Ik zoek een...

Actueel - Nieuws

5 stappen om meer dankbaarheid te vinden in je leven

di 17 dec 2019

Een dankbaar hart is een tevreden hart en een tevreden hart leidt naar een tevreden leven. Als iemand dankbaar en tevreden is met de dingen die hij heeft dan zal hij voor ze zorgen, ervan genieten en minder energie besteden aan steeds maar meer willen. Maar we leven in een maatschappij wat ontevredenheid bijna aanmoedigt. Nog meer bezitten, nog meer consumeren is de standaard. Dus hoe vind je nou dankbaarheid en ben je meer tevreden met de dingen die je wel hebt?

1. Kies bewust voor dankbaarheid
Dankbaarheid zal nooit het resultaat zijn van je nieuwe aankoop of je succes. Dankbaarheid zit nu al in je en je zult nooit tevreden zijn als je er niet bewust voor kiest om dankbaar te zijn.

2. Koester je zegeningen
Een nieuwe dag, een warm bed, een partner, een kind in je leven, een unieke persoonlijkheid of een speciaal talent. Er zijn zo veel dingen in je leven waar je dankbaar voor mag zijn. Dankbaarheid komt wanneer we hier elke dag even kort bij stilstaan.

3. Stop met focussen op wat je niet hebt
Te veel mensen voelen zich niet dankbaar omdat ze zich focussen op de dingen die ze juist niet hebben. Laat je niet opjutten door reclames en sociale media. De dingen die echt geluk brengen worden niet verkocht in winkels.

4. Wees bescheiden
Bescheidenheid hoort bij dankbaarheid. Een bescheiden hart vindt geluk in de dingen dit het al bezit en verlangt minder van anderen en van het leven. Onthoud dat wat je ook hebt bereikt, jij bent niet waardevoller dan een ander.

5. Vind dankbaarheid in moeilijke tijden
Het is makkelijk om dankbaar te zijn wanneer dingen goed gaan. Maar het is een uitdaging om dankbaar te zijn als je te maken krijgt met tegenslagen. En met die uitdagingen krijgen we helaas allemaal te maken, toch kun je mooie dingen vinden tijdens zware tijden. Door op die momenten toch dankbaar te zijn voor andere dingen kun je misschien juist door die zware tijd komen.

We moeten inzien dat we niet geluk ons dankbaar maakt, maar dat dankbaarheid ons gelukkig maakt. (bron: HerHealth)Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:

ELIZABETH - vrijdag 24 januari 2020

GROEPSLENING GROUP INC U bent toegegeven aan waar u leningen kunt krijgen Een lening om uw schuld gemakkelijk af te lossen? Een lening om het soort bedrijf te starten dat u wilt doen? Een lening voor educatieve doeleinden? Een lening om een ??appartement te kopen? Een lening om deze droomauto te kopen? Kijk niet verder, LENDING TREE INC biedt leningen Geen verborgen betalingen van 1.000 tot 20.000.000 EUR / USD / POUNDS Bij een zeer lage participatiegraad van 3% We hebben een leen- en leveringsnetwerk opgezet financiële hulp aan klanten wereldwijd. We streven ernaar onze standaard van uitmuntendheid te handhaven Onze diensten op elk moment van de dag aanbieden. We geven een lening aan degenen die financiële hulp nodig hebben in termen van 1 tot 20 jaar Onze diensten omvatten ook . echte financiering . onroerende investeerder, . bouw leningen, . startende leningen, . woningkredieten . consumentenleningen, . FHA-leningen, . persoonlijke leningen, . autoleningen en anderen Neem contact met ons op als u een lening of financiële hulp nodig heeft e-mail: lendingtreegroupinc@gmail.com e-mail: lending-tree@outlook.com WhatsApp: +1 213 419 2419 Met warme overweging

Irene Grotendorst - zaterdag 28 december 2019

Daar zouden we meer bij stil moeten staan. Het najagen van geluk is aperte onzin. Hoe doe je dat? Geluk is een resultante van hoe je in het leven staat. Dankbaarheid en bescheidenheid zijn daarin 2 belangrijke ingrediënten.