Ik zoek een...

Actueel - Nieuws

Coaching zorgt voor toename werkplezier en afname ziekteverzuim

di 22 apr 2014

Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling wordt gezien als het belangrijkste kenmerk van een goede en gezonde organisatie, zo blijkt uit een onderzoek van Gingermood Coachmatchers. Meer dan de helft (54 procent) gaf aan persoonlijke groei belangrijker te vinden dan salaris, doorgroeimogelijkheden en leuke collega’s. Maar liefst 65 procent stelt dat vanwege coaching en trainingen die bijdragen aan persoonlijke ontwikkeling het plezier in werk toeneemt en het ziekteverzuim afneemt. 

Bonussen en topsalarissen
Met de discussie over bonussen en topsalarissen nog vers in het geheugen, is deze uitkomst toch opvallend. Martens, directeur Gingermood Coachmatchers stelt: "Bedrijven en organisaties zullen dus meer invulling moeten gaan geven aan de persoonlijke groei van hun medewerkers, willen ze niet alleen talenten binnenhalen en behouden, maar ook meer uit hun werknemers halen. Een gezonde en blijde werknemer draagt veel meer bij aan het succes van een organisatie dan een ongezonde mopperaar."

Zelfreflectie
Dat aandacht voor persoonlijke ontwikkeling ook bijdraagt aan een gezondere organisatie vindt Martens niet verwonderlijk. "Persoonlijke ontwikkeling begint eigenlijk altijd met zelfreflectie. ‘Wat wil ik, hoe reageer ik, wat is het effect van mijn handelen’ – het zijn allemaal onderwerpen die de revue passeren. En wanneer u beter inzicht hebt in uw eigen behoeften, uw eigen grenzen en jouw eigen gedrag kunt u beter bepalen wat goed voor u is. En in lijn daarmee handelen. Daarmee voorkomt u een hoop stress, de grootste verstoorder van gezondheid."Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:

Peter Damen - maandag 12 mei 2014

Wat leuk! Ik had net een bericht op IeDP gepost en dan lees ik het stukje van Frank. Ik ben het helemaal met je eens Frank, werknemers en werkgevers hebben dezelfde belangen. Als je gezien wordt in een bedrijf, jezelf ontwikkelt dan worden het bedrijf en jezelf daar beter van!

Jan van den Brink - vrijdag 25 april 2014

Mooi dat er onderzoek wordt gedaan. Ik krijg wel een beetje het 'wij van wc-eend..' gevoel. Maar ik zou graag het rapport inzien, zodat ik kan zien hoe het onderzoek is opgezet. Iemand een link?