Ik zoek een...

Actueel - Nieuws

Lachertje...: Professioneel carrotcake eten

di 18 dec 2018 - Natascha Bruti

‘Ze weet niet goed welke richting ze op wil. Omdat haar vader en ik allebei nogal hoogopgeleid zijn en dat onbewust in haar keuze zou kunnen meespelen willen we graag dat ze met u een neutraal gesprek kan hebben waarin onderzocht wordt wat zij nu werkelijk wil.’ Zo was de introductie in de mail.

Ze kwam op eigen houtje. En alles in haar wezen ademde uit ‘ik ben hier niet voor mezelf’. Ik checkte het even door haar te vragen wat ze kwam doen. Ze haalde haar schouders op “Ideetje van mijn ouders I guess...”. Ze plofte op een stoel. En klaarde op bij het stuk carrotcake dat ik haar aanreikte. Ze at en keek me aan “Ben jij een psych?” Ik schonk thee en vroeg achteloos “als in psychopaat?” Ze lachte, voor het eerst, en schudde haar hoofd.

“Nou, vertel eens wat meer over jouw beroep dan.” nodigde ze me uit. Ik vertelde haar. Ik vroeg haar op mijn beurt wat dingen. Naar de oriëntatie op de toekomst. Ze blies in haar thee. Met uitgestreken smoel zei ze ”Wat mij betreft ga ik olifantenpoep scheppen in het circus. Ik heb gewoon geen idee. Maar een beetje carrotcake eten en kletsen lijkt me ook een leuk beroep.”

Zie het onderstaand stukje uit de mail van de moeder (met toestemming overgenomen).

Thee met Koekjes
Van inspiratie tot realisatie. 
www.theemetkoekjes.netGeef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
Nog geen reacties geplaatst