Ik zoek een...

Actueel - Nieuws

Waarom kantoor de slechtste plaats is om te werken

ma 13 dec 2010

Bedrijven besteden miljoenen euros aan het huren van kantoorgebouwen en kantoormateriaal en hopen dat hun werknemers kantoor dan een fijne werkplaats zullen vinden. Maar wanneer mensen echt een deadline moeten halen, zullen ze niet vaak zeggen dat kantoor daarvoor de meest geschikte plaats is. Toch is het niet de schuld van de mensen dat ze niet graag op kantoor zijn, het is de schuld van ... kantoor, zegt Jason Fried, de auteur van het boek "Rework.

Het moderne kantoor is een onderbrekingsfabriek geworden, stelt Fried. Je krijgt je werk gewoon niet af. Wanneer mensen hun kantoor binnenstappen, leveren ze hun werkdag in ruil voor een reeks werkmomenten in. Wie op kantoor 30 minuten voor zichzelf heeft, mag zich gelukkig prijzen. Of er is een meeting, of iemand belt je, dan roept iemand je iets toe vanuit zijn bureau of stapt je baas binnen om te kijken waar je mee bezig bent. 15 minuten hier, een halfuur daar, nog's tien minuten ginder. Hoe kan je je werk klaar krijgen wanneer je geen tijd hebt om te werken?

Fried stelt 3 oplossingen voor:

  1. Verbied verbale communicatie één dag in de week. Net als een casual Friday, krijg je nu een no-talk Thursday. Verbazend hoeveel meer werk je afkrijgt op zo'n dag.
  2. Gebruik meer e-mail, instant messaging en collaboratiesoftware om te communiceren. Dat zijn passieve communicatiemethodes die het voordeel hebben dat ze kunen worden afgesloten wanneer iemand met rust wil worden gelaten. Wanneer iemand in je kantoor binnenvalt is dat niet het geval.
  3. Daag niet op bij een volgende vergadering. Niet bij alle vergaderingen, maar sla gewoon eens een vergadering over. Het leven zal gewoon verdergaan en al die belangrijke zaken die acht andere mensen met je wilden delen zullen op een of andere manier ook hun richting vinden. Je hebt nu een uur gewonnen dat je aan andere, meer belangrijke zaken kan wijden. Eens je beseft dat vergaderingen minder belangrijk zijn dan je dacht worden ze een laatste eerder dan eerste hulpmiddel.

Bron: Express.beGeef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
Nog geen reacties geplaatst