Ik zoek een...

Actueel - Nieuws

Het Brein en Spiritualiteit

di 30 aug 2011 - Danielle Spin

Het brein is een wonderlijk mechanisme en er is al zoveel over geschreven en er is al zoveel over bekend, maar er is ook nog zoveel wat we niet weten. Wat heeft het brein met spiritualiteit te maken zie ik jullie denken. Hoe verhoud het brein zich met spiritualiteit dat is de vraag die ik mijzelf hierbij stel.

Spiritualiteit wordt door veel mensen nu nog gezien als alternatief en zweverig, ik denk dat dit in de toekomst zal veranderen in wetenschap. De signalen zijn nu al zichtbaar, neem bijvoorbeeld HSP (Hoogsensitiviteit) dit wordt nu langzaam bekender ook al bestaat het mijns inziens al vele generaties. Inmiddels is bekend dat de rechter hersenhelft bij mensen met HSP anders werkt. Signalen komen dieper binnen en mensen ervaren de dingen om zich heen veel intenser. Tot nu toe werden deze mensen als anders (gek) verklaard en daar moest maar niet op gelet worden. Ik vraag mij dan tevens af hoeveel mensen er in het verleden zijn opgenomen omdat er iets mis zou zijn en hiervoor behandeld werden. n geldt dat ook niet voor HDHD en alle andere vormen van gedrags- en geestenproblemen. Nu het wetenschappelijk bewezen is, kan de mensheid hier beter mee omgaan en heeft het een naam, het moet wel een naam hebben ander geloven we er niet in!

Bij spiritualiteit ligt de basis bij het terugkomen in jezelf, bij je kern. Uit je hoofd, bij je gevoel komen. Daar zou alle kennis liggen. Maar wat heeft het brein hiermee te maken, in het brein worden alle herinneringen opgeslagen. Ook de herinneringen van vorige levens? in hoeverre hebben vorige levens invloed op het brein en in het leven zoals wij die nu als persoon leven. Is het dan niet zo dat we de ervaringen van ons brein (hoofd) in overeenstemming moeten brengen met het gevoel, en andersom. De kennis die wij gevoelsmatig opdoen, moeten wij deze niet vertalen naar ons brein, zodat lessen ook echt geleerd kunnen worden. Niet alleen in het lichaam maar ook in het hoofd, de vertaalslag van gevoel naar verstand is nog niet zo gemakkelijk. Om deze vertaalslag te maken moet je vanuit je gevoel, in je hoofd gaan zitten en weer terug. En daar ligt misschien wel de grootste uitdaging een balans vinden tussen gevoel en verstand, een balans tussen lichaam en geest, want hebben wij niet allemaal geleerd dat wij moesten nadenken voordat wij wat deden en is er niet generaties lang voorbijgegaan aan het gevoel (intuïtie) wat iedereen heeft. Hebben wij niet allemaal geleerd dat wij niet op ons gevoel mogen afgaan, terwijl in de praktijk mijn gevoel altijd uitkomt, maar dat ik dat aan de kant schuif als ik ga nadenken. Als je dicht bij je gevoel bent, ervaar je dingen die je zelf haast niet onder woorden kan brengen, laat staan dat je zelf een vertaling maakt naar je brein.

Misschien weet het brein dit wel allemaal al en is onze les om hierin een balans te vinden zodat zowel je gevoel als je verstand alles begrijpen wat er om ons heen gebeurt. En dat de komende generaties dit kunnen verdiepen en zal er zo een mensheid ontstaan waar iedereen mag zijn, zoals deze is. Want wat als alles is opgeslagen in het brein, waarom leren wij onze lessen dan niet en komen wij keer op keer terug. Of heeft het brein niet te maken met vorige levens???

Gelukkig zijn er heel veel mensen bezig met het ontdekken en verdiepen van spiritualiteit en ik ben ervan overtuigd dat er in de toekomst een gezondere wereld zal ontstaan. Voor alle duidelijkheid wil ik nog wel even aangeven dat ik niet medisch onderlegt ben, ik ben geïnteresseerd in mensen en wat hen beweegt en door hoort het brein bij.


Danielle Spin, Coach, E- Coach,  Organisatieadviseur, HSP, Horizon Coaching & Advies, www.Horizoncoachingenadvies.nlGeef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
Nog geen reacties geplaatst