Weggeefactie: Onderbroken

Echt contact met de ander begint bij oprecht contact met je eigen wijze lijf

di 25 jan 2022

Haptotherapeut en coach Jozien Wijnakker schreef tijdens de eerste lockdown Onderbroken: Contact met je wijze lijf. In deel I neemt ze je mee op reis naar je binnenwereld. Je krijgt inzicht in het samenspel tussen lichaam, gevoel, verstand en intuïtie. Deel II gaat over het contact met jezelf en de ander: over moedig ontmoeten, vrij zijn in verbinding, grenzen stellen en over herstel van onderbroken contact met je wijze lijf.

Toegankelijk beschrijft Wijnakker hoe je komt tot zelfzorg en hoe je juist daardoor echt over hebt voor anderen. Vooral harde werkers die te veel ‘in het hoofd zitten’ herkennen zich in de verhalen en praktijkvoorbeelden. Ze worden bewust van affectief gemis, lijfelijke verkramping en gedragspatronen die leiden tot chronische vermoeidheid en burn-out.

Aan de hand van vragen en opdrachten kan de lezer zelf aan de slag. Wijnakker laat zien hoe kiezen vanuit trouw aan jezelf bijdraagt aan duurzaam herstel van vitaliteit. En hoe je de scheefgroei tussen verstand en gevoel weer in balans kunt brengen. "Aanraking hoort onlosmakelijk bij onze basisbehoeften. Uit eigen ervaring weet ik dat deze voor grote en kleine pijntjes helend kan zijn. Zo’n liefdevolle tactiele ontmoeting sla je op onder de huid en draagt bij aan zelfrespect: ik voel me gezien in mijn eigenheid, daar hoef ik niet mijn best voor te doen. "

Voor coaches
Professionele begeleiders krijgen een kijk in de praktijk en gebruiken de inzichten en voorbeelden uit het boek voor zichzelf en voor hun eigen therapie- of coachpraktijk. Vooral de ‘werkwijze’ Stoppen-Zitten-Voelen spreekt aan. Zeker afgelopen periode is de belangstelling voor lichaamsbewustzijn en gevoelsleven bij coaches en psychologen enorm toegenomen. Onderbroken geeft hiervoor inzichten en handvatten.

Over de auteur
Jozien Wijnakker (1954) noemt zich een Brabantse Amsterdamse. Haptotherapie en coaching zijn haar passies. Ze geeft met plezier haar al doende vergaarde wijsheid en ervaring door in haar praktijk en via dit boek. Ze schreef eerder mee aan het boek Haptotherapie bij burn-out. Ontmoeten vormt de rode draad in haar leven en werk: minder moeten en meer ontmoeten.

In samenwerking met auteur Jozien Wijnakker mogen we vijf gesigneerde exemplaren weggeven. Deze weggeefactie loopt tot en met 9 februari 2022. Winnaars worden via e-mail geïnformeerd.


Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie

Naar het overzicht