Mentaal winnen

ma 17 apr 2023

Als we de site van Trends in HR mogen geloven, is werkgeluk en duurzame inzetbaarheid uit. Alle focus ligt op thuiswerken, digitalisering en een krappe arbeidsmarkt. We gaan dus weer het proces managen in plaats van de medewerkers coachen.

Zo dringend als deze thema’s zijn, kan de focus beter onverminderd op de medewerkers blijven liggen. Juist vanwege een krappe arbeidsmarkt, juist vanwege de omgang met digitalisering, juist vanwege het thuiswerken.

Wat is er nodig om optimaal te presteren, gegeven veranderende omstandigheden? Wat houdt jou tegen, waar krijg je vleugels van? Hoeveel van jezelf kun je laten zien in je werk?

Dit zijn vragen die binnen organisaties een centrale rol spelen als het over duurzame inzetbaarheid gaat. Veel meer dan om functieprofielen gaat het tegenwoordig immers om karakter, persoonlijke ontwikkeldoelen, Purpose en de perfecte combinatie van wat medewerker en organisatie elkaar kunnen bieden.

Maar dezelfde vragen spelen op het vlak van persoonlijk leiderschap. En op het kruisvlak van persoonlijk leiderschap en duurzame inzetbaarheid is het nieuwe boek MENTAAL WINNEN van Benno Diederiks geschreven. Om medewerkers te helpen zich persoonlijk te ontwikkelen in en met de werkomgeving.

Mattijs Mol, VP HR Strategy & Insights bij Wärtsila las het en zei:
"Macro-economische, maatschappelijke en technologische ontwikkelingen maken het speelveld van ‘work & workforce’ dynamisch en veeleisend. Het is voor mij in mijn werk van belang om constant oog op de bal te houden en mentaal fit en in vorm te blijven. Benno biedt met dit toegankelijke werk concrete en doelgerichte tips om de regie in eigen hand te nemen!”

Auteur Benno Diederiks is NOBCO Master executive coach en is werkzaam op het gebied van loopbaanbegeleiding, executive coaching, HRM-management en leiderschap. Zelfstandig, als partner in diverse samenwerkingsverbanden en als preferred supplier voor diverse grote opleiders, coachingsbureaus en trainingsbureaus. Eerder schreef hij (met Hans van Breukelen) Topposities, Maak je comeback en Mentale Innovatie.

Voor meer informatie of een recensie-exemplaar: email@kloosterhof.nl

Naar het overzicht