Weggeefactie: Durf te doen wat onbekend is

do 13 jun 2024

Veranderen, vernieuwen en zelfs transformeren; het wordt vaak als vanzelfsprekend van ons verwacht, maar het vraagt nogal wat. Onze patronen houden ons liever bij dat wat we kennen, terwijl het nieuwe juist besloten ligt in dat wat we nog niet kennen. Hoe beweeg je in het onbekende? Hoe begeleid je anderen hierin?
Durf te doen wat onbekend is is een boek dat gaat over hoe je het onbekende, het niet weten, kunt gebruiken voor ontwikkeling, voor verandering en vernieuwing (en zelfs voor transformatie).

Ga jij 'aan' bij de titel Durf te doen wat onbekend is? Of heb je zoiets van ‘liever niet’?

Het onbekende heeft ergens een aantrekkingskracht, iets mysterieus. Maar als we dan in het onbekende zijn, als we het niet meer weten, dan worden ook allerlei patronen zichtbaar die ons zo snel mogelijk weer naar het bekende trekken. Het onbekende roept van alles bij mensen op en vaak weten we niet hoe we in het onbekende kunnen zijn. Ook in teams en organisaties wordt het onbekende vaak liever vermeden. Niet handig als je wilt veranderen, vernieuwen of innoveren, want het nieuwe ligt juist besloten in het onbekende.

Hoe dan wel? Hoe ga je om met dat onbekende? Hoe begeleid je anderen in een nieuwe beweging, terwijl je zelf ook niet weet hoe het nieuwe er precies uit gaat zien?

De golvende veranderstrategie is een beweging van weten naar niet weten naar nieuw weten; ook wel ‘golven’ genoemd. Een natuurlijke beweging die we allemaal kennen, maar die we niet altijd (meer) durven maken. Ben je benieuwd naar wat het je kan opleveren als je leert bewegen in het onbekende? Voor jou persoonlijk of voor mensen die je begeleid? Het boek Durf te doen wat onbekend is geeft vernieuwende perspectieven en praktische handvatten. Een boek voor iedereen die ruimte wil leren houden voor leren, ontwikkeling, vernieuwing en innovatie.

Tessa Cramer, lector Designing the Future, noemt het boek "je gids in een veranderende wereld". 

Durf te doen wat onbekend is is overal verkrijgbaar.

Alvast een voorproefje?

Over de schrijvers
Hilde Swets en Roos van der Voort zijn eigenaar van Ruimtehouders en vanuit een vernieuwende visie op veranderen begeleiden zij mensen, teams en organisaties in transitie en transformatie. Ze leren allerlei professionals die zich bezighouden met leren, ontwikkelen en veranderen hoe je ruimte kunt houden voor een nieuwe beweging en hoe je anderen in verandering kunt begeleiden.

In samenwerking met Ruimtehouders mogen we vijf exemplaren van Durf te doen wat onbekend is weggeven. Deze weggeefactie loopt tot en met 3 juli. Winnaars worden per e-mail geïnformeerd.

 

Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie

Naar het overzicht