Ik zoek een...

Actueel - Nieuws

Weggeefactie: Krachtgericht coachen (tweede druk)

di 23 feb 2021

Hoe kun je als coach het beste halen uit mensen? Hoe kun je ervoor zorgen dat er een duurzame ontwikkeling ontstaat waarin zij hun potentieel optimaal inzetten en hun idealen bereiken?            

Fred Korthagen en Ellen Nuijten beschrijven in Krachtgericht coachen een effectieve coachingsmethode, gericht op het optimaal benutten van het ‘psychologisch kapitaal’ van mensen. In het boek worden elementen uit verschillende benaderingen gecombineerd tot een aanpak die diepgaand leren en effectief functioneren bevordert. De essentie is het afstemmen op idealen en kernkwaliteiten, maar ook de bewustwording en het aanpakken van interne belemmeringen. De aanpak wordt wetenschappelijk onderbouwd en met vele voorbeelden en oefeningen geïllustreerd.

Nieuw in deze tweede druk: 

  • Het hele boek heeft een update ondergaan. Nieuwe inzichten, bijvoorbeeld over de rol van negatieve emoties, zelfmanagement en studie-uitstelgedrag, zijn verwerkt. Veel referenties naar recente publicaties zijn toegevoegd.
  • In de theorie over flow heeft het belang van uitdagingen meer nadruk gekregen en dit thema is uitgewerkt naar praktische toepassingen, bijvoorbeeld bij studenten die te snel tevreden zijn met hun ontwikkeling.
  • Op basis van de ervaring van de auteurs met het opleiden en begeleiden van coaches die met het boek werken, hebben zij een aantal elementen in de methodiek aangepast en verduidelijkt. Zo is het coachen rond belemmeringen verder uitgewerkt en heeft de positieve functie van belemmerende patronen meer aandacht gekregen.
  • Verschillende links naar interessante websites zijn toegevoegd, met de bijbehorende qr-codes.

Doelgroep
Dit inspirerende boek vol praktische tips is geschreven voor coaches, mentoren, docenten, HR-professionals, pedagogisch en agogisch werkers en andere begeleidingsdeskundigen die de talenten en kwaliteiten van mensen willen versterken. Het boek is ook geschikt voor leidinggevenden die coachend leiding willen geven en voor studenten die opgeleid worden voor één van de genoemde beroepen.

In samenwerking met Boom Hoger Onderwijs mogen we drie exemplaren van dit boek weggeven. Deze weggeefactie loopt tot en met woensdag 10 maart. Winnaars worden per e-mail geïnformeerd.

Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie.

 

Let op: reacties via onderstaand formulier worden niet meegenomen!