Ik zoek een...

Actueel - Nieuws

Elke goede coach heeft een goede coach

di 25 mei 2010 - Petra Megens

Waarom huren vakmensen ons in? Waarom willen ze gecoacht worden? Een coach zorgt ervoor dat je helder en zuiver blijft. Dat je nieuwe invalshoeken blijft zien. Bij een goed bedrijf hoort een goede coach. Dat geldt voor alle vakmensen: bedrijfseigenaren, managers, CEO’s en eenpitters. De belastingdienst is het hier mee eens. Want coaching mag je in je boekhouding opvoeren als bedrijfskosten. Ook als je daarnaast een reguliere baan hebt. Maar hoe zit het met onszelf? Heb jij een coach, coach?

Sparring, motivatie, ondersteuning
Wie een bedrijf of grote afdeling leidt, heeft veel ja-knikkers om zich heen. Wie als zelfstandige werkt, heeft weinig mensen om zich heen. Dus wat doe je dan? Je neemt een goede coach. Voor sparring, inspiratie, motivatie en ondersteuning. Helemaal gericht op jouw ontwikkeling en jouw bedrijf. Welke keuzes maak je voor je bedrijf, voor jouzelf? Waarin wil je groeien, waarin loop je vast? Een goede coach houdt je scherp, met hart voor jouw zaak. Een goede coach maakt dat jij niet alles in je eentje hoeft uit te vinden.

Investeer
Ben je startend ondernemer? Heb je minder dan drie jaar geleden je bedrijf part-time opgestart, naast een reguliere baan? Dan kan je zeker een coach betalen, want je mag op negatieve winst uitkomen. Dus juist als je nog niet veel verdient neem je een coach. Investeer in coaching, dat verdient zichzelf dubbel en dwars terug. Behalve als het geen goede coach is. Maar dan neem je dus een andere! Als jij geen goede coach hebt, coach, vraag je dan af waarom niet. Is coaching te duur, kost het teveel tijd, kun je het alleen wel af? Als wij zelf geen coach hebben, waarom zouden anderen ons dan als coach willen hebben?

Neem een goede coach, coach.

Een goede goede-coach-coach vind je op www.petramegens.nl. Petra Megens is coach, spreker en schrijver. Haar boek ‘Knetterdruk – werken in deze hyperactieve tijd’ verscheen bij uitgeverij Thema.Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:

Jocelyn Rebbens - zaterdag 29 mei 2010

Hallo Petra, ik deel je visie volledig! Als zelfstandig ondernemer en coach/trainer kijk ik zelf regelmatig in 'de spiegel' en houd ik door mijn coach de voetjes op de vloer. Heerlijk om met haar te sparren en ook mijn eigen balans tusen lichaam en geest te blijven voeden. Voor startende ondernemers zijn er per regio tal van interessante initiatieven waar ik als coach bij betrokken ben, zoals StartersLift en OndernemersLift. Na toetsing bestaan er subsidiemogelijkheden voor coaching.

Leonie Linssen - zaterdag 29 mei 2010

Hoi Petra, Ik ben het helemaal met je eens. er gaat niks boven af en toe een coach die de zaak scherp houdt. Zelf heb ik een aantal collega's met wie ik regelmatig spar over mijn bedrijf en hoe verder te gaan. Ook neem ik regelmatig een periode van retraite waarin ik mijzelf en mijn bedrijfsactiviteiten onder de loep hou. Bijscholing en netwerken is ook een heerlijke manier om scherp te blijven. Een coach is absoluut investeren in jezelf. Ik ga er voor!

Franklin - vrijdag 28 mei 2010

Wat ben je scherp Petra ! Helemaal mee eens. Kun je de volgende keer iets schrijven over waaraan je kunt zien dat je te maken hebt met een deskundige coach(in woord, daad en gedrag)en die de nodige integriteit met zich meebrengt? Mijn ervaring is dat een aantal coaches die ik wel eens tegenkom zichzelf soms iets te hard impliciet op de borst en eigen portemonnee slaan.

Frits Visser - vrijdag 28 mei 2010

Goed gedacht Petra!

Annejet de Blecourt - vrijdag 28 mei 2010

Helemaal mee eens Petra! Door gesprekken met een coach heb ik 4 jaar geleden de sprong naar zelfstandig ondernemerschap gewaagd. Tussendoor mezelf telkens met een personal coach scherp gehouden. En mijn huidige marketingcoach is goud waard! Groet, Annejet