Leestip: Boekenblog Paul Verhaeghe

ma 24 jan 2022

“Een van de mooiste geschenken is een boek, hetzij omdat het je wakker schudt, hetzij omdat het je helpt inslapen”, opent Paul Verhaeghe zijn boekenblog, waarop hij sinds 2019 boeken bespreekt die hij de moeite waard vindt. In eerste instantie nam hij zich voor alleen in het Nederlands gepubliceerde non-fictie op te nemen. Nauwelijks een maand na de start van zijn blog later besprak hij een Engelstalig werk, The Misinformation Age, omdat hij het o zo belangrijk vond, veel belangrijker dan hij op dat moment kon vermoeden (de bestorming van het Capitool en de vele van de pot gerukte complottheorieën moesten nog komen).

Zijn meeste recente recensie verhaalt over Richard Powers’ Tot in de hemel, omdat het boek volgens Verhaeghe sterke punten van non-fictie én fictie combineert: degelijke informatie mét een boodschap, gegoten in een meeslepend verhaal over een onderwerp dat letterlijk van levensbelang is. Verder onder meer besprekingen van Rosanne Hertzbergers Het grote niets: Waarom we te veel vertrouwen hebben in wetenschap, Liesbeth Woertmans Je bent al mooi: De schoonheid van imperfectie, Bas van Bavels De onzichtbare hand: Hoe markteconomieën opkomen en neergaan, Annelien De Dijns Vrijheid: Een woelige geschiedenis, Tinneke Beeckmans Door Spinoza’s lens: Machiavelli’s lef, en nog veel meer…

Op Verhaeghes goed gevulde boekenblog tref je niet alleen boeken die de moeite van het lezen waard zijn, ook de recensies zelf zijn inspirerend: lezen dus!

Naar het overzicht