Weggeefactie: Op zoek naar je innerlijk kompas

Een nieuwe gespreksmethode voor moreel beraad

ma 17 apr 2023

Moreel beraad heeft de afgelopen twee decennia een enorme vlucht genomen in verschillende sectoren zoals de gezondheidszorg, het onderwijs, defensie, het gevangeniswezen, de politiek, de rechtspraak en de bankwereld. Een moreel beraad is een gesprek waarin de deelnemers gezamenlijk een concrete ethische kwestie uit hun werk bespreken. Zij doen dit gestructureerd, aan de hand van een gespreksmethodiek, en met behulp van een gespreksleider. De praktijk leert echter dat deelnemers aan zo’n beraad vaak zijn afgeleid en belemmerd worden door vooroordelen, emoties en verschillende belangen. Ze zijn niet ‘vrij’.

Op zoek naar je innerlijk kompas presenteert een nieuwe gespreksmethode voor moreel beraad. Deze methode stimuleert de deelnemers hun eigen ethische handelen te onderzoeken en openhartig te spreken over hun eigen concrete ervaringen, met als doel het vormen van het ethisch kompas.

Dick Kleinlugtenbelt is socioloog, filosoof/ethicus en auteur. Hij verzorgt trainingen gespreksleider moreel beraad en geeft op diverse plekken lezingen en cursussen op het gebied van levenskunst, ethiek, socratische gespreksvoering en vriendschap. 

Boekpresentatie
Datum, tijd: dinsdag 16 mei, 19.30 uur
Plaats: Boekhandel Hijman Ongerijmd, Grote Oord 15 in Arnhem
Kosten: gratis
Aanmelden: reserveren@hijmanongerijmd.nl
Dick Kleinlugtenbelt zal zijn nieuwste boek Op zoek naar je innerlijk kompas presenteren. Afsluitend is er een borrel, de mogelijkheid het boek te kopen en informeel na te praten.

In samenwerking met uitgeverij DAMON mogen wij 3 exemplaren van dit boek weggeven. Deze weggeefactie loopt tot en met 3 mei. Winnaars worden per e-mail geïnformeerd.


Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie.

 

Naar het overzicht