Ik zoek een...

Actueel - Nieuws

De 5 vragen die je je moet stellen bij het ontwaken

di 27 sep 2016

 1. Waar ben ik vandaag dankbaar voor?
  Focus niet op wat je wil hebben – ontbijt, koffie, slaap – maar op wat je hebt. Door iets te verlangen, gaat je aandacht uit naar iets dat je nu ontbreekt. Schenk echter aandacht aan wat je wél hebt, en je wordt automatisch optimistischer.
   
 2. Hoe zal ik vandaag in het nu leven?
  Hoe intelligenter mensen zijn, hoe meer tijd ze spenderen aan nadenken en hoe minder aan interactie met de buitenwereld. Concentreer je op de fysieke wereld rond je en probeer elke seconde apart te beleven.
   
 3. Waar gaat deze dag over?
  Hier zijn twee juiste antwoorden voor mogelijk: zelfverbetering en genieten. Onthoud bovendien dat de snelst en meest efficiënte manier om dingen gedaan te krijgen is om je op één ding tegelijk te concentreren.
   
 4. Wat moet ik vandaag afwerken?
  Je hebt in het leven nooit een tekort aan dingen die je ‘zou moeten doen’. Identificeer echter eerst wat je ‘absoluut moet doen’ en maak daar een prioriteit van. Doe dat zo goed je kan en begin pas met het volgende als je tevreden bent over je werk.
   
 5. Hoe zal ik mezelf vandaag ontspannen?
  Door op te staan met de gedachte aan het plezier dat je die dag zal hebben, word je vanzelf een gelukkiger mens. Je goed voelen is niet iets voor morgen of voor volgende week, maar voor vandaag!

Bron: Express.be