7 Perspectieven op Leiderschap

Auteur('s) Sari van Poelje, Annejet de Blécourt, Marianne Eussen, Rob de Ruiter, Sonja Wekema
ISBN 9789078876397
Jaar van verschijning 2023
Uitgeverij Kloosterhof Neer B.V.

In een tijd waarin de grenzen vervagen en verantwoordelijkheden verschuiven, staan executives voor de uitdaging om een nieuwe en
adaptieve manier van leiderschap te ontwikkelen. Op basis van jarenlange ervaring bieden vijf senior executive coaches in dit boek zeven perspectieven om je executive leiderschap verder te ontplooien en je effectiviteit te vergroten. Ieder hoofdstuk bevat praktijkvoorbeelden, theoretische kaders, bruikbare methodieken en reflectievragen. Tot slot biedt het laatste hoofdstuk handvatten voor het vinden van een goede executive coach. Ontdek hoe je een blijvende stempel kunt drukken op de toekomst van je organisatie en jezelf.

Annette Mosman, ceo APG en Topvrouw van het Jaar 2022.
Met alleen goede intenties kom je er niet, dat maakt ‘Zeven perspectieven op leiderschap’ nog weer eens duidelijk. Je moet als leiderschapsteam hard werken. Elke dag opnieuw, en allereerst aan jezelf. De bundeling van inzichten van ervaren executive coaches nodigt daartoe uit. Met theoretische kaders, maar ook met mooie praktijkvoorbeelden. Dit boek daagt je als leider uit om oprecht en met zelfspot in de spiegel te kijken.

Lucas van Wees, bestuurder wereld HR Organisatie WFPMA.
We moeten steeds harder lopen om onze bestemming te bereiken. Dit boek biedt leiders meerdere perspectieven hoe het anders en beter kan.

Edu Peek, algemeen directeur ISS Facility Services Nederland.
Dit is een goede leidraad en houvast voor de leidinggevende zelf om te reflecteren en hierop te ontwikkelen alsmede ook waar een executive coach de desbetreffende eindverantwoordelijke/ bestuurder bij kan helpen en hierop kan coachen. Een aanrader.

Jannie Riteco, Raad van Bestuur Zorggroep Almere.
Een interessant boek van vijf executive coaches voor de leiders van complexe organisaties anno nu vanuit (zeven) verschillende perspectieven. Hoe kan je, met deze opdracht en alle onzekerheden, als leider focus houden en impact maken? Dit boek geeft tips voor deze leider en ook wie daarbij goed kan helpen.

Bestellen » « Terug naar het overzicht