Ik zoek een...

Actueel - Nieuws

Zes tips voor het vinden van de juiste coach

wo 12 mei 2010

Een goede coach is tegelijkertijd consultant, psychiater, drilinstructeur en klankbord. Hij of zij helpt u beter presteren – of gewoon beter te slapen. Maar hoe scheidt u het kaf van het koren? Steven Berglass zet op Forbes een aantal punten ter overweging op een rij om de coach te vinden die bij u past. 

1. Coaches worden niet betaald om u een goed gevoel te geven 
Een goede coach geeft opbouwende kritiek en tips om uzelf en uw prestaties te verbeteren. Een coach die u alleen maar toejuicht denkt niet aan uw belangen maar aan zijn/haar eigen portemonnee. 

2. Een coach blijft professioneel 
Een goede coach respecteert de grens tussen werk en privé. Het komt vaak genoeg voor dat er diepere gevoelens ontstaan tussen coach en client, vooral als de coach goede resultaten geboekt heeft. Sommige coaches gaan hierin mee en zien u meer als vriend dan als opdrachtgever. Dit staat een goed coachingstraject in de weg. Pas hier dus voor op. 

3. Een coach is geen intermediair 
Natuurlijk, een coach helpt om gevoelens van ongenoegen in goede banen te leiden en op een effectieve manier te uiten. Hij of zij zal echter nooit als tussenpersoon fungeren om conflicten op te lossen. Stelt uw coach dit voor, wijs hem of haar dan resoluut de deur. 

4. Een goede coach roddelt niet 
Vertelt uw coach u over gesprekken met andere cliënten, zeg dan niets meer en stuur hem of haar weg. Coaches die zich verlagen tot geroddel zijn te onzeker om u goed te kunnen helpen. 

5. Iedere coach heeft zijn specifieke expertise 
Als uw coach uw presentatietechnieken heeft verbeterd, wil dat niet zeggen dat hij of zij u ook kan helpen uw managementtechnieken te verbeteren. Probeert uw coach u aanvullende diensten te verkopen die duidelijk buiten zijn/haar terrein liggen, sla dit dan beleefd af. 

6. Een coach zegt niet wat u moet doen 
Een goede coach zegt u niet wat u moet doen, maar moedigt aan, stimuleert, observeert en bied t handvaten. U bent degene die uiteindelijk beslist. Als een coach tegen u zegt wat u moet doen, weet u zeker dat hij of zij er niks van begrepen heeft. 

Bron: www.managersonline.nlGeef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
Nog geen reacties geplaatst