Ik zoek een...

Actueel - Nieuws

De 7 karaktertrekken van zeer empathische mensen

di 27 mrt 2018

De gevoelens van andere mensen voelen en absorberen zijn kenmerken van zeer empathische mensen. Dit komt door hun hooggevoeligheid. Deze mensen filteren de wereld doormiddel van hun intuïtie en ze vinden het moeilijk om hun gevoelens te rationaliseren.

Wanneer empathische mensen overweldigd worden door stressvolle emoties dan kunnen ze last krijgen van paniekaanvallen, depressie, chronische vermoeidheid, eetaanvallen of andere fysieke klachten die door artsen niet kunnen worden gediagnostiseerd.

Maar wanneer je zo empathisch bent dan kun je leren om jezelf te ‘aarden’ zodat je niet zo snel overweldigd wordt. De eerste stap is om te erkennen dat je nou eenmaal heel empathisch bent. Onderstaand zie je 7 karakterkenmerken die typerend zijn voor mensen die enorm empathisch zijn.
 

 1. Zeer empathische mensen zijn hooggevoelig
  Empathische mensen zijn open, vrijgevig en goede luisteraars. Door dik en dun zullen deze mensen je blijven steunen. Maar ze voelen zich ook snel gekwetst. Daarnaast horen ze vaak dat ze te gevoelig zijn en dat ze harder moeten worden.
   
 2. Zeer empathische mensen absorberen andermans emoties
  Ze zijn heel gevoelig voor de stemmingen van andere mensen (goed en slecht). Ze voelen alles aan, soms zelfs tot in het extreme want het kan enorm vermoeiend zijn. Maar wanneer ze in een liefdevolle en rustige omgeving zijn dan bloeien ze op.
   
 3. Veel zeer empathische mensen zijn introvert
  Ze voelen zich snel overweldigd in een grote massa mensen. Ze prefereren vaak één op één contact of kleine groepjes mensen. Zelfs zeer empathische mensen die extravert zijn hebben tijd nodig om in alle rust weer op te kunnen te laden nadat ze zijn omgeven door andere mensen.
   
 4. Zeer empathische mensen hebben een goed ontwikkelde intuïtie 
  Empathische mensen ervaren de wereld doormiddel van hun intuïtie. Wanneer ze beslissingen moeten nemen dan luisteren ze naar hun gevoel. Dit helpt ze om positieve mensen te ontmoeten en om weg te blijven van energiezuigers.
   
 5. Zeer empathische mensen hebben tijd voor zichzelf nodig
  Omdat ze enorme gevoel-sponzen zijn hebben empathische mensen tijd nodig om op te laden nadat ze met andere mensen zijn geweest. Ze vinden het heerlijk om op te laden in de natuur, door bijvoorbeeld een stuk te wandelen, fietsen of rennen.
   
 6. Empathische mensen kunnen overweldigd raken in liefdesrelaties
  Een relatie hebben kan lastig zijn voor iemand die zo empathisch is. Omdat ze zo goed doorhebben wat de ander nodig heeft kan het zijn dat ze zichzelf hierdoor wegcijferen en hun eigen identiteit verliezen.
   
 7. Zeer empathische mensen hebben een groot hart maar geven soms te veel
  Ze willen graag anderen helpen, de pijn voor anderen verlichten. De voelen de pijn van een verdrietig kind, een dakloze, een vriend die het moeilijk heeft. Natuurlijk vindt iedereen het lastig om andere mensen in pijn te zien, maar zeer empathische mensen gaan een stap verder. Ze nemen de pijn van anderen mee naar huis en blijven erover piekeren.

Probeer daarom je grenzen goed te bewaken. Blijf in contact staan met je gevoel, door bijvoorbeeld yoga of meditatie, en blijf aanvoelen wat voor jou belangrijk is. Als je empathische bent dan heb je speciale behoeftes, geef toe aan deze behoeftes en zorg voor jezelf.

Op Herhealth.nl vind je artikelen die je handvatten geven voor een gezond en gelukkig leven! Wij willen je inspireren om het beste uit jezelf te halen en te genieten van het leven. Dit doen we door het schrijven van artikelen over relaties, persoonlijke groei en gezondheid en plaatsen we gezonde en lekkere recepten.Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
Nog geen reacties geplaatst