Ik zoek een...

Actueel - Nieuws

Branchevereniging Ondernemerscoaching bedrijven opgericht

di 26 okt 2010

Vanaf nu hebben bedrijven die (startende) ondernemers coachen en begeleiden een eigen branchevereniging: BROC, Branchevereniging van Ondernemerscoaching Bedrijven. Met de branchevereniging worden krachten gebundeld om ondernemerschap te stimuleren, bijvoorbeeld via politieke lobby. Daarnaast worden gezamenlijke belangen behartigd bij ministeries, gemeenten en organisaties als het UWV.

Bedrijven die (startende) ondernemers coachen vielen tot nu tussen wal en schip. Er zijn bijvoorbeeld al brancheverenigingen voor coaching, voor re-integratie en voor organisatieadvies. De begeleiding van ondernemers is echter een specifiek vakgebied. Met BROC wordt dit specialisme nu beter gewaarborgd. De leden zijn zowel eenpitters (zzp-ers), bedrijven met een netwerkstructuur van aangesloten coaches als bedrijven met coaches in loondienst. Deze leden kunnen rekenen op kennisdeling binnen een professioneel netwerk, de ontwikkeling van kwaliteitscriteria en andere voordelen.

Initiatiefnemers
Het oprichten van de BROC is een initiatief van zes bedrijven in de sector: Advisorgroep, De Eigen Zaak, Het Ontwikkelbedrijf, IMK, Motivity en STEW/FCBV. Kennismaken met de BROC kan nog op 3 november (Den Bosch) en op 11 november (Groningen).

Bron: Pleinplus.nlGeef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
Nog geen reacties geplaatst