Ik zoek een...

Actueel - Nieuws

Recessie creëert bijzonder zelfbewuste Generatie R

di 27 apr 2010

De economische recessie heeft een nieuw type werknemer gecreëerd. Het gaat om werknemers die tijdens de saneringen bij de bedrijven in dienst zijn kunnen blijven en niet zijn moeten afvloeien. Deze Generation R werkte door de afslankingen in veel kleinere teams en maakte dus sneller carrière dan gewoonlijk, omdat ze het werk van oudere ex-collega’s overnamen. Dat zegt het Britse financiële recruteringsbureau Joslin Rowe, een dochter van de groep Randstad. Het bureau voegt er aan toe dat 68 procent van de werknemers uit het Londense financiële district erkent dat deze Generation R een nieuwe werknemerstype op de arbeidsmarkt is. Deze werknemers zijn op de arbeidsmarkt ook meer gegeerd dan collega’s die zijn moeten afvloeien. Dat heeft volgens Joslin Rowe niets te maken met een mogelijk stigma tegen ontslagen werknemers, maar wel met de extra ervaringen die de anderen hebben kunnen opdoen.

"Uit het onderzoek van Joslin Rowe bleek dat 70 procent van de werknemers in de Londense financiële wereld tijdens de recessie opgeklommen is naar hogere verantwoordelijken, terwijl 81 procent tijdens die recessie meer ervaringen en een bredere waaier vaardigheden heeft opgedaan dan tijdens de hoogconjunctuur ooit het geval was," aldus de Britse zakenkrant Financial Times. "Nu de recessie zijn greep heeft verminderd, is 73 procent van de betrokkenen van oordeel dat ze presteren op een niveau dat hoger ligt dan hun huidige officiële functie en wenst erkenning en beloning voor die prestaties. "Vol met vertrouwen over hun eigen vaardigheden en wat ze te bieden hebben, heeft Generation R hoge verwachtingen over zijn volgende carrièrestap," aldus Tara Ricks, managing director van Joslin Rowe. "Vele van deze medewerkers willen een overstap maken naar de concurrentie of een officieel hogere functie krijgen binnen het huidige bedrijf."

De onderzoekers voegen er aan toe dat ook de werkgevers zich snel bewust worden van het fenomeen. "Zeven op tien werkgevers geven toe dat de medewerkers die tijdens de recessie in dienst werden gehouden, een grotere bekwaamheid hebben verworven dankzij hun ervaringen van de voorbije achttien maanden," merkt Joslin Rowe op. "Bovendien geeft 59 procent toe dat ze een aantal toekomstige zakelijke sterren hebben ontdekt die niet op de voorgrond waren getreden voor de economische recessie de werkgevers verplichtte om kleinere teams samen te stellen met een verhoogde verantwoordelijkheid. Ook geeft 37 procent toe druk te voelen om het huidig kader dankzij die recente prestaties sneller naar een hoger niveau te promoveren dan in het verleden. Bovendien geeft 53 procent toe bij aanwervingen in de eerste plaats te zoeken naar medewerkers die tijdens de recessie in dienst konden blijven in plaats van te moeten afvloeien.

Bron: www.express.beGeef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
Nog geen reacties geplaatst