Weggeefactie: Van stress naar veerkracht

di 22 mrt 2022

Het aantal cliënten dat in onze praktijken aanklopt met stressklachten, energieproblemen en angsten is de laatste jaren ernstig toegenomen. Misschien heb je er zelf ook last van of herken je het bij collega-coaches. In dit boek kom je te weten waarom er in onze hedendaagse maatschappij zoveel mensen chronisch overprikkeld zijn. Je wordt meegenomen in de werking van ons stresssysteem aan de hand van de stress-levelcurve – een handige visuele voorstelling – en de werking van het brein. Je krijgt inzicht in hoe een dolgedraaid stresssysteem ervoor zorgt dat mensen massaal allerlei psychische en lichamelijke klachten ontwikkelen.

In onze moderne jungle worden wij constant uitgedaagd door snelle veranderingen en een overdosis informatie en prikkels. Ons stresssysteem draait overuren. In dit boek kom je te weten hoe dit anders kan. Hoe je stress in je voordeel kan gebruiken. Hoe je met zeven heldere sleutels je veerkracht kan versterken om de obstakels op je weg beter te trotseren. Hoe je energieverlies kan beperken door je mentale tijgers (stressoren) aan te pakken. Hoe leren spelen met de gas en de rem van je stresssysteem je weer de regie over je leven in handen kan geven. Je krijgt een schatkist vol tips, tools en tricks om je een weg te banen door de mentale jungle.

Door de gedetailleerde uitleg is het bruikbaar voor iedereen die anders met stress wil leren omgaan en veerkrachtiger wil worden. Het is in het bijzonder ook een meerwaarde voor hoogsensitieve personen (HSP) omdat zij nog meer dan anderen baat hebben bij de proactieve technieken om overprikkeling te voorkómen. Ook voor hulpverleners (bijvoorbeeld huisartsen, coaches, therapeuten, kinesisten) biedt dit boek waardevolle informatie, niet alleen om cliënten te ondersteunen maar ook voor toepassing in het eigen leven gezien zelfzorg in deze sector vaak verwaarloosd wordt.

Dit boek focust zich niet enkel op problemen maar voornamelijk ook op preventie. Het bevat inzichten op alle niveaus van veerkracht: lichamelijke gezondheid, emotioneel welzijn, mentale weerbaarheid, gedragsmatige en sociaal-communicatieve competenties. Het biedt een integratie van de meest recente visies op stress en veerkracht. Het brengt een evenwichtig samengestelde mix van technieken uit onder meer de positieve psychologie, gedragstherapie, Acceptance and Commitment Therapy, mindfulness, schematherapie en lichaamsgerichte benaderingen.

De feedback die lezers vaak geven is dat het boek de vele puzzelstukjes die ze doorheen de jaren bij elkaar gesprokkeld hebben, helder en overzichtelijk bij elkaar brengt en zo de puzzel compleet maakt.

Meer weten? Je vindt heel wat extra info en gratis downloads op www.vanstressnaarveerkracht.be

Séverine Van De Voorde is doctor in de psychologie en werkt als klinisch psycholoog, stress en burn-out coach, HSP professional en loopbaancoach in haar eigen praktijk Centrum Diabolo.

 

In samenwerking met Séverine mogen we drie exemplaren van dit boek weggeven. Deze weggeefactie loopt tot en met 6 april 2022. Winnaars worden per e-mail geinformeerd. 

Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie. 

 

Naar het overzicht