Ik zoek een...

Actueel - Nieuws

Gemotiveerde medewerkers werken harder

di 25 jun 2019

Wanneer je werknemers een hart hebben voor de zaak zullen hun resultaten een stuk beter zijn. Gemotiveerde werknemers werken een stuk harder. Dat klinkt voor werkgevers natuurlijk als muziek in de oren. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw werknemers gemotiveerd worden en blijven?

Werksfeer
Een goede en gezellige werksfeer is niet alleen fijn om in te werken, maar ook van groot belang voor de motivatie. Gaan jouw werknemers met plezier iedere ochtend naar het werk vanwege de fijne werksituatie? Je kunt de werksfeer optimaliseren door de werkdruk niet al te hoog op te voeren en collegialiteit te optimaliseren voor de beste werksfeer.

Promotie en opslag
Wil je dat jouw werknemers beter hun best doen en gemotiveerd blijven? Dan moet daar natuurlijk ook wat tegenover staan. Wanneer je werknemers weten dat er opslagmogelijkheden zijn of de optie tot promotie bestaat, zullen ze natuurlijk beter presteren. De motivatie voor promotie of opslag is een goede drijfveer voor betere resultaten op de werkvloer.

Bonussen
Goed gedrag wordt beloond! Dat mag ook zeker op de werkvloer. Hebben jouw werknemers uniek gepresteerd? Dan mag daar ook een financiële vergoeding tegenover staan. Wanneer presteren wordt beloond, kan dat een belangrijke drijfveer zijn voor je werknemers om beter hun best te doen. Daardoor worden ze uitgedaagd en blijven ze gemotiveerd om het onderste uit de kan te halen.

Teamgevoel
Je staat er op de werkvloer niet alleen voor. Dat gevoel is van groot belang voor de motivatie. Wanneer je met z’n allen naar een doel toewerkt, is de motivatie groter om het daadwerkelijk te bereiken. Je motiveert en helpt elkaar wanneer dat nodig is. Heeft een werknemer de taak om afzetpaaltjes te kopen, maar valt die tijdelijk uit de running? Dan kan een andere collega zijn taken gewoon overnemen en afzetpaaltjes kopen. Het teamgevoel is van groot belang voor de motivatie. Je staat er niet alleen voor!

Wil jij ook gemotiveerde werknemers die de beste resultaten boeken? Daar kun jij als werkgevers echt iets aan doen. Zorg voor een fijne werksfeer, teamgevoel en werk naar bonussen toe. Zo blijven jouw werknemers gemotiveerd en weten zij waarvoor ze werken. Gemotiveerde werknemers boeken de beste resultaten voor jouw bedrijf! (bron: Express.be)Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:

Erik - donderdag 27 juni 2019

Denkt u echt dat waardering alleen kan worden uitgedrukt in financiële compensatie en bonussen? Dit is in mijn ogen een bijzonder slecht middel om medewerkers te motiveren. Motivatie bestaat uit waarderen, complimenteren en uitdagingen bieden. Een financiële prikkel is een zeer kortwerkende prikkel, die op de langere termijn niet of nauwelijks effect heeft.In de theorie van Herzberg valt al te zien dat beloning vallen onder "disatisfiers" .