Ik zoek een...

Actueel - Nieuws

Weggeefactie: Sterker door ellende

wo 25 mrt 2020

Ingrijpende gebeurtenissen kunnen je leven stevig beïnvloeden. Of het nu het krijgen van een ziekte is, het meemaken van een burn-out of een depressie, het zien gebeuren van een ongeluk, het meemaken van een echtscheiding, het verliezen van een baan, het verliezen van vooruitzichten in een baan of andere ellende. Het is veelal heftig en ingrijpend, maar moeilijke tijden of ellende kunnen je levensloop uiteindelijk ook in positieve zin compleet transformeren.

“Sterker door ellende”. Je vindt dit misschien een gekke titel. En toch kan het echt.Hoezo, altijd kwetsbaar blijven of op je grenzen blijven letten na ellende? Helemaal nergens voor nodig! Je kunt groeien en daardoor zelfs sterker uit de strijd tevoorschijn komen. In de wetenschap heet dat fenomeen PostTraumatische Groei, een andere benaming voor ‘what doesn’t kill you, makes you stronger’.

In dit boek maak je op inspirerende, herkenbare en bruikbare wijze kennis met het positieve en hoopvolle gedachtengoed van PTG. Het boek is geschikt voor iedereen die persoonlijk en/of professioneel te maken heeft met ellende of daarin gewoon geïnteresseerd is.

Uit het voorwoord door Prof. dr. Judith Semeijn en Prof. dr. Tinka van Vuuren. “Dat maakt dit boek ook zo speciaal: waar de heersende opvatting is dat mensen na hun ellende een kwetsbaarheid zullen houden die voor de omgeving een signaal vormt om ‘voorzichtig’ te zijn, brengen Anja en Greet ‘ellende’ voor het voetlicht als belangrijke levenservaringen die mensen sterker kunnen maken, en juist steviger en weerbaarder dan tevoren! Dit blijkt ook geheel in de lijn van de positieve psychologie te zijn, die het bevorderen van welzijn en gezondheid centraal stelt in plaats van ziekte en klachten. Van klacht naar kracht.”

Anja Jongkind (1953) en Greet Vonk (1964) werken sinds 2013 samen binnen Et Emergo en ze hebben PTG-Coaching ontwikkeld. Ze geven ook workshops, lezingen, inspiratiesessies en trainingen op het gebied van PostTraumatische Groei. Anja werkt in haar praktijk als therapeut, later als coach al meer dan 35 jaar vanuit deze uitgangspunten. Greet deed een wetenschappelijk onderzoek betreffende PostTraumatische Groei. Haar onderzoek is recent gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift International Journal of Workplace Health Management. www.sterker-door-ellende.nl

In samenwerking met de auteurs van het boek mogen we 5 exemplaren weggeven. Deze weggeefactie loopt tot en met dinsdag 7 april. Woensdag 8 april worden de winnaars per e-mail geïnformeerd. Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie.

 

Let op: reacties via onderstaand veld worden niet meegenomen.Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:

Riky - donderdag 2 april 2020

Na de crisis waar we nu allemaal mee te maken hebben zal dit boek een mooie ondersteuning kunnen bieden bij het helpen van mensen die het nu heel moeilijk hebben.

Daan - maandag 30 maart 2020

Zelf veel ellende meegemaakt, maar of ik daar sterker door geworden ben.....? Ben benieuwd naar dit boek of ik er wellicht iets uit kan pikken waar ik iets aan heb....

Cees Gaasbeek - zondag 29 maart 2020

Ik doe graag mee

wiesje van wijnen - zondag 29 maart 2020

Een boek dat ik graag zou wensen! De doelgroep waar ik mee werk (dak- en thuislozen waarvan met verslaving door trauma) kan ik hier mogelijk mee helpen.

Mieke van Meeteren - zaterdag 28 maart 2020

Titel en inhoud intrigeren mij omdat ik hier al heel lang in geloof.

Marije - zaterdag 28 maart 2020

Dit boek heeft mijn interesse. Ik ben benieuwd hoe beschreven is dat je sterker uit moeilijke life events komt.

johanna huynen - vrijdag 27 maart 2020

In coaching is werken aan en versterken van je eigen welbevinden uitgangspunt; waardevol om hiertoe meer kennis te krijgen.

Petra Hamers Delicaat - vrijdag 27 maart 2020

Ben zelf helaas behept met PTSS en een heel slechte rug die me erg beperkt in mijn doen en laten maar heb toch mijn life coach diploma behaald

Marjolein - vrijdag 27 maart 2020

Boeiende introductie van dit boek, waardoor ik het graag volledig zou willen lezen!

Maaike Hoogenboom - vrijdag 27 maart 2020

Nu in deze tijd kan dit boek coachees en eigenlijk iedereen verder helpen. Corona en alles wat daardoor gebeurt. Zal dit ons sterker maken? Ik ben ervan overtuigd van wel op de langere termijn. Graag zou ik de theorie van dit boek willen gebruiken voor mijn coachees.

wilma schuurmans - vrijdag 27 maart 2020

vorig jaar heb ik een bijeenkomst van Greet Vonk bijgewoond. Zeker een aanrader. Doordat ik mijn taken als persoonlijke en loopbaan coach combineer met de uitvoerend werkzaamheden in de thuiszorg als wijk-verzorgenden herken ik de kracht van kwetsbaarheid. Nu in deze frukke achtbaan van onrust kan ik wel een rust moment gebruiken met een motiverend boek ;) met vriendelijke groet, wilma.

Claudia - vrijdag 27 maart 2020

"Maak van je shit je hit", dat is wat een langdurige periode van ziekzijn me heeft opgeleverd. Alleen doen wat helpt en kijken naar wat wel kan. Bleek meer te zijn dan ik vermoedde. Benieuwd naar het boek, naar herkenning en nieuwe zienswijzen. Kom maar op!

T. Klooster - vrijdag 27 maart 2020

Ik ben erg benieuwd naar de wijze waarop dit boek is vormgegeven en hoe ik dit zou kunnen toepassen in mijn werkzaamheden o.a.: trainingen aan hulpverleners die te maken hebben met onder andere (kinder-)mishandeling.

Marianne van der Pol - vrijdag 27 maart 2020

Uit ervaring weet ik dat in de diepste momenten van ellendig en wanhopig gevoel, mij heeft bewogen om eindelijk die stap in mijn carrière te maken die ik al meer dan 20 jaar wilde gaan doen.En nu als therapeut en coach help ik anderen om weer in hun kracht te staan.

Henk Pol - donderdag 26 maart 2020

Werken met mensen die PTSS hebben is zo interessant dat alle informatie welkom is.

Nieske - donderdag 26 maart 2020

Ik geef eenzaamheidstrainingen aan ouderen (65+) om meer grip op hun leven te krijgen. Krijg straks te maken met ouderen die deze ‘elende’ als zeer stressvol hebben ervaren. Hopelijk kan ik ze straks leren dat ze er ook sterker uit kunnen komen. Dank en gezonde groet.

Lea Adriaans - donderdag 26 maart 2020

Een onderwerp dat mij zowel professioneel als persoonlijk mateloos interesseert!. Ik ben benieuwd.

Mirjan - donderdag 26 maart 2020

Je moet 'even' (lees: jaren) ergens doorheen, maar dan.... WAUW.. ontdek je dat het leven zoveel meer kleur heeft dan je ooit had kunnen vermoeden! En dan.. ligt er een mooi fundament waarop je kunt groeien en bloeien (als lotus door de modder). Ik ben heel nieuwsgierig naar het boek!

Klazina van Houwelingen - donderdag 26 maart 2020

Uit eigen ervaring weet ik dat stress en trauma’s je sterker maken en je verder op weg helpen je eigen identiteit te ontwikkelen

J.Tressel - donderdag 26 maart 2020

Van klacht naar kracht.Ik ben nieuwsgierig naar de instrumenten en modellen die mensen daartoe kunnen brengen.

Swinnen - donderdag 26 maart 2020

Boeiend en juist op tijd

Annemieke - donderdag 26 maart 2020

Als extern vertrouwenspersoon is dit boek zeker van waarde bij het verlenen vakhulp aan Melders.

Els Filius - donderdag 26 maart 2020

Ik ben ook sterker door ellende geworden; was nodig om te overleven. Ik ben benieuwd naar dit boek.

Margo van Dijk - donderdag 26 maart 2020

Wat een mooie insteek om mensen te helpen gesterkt uit een moeilijke periode te komen. In mijn praktijk ben ik hier regelmatig mee bezig en zie dan ook uit naar de inzichten die jullie hier geven.

Wendy Blacha - donderdag 26 maart 2020

Mooi! Pakkend voor deze moeilijke tijd. Als coach ben ik erg nieuwsgierig naar dit boek!

Brigitte - donderdag 26 maart 2020

Ik ben erg benieuwd naar jullie visie hierop. Ik werk voor een groot schoolbestuur en kan er vast ideeen uithalen voor begeleiding van alle medewerkers!

Bärbel Pieroth - donderdag 26 maart 2020

Ik werk in een groot ziekenhuis en ben bezig om psychosociale zorg te verlenen aan onze helden de dagelijks enorme inzet tonen voor onze zieke medemens. Nu helemaal in deze tijden. Ik zou graag wat recente artikelen en handvaten willen over dit thema. Succes allemaal en blijf gezond!

Esther - donderdag 26 maart 2020

Ik vind het inderdaad een bijzondere titel. Ellende? Nieuwsgierig waarom deze woorden zijn gekozen en wat het boek inhoudt.

Thea - donderdag 26 maart 2020

Zeer herkenbaar....verrassend om sterker uit crisis te kunnen komen! Graag lees ik hier meer over, zeker in deze hectische tijd.

Richard post - donderdag 26 maart 2020

Mooi om mogelijk te gebruiken in de begeleiding van ( aankomende) verpleegkundigen

Cilia roovers - donderdag 26 maart 2020

Ja graag als adviseur werk kom ik veel tegen. Goed om extra over te lezen.

Suzanne Bindels - donderdag 26 maart 2020

Posttraumatische groei is het onderwerp waar ik graag meer bekendheid aan ga geven, oa in mijn podcast Room for Vitality. Ik zou heel graag het boek lezen en de auteurs vervolgens interviewen. Dit interview kan ook door TvC gepost worden, zodat de inzichten nog breder gedeeld kunnen worden. Hartelijke groeten Suzanne Bindels (Soundcloud: Room For)

Wilma - donderdag 26 maart 2020

Inderdaad na ellende wordt je sterker. Daarvoor zul je met jezelf aan de slag moeten. Na een scheiding en baanverlies heb ik mezelf hervonden en ben er idd sterker door geworden. Nu begeleid ik mensen in hun angst voor verlies en het terugvinden van de weg naar zichzelf. Interessant om te lezen hoe het wetenschappelijk is onderbouwd om toe te kunnen passen in mijn eigen praktijk.

Aly Dijkman - donderdag 26 maart 2020

Gewoon voor mezelf

Goedele Laga - donderdag 26 maart 2020

Als koppel hebben we al veel ingrijpende gebeurtenissen meegemaakt, echtscheiding, kanker, werkloosheid en nu dus Corona. graag lees is dus meer over die groei, die ik wel ervaar, maar graag beter leer kennen en benoemen.

Marielle Nijsten - donderdag 26 maart 2020

Ik zou graag een vriendin die momenteel in een crisis zit graag dit boek willen geven

Maarten Meyer - donderdag 26 maart 2020

Zeer herkenbaar! Zou het fijn vinden me via dit boek verder in te verdiepen.

Mirjam Gaasterland - donderdag 26 maart 2020

Ik heb het zelf ervaren hoe je sterker uit een crisis komt. Mijn motto: de shit van vandaag is de mest van morgen maar je moet het wel verteren. Deze methode lijkt een goed hulpmiddel. Ik gun het boek graag aan Femke Post en haar collega's.

Milou Mientjes - donderdag 26 maart 2020

Door deze Corona crisis zullen er veel collega's in de zorg traumatische ervaringen opdoen. Mooi om dit om te zetten naar nog meer kracht dan dat ze nu al tonen! !!

Mieke Schepens - donderdag 26 maart 2020

Ik weet uit ervaring hoe positiviteit je leven weer op de rails kan krijgen.

Audrey - donderdag 26 maart 2020

Belangrijk om dingen positief te benaderen, ook al lijken ze op het moment niet zo te zijn. Ik geloof in de uitspraak 'what doen't kill you, makes yo stronger.'

Ingrid van der Wel - donderdag 26 maart 2020

Elke dag sterker sinds fikse burn out in 2007! Ik heb dus altijd gehoord op grenzen te moeten letten en stuiter daar steeds lekker overheen. Brengt dit boek mij verhelderende inzichten.?.

Sietske - donderdag 26 maart 2020

Persoonlijk geïnteresseerd mede door de opleiding arbeids en organisatie psychologie die ik doe. Veel medewerkers die nog niet sterker door ellende geworden zijn en er mee worstelen. Elk handvat dat ik kan krijgen voor het beiden van hulp.is meer dan welkom

Femke Post - donderdag 26 maart 2020

Ik werk op een grote zorgboerderij waar vrijwel alle kinderen een trauma hebben opgelopen en hier nu nog last van hebben. Ik en mijn collega's zouden ons willen verdiepen in dit thema zodat wij de kinderen nog beter kunnen helpen. Dit boek zou echt van meerwaarde zijn denk ik!!

B. Timmermans - donderdag 26 maart 2020

Door het inzetten van mijn levenservaring kan ik mijn klanten beter helpen. Ik ben dan ook benieuwd naar PTG. Ik wil altijd blijven leren.

Astrid Malaihollo - donderdag 26 maart 2020

Zou deze graag winnen om te kunnen lezen hoe je van iets negatiefs een kracht kunt maken.

Angelique Esser - donderdag 26 maart 2020

we maken het mee! ben benieuwd. Take care allemaal!

Sonja Brussee - donderdag 26 maart 2020

Ben gek op de uitspraak van klacht naar kracht. Ben zeer benieuwd naar dit boek! Doe regelmatig met jullie acties mee, hoop dit boek te winnen.

Dienie van Wijngaarden - donderdag 26 maart 2020

Posttraumatische groei is een interessant en redelijk onderzocht onderwerp, maar komt weinig voor het voetlicht. Ik ben dus reuze benieuwd naar dit boek!

diny kiers - donderdag 26 maart 2020

Zo mooi om in deze tijd hier een doordacht boek over te kunnen lezen. In mijn trainingen gaat het ook over omgaan met leed.

Philippine Hohage - donderdag 26 maart 2020

Prima actie! Ik hoop één van de exemplaren te winnen.Heb werken aan diverse trauma's heeft mij inderdaad sterk gemaakt. En die kracht wil ik behouden.

Theo Witkamp - donderdag 26 maart 2020

in principe geloofwaardig, ben benieuwd naar de uitwerking!

Jan Minnema - donderdag 26 maart 2020

Ben zeer benieuwd naar PTG en hoe dat in te zetten is.