Ik zoek een...

Actueel - Nieuws

Masterclass Zelf en authenticiteit door Roos Vonk

ma 07 jun 2010

Masterclass Zelf en authenticiteit door Roos Vonk
Het zelf speelt een centrale rol in veel begeleidingssituaties. Mensen worstelen met onzekerheid over de eigen kwaliteiten, of worden juist belemmerd in hun ontwikkeling door een overdosis aan zelfvertrouwen; mensen willen veranderen omdat er iets niet goed aan ze is, of vinden juist dat anderen moeten veranderen omdat niemand hen op waarde weet te schatten; mensen zijn ‘niet trouw’ aan zichzelf, omdat ze zich teveel richten naar wat anderen wensen of verwachten, of ze trekken juist van niemand wat aan omdat ze ‘nu eenmaal zo zijn’; mensen vragen zich vertwijfeld af of ze wel leuk, aardig, mooi, slim genoeg zijn, maar als een ander kritiek op ze heeft worden ze boos. Naast het zelfbeeld van de cliënt, heeft de begeleider ook nog te maken met zijn/haar eigen ‘ego’ – behoefte aan bevestiging, bezorgdheid of je het wel goed aanpakt, of herkenning van je eigen thema’s bij de cliënt. Genoeg reden om wat meer achtergrondkennis op te doen over dit onderwerp, dat de laatste jaren in wetenschappelijk onderzoek diepgaand is bestudeerd.

Werkwijze en resultaat?
Voor coaches/counselors, trainers, mediators, supervisors en andere professionele begeleiders is de eigen intuïtie onmisbaar. Maar daarnaast is het leuk en leerzaam je kennis op peil te houden en je intuïties te toetsen aan recente wetenschappelijke bevindingen. Niet alleen kom je hierdoor in contact met andere professionals die hun vak serieus nemen, maar je zorgt ook voor een stevige basis voor je professionele handelen. Door kennis en inzicht in fundamentele principes van menselijk gedrag, ben je in staat om creatief, in de interactie met je cliënt, je eigen 'tools' te ontwikkelen en bestaande technieken aan te passen aan de situatie. Dit kan alleen als je het psychologische proces van je cliënt begrijpt en overziet. Dat is het doel van deze masterclass. Roos Vonk geeft een up-to-date overzicht van onderzoeksresultaten over zelfkennis, zelfwaardering en zelfontwikkeling. Aan het eind van de workshop heeft u een diepgaand inzicht in deze thema’s; u heeft een andere kijk op allerlei belangrijke psychologische processen en kunt uw inzichten toepassen op specifieke problemen van cliënten.

Docent
Roos Vonk is hoogleraar sociale psychologie en werkt daarnaast als trainer, spreker en auteur. Ze is bekend van haar columns in Psychologie Magazine en Intermediair en haar toegankelijke, inspirerende presentatiestijl. Ze heeft zelf ervaring met coaching en training en haar masterclasses voor coaches en trainers worden hoog gewaardeerd.

Voor wie bedoeld
U heeft een opleiding op minimaal HBO-niveau en minimaal drie jaar werkervaring als coach/counselor, professioneel begeleider, supervisor, trainer of mediator. De Masterclass wordt gegeven in een groep van maximaal 21 deelnemers, zodat interactie en inbreng van deelnemers mogelijk is.

Praktische informatie
De Masterclass Zelf en authenticiteit duurt van 11 tot 17.30 en zal plaatsvinden op vrijdag 8 oktober 2010 in Zeist. Vooraf krijgt u diverse artikelen toegestuurd en krijgt u gelegenheid om enkele psychologische testen in te vullen ter voorbereiding. De kosten van de dag zijn normaliter  € 395,- (excl. BTW), inclusief koffie/thee, lunch, borrel en literatuur.
Voor abonnees op het Tijdschrift voor Coaching en bezoekers aan de Dag van de Coach is er een korting van € 25,00 en u krijgt ook het boek “Ego’s en andere ongemakken” van Roos Vonk gratis mee!

Contact
Voor meer informatie zie http://www.vonk-zelfbepaling.nl/workshops/masterclasses. Voor aanmelding of vragen: contact@vonkzelfbepaling.nlGeef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
Nog geen reacties geplaatst