruk. Een groot deel van de werknemers is toch gemotiveerd. Ruim negen op de tien werknemers vind dat zijn werk zinvol is en 84 procent is enthousiast over zijn baan. Bijna 90 procent is trots op het werk dat hij doet.

Betrokkenheid
Betrokkenheid bij de organisatie scoort niet zo hoog. Een kwart van de werknemers hecht niet zo veel betekenis aan zijn organisatie en voelt zich niet sterk verbonden met zijn organisatie. Ook een kwart van de werknemers zou niet meer dezelfde baan nemen als hij opnieuw voor die keuze stond.  Bijna de helft van de werknemers ervaart regelmatig stress op de werkvloer, van wie bijna een kwart frequent tot zeer frequent. Door het hoge werktempo, hoge werkdruk, overwerk en een disbalans tussen werk en privé ervaren veel werknemers stress.

Bron: HRPraktijk.nlGeef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:

mariska - donderdag 28 april 2011

De eerste alinea getuigd van vakanschap, namelijk intrensiek gemotiveerd om je werk goed te doen. De tweede alinea van 'management by rules' waarbij de waardigheid van het genoemde vakmanschap compleet voorbij gestreefd is..

Louis de Wit - donderdag 28 april 2011

Is dit niet het gevolg van een wisselwerking? De negatieve benadering van en wijze waarop het management met werknemers omgaat motiveert niet echt.