Werken aan ontwikkeldoelstellingen vaak vergeten

ma 20 jun 2022

Maar liefst 33% van de werkende Nederlanders laat zijn ontwikkeldoelstellingen na het opstellen links liggen. Bovendien stellen maar weinig werkenden überhaupt ontwikkeldoelstellingen op: slechts 43% doet dit minimaal één keer per jaar.
Dit blijkt uit onderzoek van Workforce Management specialist Protime onder ruim 1.000 werkende Nederlanders van 18 jaar en ouder.

Werken aan doelen te vaak vergeten
Naast dat er een groep is die hun ontwikkeldoelstellingen na het opstellen links laat liggen, is er ook een groep die simpelweg door drukte niet toekomt aan het werken aan de doelstellingen. Zo zegt de helft (49%) van de respondenten in de waan van de dag vergeten te werken aan hun grotere persoonlijke doelen op werkgebied. Opvallend is dat dit vooral voor hoogopgeleide werknemers geldt, maar liefst 56% geeft dit aan ten opzichte van 27% van de laagopgeleiden. Uiteindelijk lukt het iets meer dan de helft (55%) van de werkende Nederlanders om regelmatig stil te staan bij zijn of haar ontwikkeling als professional.

Aandacht voor ontwikkeling vanuit organisatie
Maar wiens verantwoordelijkheid is het om tijd te maken voor de ontwikkeling van een medewerker? Ligt dit volledig bij de medewerker zelf of speelt de werkgever hier ook een rol in? Uit het onderzoek blijkt dat 57% van de werkenden door de eigen organisatie gestimuleerd wordt om tijd te steken in persoonlijke ontwikkeling. Bij de hoogopgeleiden is dit met 62% vaker het geval dan bij de laagopgeleide respondenten, waarbij maar 42% dit zo ervaart. (bron: Personeelsnet)

 

Naar het overzicht