Ik zoek een...

Actueel - Nieuws

Weggeefactie: De kunst van het interveniëren

ma 25 jan 2021

"Er is niets zo praktisch als een goede theorie."
Deze uitspraak van Kurt Lewin is de leidraad voor dit boek over interventiekundig denken en handelen, waarin theorie en praktijk hand in hand gaan. Een goede theorie is een noodzakelijke voorwaarde voor een mogelijke toepassing ervan in de praktijk.

In De kunst van het interveniëren beschrijven interventiekundigen Barbara van Kesteren, Hanneke Laarakker en Willem de Wijs wat zij hieronder verstaan. Het boek beschrijft de onderliggende aannames, principes en perspectieven die leidend zijn in hun denken en handelen. Ook gaat het in op de  bewezen methoden en technieken die in de praktijk bruikbaar zijn. De interventiekundige zelf komt ook aan bod. In welke rol of positie kun je als interventiekundige invloed uitoefenen? Welke kwaliteiten vraagt dit van je? Hoe blijf je scherp?

Dit boek is geen stappenplan hoe je bepaalde situaties in je organisatie aan moet pakken. Het biedt je wel heel veel inzichten. Je wordt als lezer uitgedaagd om te reflecteren op de theorie, om toepassingen uit te proberen, je eigen opvattingen te formuleren en je eigen stijl te vinden. Zoals een student van het Instituut voor Interventiekunde het ooit bondig formuleerde: "Ik wil leren te begrijpen wat er aan de hand is, daarvoor woorden te vinden en vervolgens te kiezen hoe te handelen in een stijl die bij mij past."

Het boek richt zich op de mensen in organisaties die willen begrijpen wat er in de organisatie gebeurt en er door een interventie positief aan willen bijdragen.

De drie auteurs zijn sinds 2018 eigenaar van het Instituut voor Interventiekunde dat in 2005 door Wick van der Vaart is opgericht. 

 

In samenwerking met Mediawerf uitgevers mogen we vijf exemplaren van dit boek weggeven. Deze weggeefactie loopt tot en met dinsdag 9 februari. Winnaars worden woensdag 10 februari per e-mail geinformeerd. 

Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie

 Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:

Nadia Belsack - dinsdag 2 februari 2021

Een geslaagde combinatie van methodiek, ervaring en onderliggende kwaliteiten en competenties. Lijkt me midden in een organisatieverandering zeer goed van pas te komen.

josee - maandag 1 februari 2021

Past zo mooi bij verbindende communicatie, mooie xtra stap!

Esther Wassing- Friesen - zaterdag 30 januari 2021

Altijd goed om te reflecteren op je blinde vlekken, valkuilen en belemmeringen. Up to date blijven en gebundeld in 1 boek heeft zeker mijn voorkeur. Leven lang leren houd ik van.

Co van der Kolk - vrijdag 29 januari 2021

Ik ga voor de inzichten.

Manon - vrijdag 29 januari 2021

Dit komt als geroepen. De organisatie begrijpen, willen begrijpen wat er gebeurd en er door de juiste interventie positief aan bijdragen. Met alle beweging die er nu is kunnen deze inzichten mij en een hoop anderen helpen. Ik ben erg benieuwd.

Hugo - vrijdag 29 januari 2021

kloink, die komt binnen. Hoe intervenieer ik eigenlijk? Doe ik het goed en wat kan ik beter doen? of juist weglaten. Kortom scherp mij aan met dit mooie kado

Ingrid - vrijdag 29 januari 2021

"Er is niets zo praktisch als een goede theorie." Hier wordt ik heel nieuwsgierig van!

N. Smit - donderdag 28 januari 2021

"Ik wil leren te begrijpen wat er aan de hand is, daarvoor woorden te vinden en vervolgens te kiezen hoe te handelen in een stijl die bij mij past." Stap 1 en 2 liggen mij op zich wel...als ik door dit boek ook stap 3 (mijn eigen stijl) kan kiezen zou dat het mooi afmaken...

Wilma - donderdag 28 januari 2021

Het is nu of nooit: interveniëren is te leren.

John Tressel - donderdag 28 januari 2021

Ontvang met plezier het boek De kunst van het interveniëren. Ik doe het de hele dag, maar wat doe ik eigenlijk?

adrienne - donderdag 28 januari 2021

wel of geen interventie, blijft een kantelpunt

yvonne Valkenburg - donderdag 28 januari 2021

Een juiste interventie maakt het verschil! Ik ben benieuwd welke ik (nog) niet toepas.

Anneke Zijlstra - donderdag 28 januari 2021

Interventies hebben impact. Supervisie op coaching is nodig om scherp op de inhoud te blijven. Dit boek helpt om de opties in beeld te houden! Benieuwd.

Ginny Krijgsman - donderdag 28 januari 2021

Altijd fijn om meer te leren over hoe ik effectief kan interveniëren. De coachee is het best geholpen bij een op maat en afgestemde interventie. Dat op zich is een hele kunst, waarin ik graag wil verder groeien

Sandra Kompier - donderdag 28 januari 2021

Emma van Dongen - donderdag 28 januari 2021

Interessant boek. Als coach heb ik hier dagelijks mee te maken. Ik doe graag ;) mee groet Emma

Joyce Bruil - donderdag 28 januari 2021

Graag wil ik in aanmerking komen voor dit boek. Als docent en veranderaar lees ik graag wat de "kunstjes" van het vak zijn ;)

sjaak Schoemans - donderdag 28 januari 2021

"Kop en Munt samen bepalen de waarde van de munt"... als metafoor voor de twee-eenheid van theorie en praktijk!...

Henning Zorn - donderdag 28 januari 2021

weer een interessant boek. Effectief interveniëren blijft een uitdaging en het is interessant je hierin te blijven ontwikkelen.

Huub van Osch - donderdag 28 januari 2021

Belangrijk om te blijven doen. Weloverwogen keuzes maken visie en nieuw beleid mogelijk.

Jan Willem van Binsbergen - donderdag 28 januari 2021

Uiteindelijk gaat het om actieve (naar voren gerichte) acties!