Ik zoek een...

Zoek de coach

Klik hier om een account aan te maken!Hieronder kunt u op zoek gaan naar een coach bij u in de buurt.
Bent u zelf coach? Klik dan hier om u aan te melden.


Heeft u zich al geregistreerd in deze rubriek en wilt u uw profiel bewerken?
Klik dan hier om in te loggen.

Klik op de knop "alles weergeven" voor alle professioneel begeleiders in onze database.


Terug naar het overzicht

Leadership Development Consultancy

Neva Rajkovic

Bedrijfsnaam:
Leadership Development Consultancy
KvK nummer:
Adres:

Regio:
Noord-Holland
Telefoon:
Fax:
Mobiel:
Bereikbaar:
Werkdagen - overdag
Werkdagen - 's avonds
Weekend - overdag
E-mail:
Website:
Contactpersoon:
Neva Rajkovic
Geslacht:
Beroep:
Coach, Trainer, Counsellor
Gespecialiseerd:
Communicatie vaardigheden, Loopbaanbegeleiding, Managementcoaching, Outplacement, Persoonlijk leiderschap, Persoonlijke ontwikkeling
Sector:
Bedrijfsleven, MKB, Particulier
Uurtarief:
€ 197
Beroepsorganisatie(s):
NOBCO, EMCC
Geregistreerd bij:
Aangesloten bij:
Opleiding 1:
Organizatiewetenschappen, Human Resources Management

Omschrijving


U kunt bij mij terecht voor alle vraagstukken over persoonlijke ontwikkeling, effectieve communicatie, het voorkomen en oplossen van conflicten, ziekteverzuim of loopbaanvraagstukken. Een aantal ervaringen van de klanten kunt u hier lezen. Ruim vijfentwintig jaar ervaring in internationale zakelijke omgeving hebben mij het cruciale belang doen inzien van de menselijke factor en van de begeleiding van mensen in het ontplooien van hun potentieel. Hierdoor kan een maximum aan succes behaald worden voor zowel het individu als voor de organisatie.

Ik ben multidisciplinair opgeleid en ik heb idem ervaring. Ik doe  er alles aan om u te helpen de beoogde doelstellingen te bereiken. De oplossingen die ik neerzet zijn het resultaat van de toepassing van organisatiekunde, HR management en doelgerichte trainingen en coaching.

Ik ben afgestudeerd in Organisatiewetenschappen (Human Resources Management) en ik heb  verschillende opleidingen op gebied van persoonlijke ontwikkeling afgerond, waaronder de tweejarige Leadership from the Hart Program aan de Open Circles Academy. Ik heb geparticipeerd in talloze projecten op het vlak van HR, IT en leiderschapsontwikkeling. Ook heb ik  de Leiderschap Architectuur methode ontwikkeld voor het gestructureerd implementeren van leiderschapsontwikkeling programma’s. Ik ben (co-)auteur van diverse materialen op het vlak van persoonlijke ontwikkeling.

Ook ben ik gecertificeerd als “Manifesting Results” (Creating Succees) trainer en verbonden aan de NOBCO , Nederlandse orde van beroepscoaches en aan het European Mentoring & Coaching Council EMCC.

Na meer dan vijftien jaar ervaring binnen een van de grootste Nederlandse multinationals weet ik heel snel de vinger op de zere plek te leggen. Ik luister goed, begrijp snel wat u nodig hebt , stel de juiste vragen en ik geef praktische adviezen. Ik pleit voor een focus op de menselijke factor en de ontwikkeling van duurzame leiderschapskwaliteiten. Mijn handelsmerk “Processen kun je managen en mensen moet je leiden ©” representeert de synergetische kracht van organisatiewetenschap en leiderschapsontwikkeling, de synergie van management- en leiderschapsvaardigheden.

Sinds 2010 draag ik bij aan het oplossen  van problemen waarmee de hoogopgeleide single vrouwen worden geconfronteerd. Meer info daarover kunt u hier vinden.


Werkwijze


Wij beginnen met een intake. Tijdens de intake gaan we samen vaststellen waar jij behoefte aan hebt en hoe we jou daarbij kunnen ondersteunen. Daarnaast stel ik  je een aantal standaardvragen om je achtergrond beter in beeld te krijgen. Ook vertel ik u over mijn manier van werken.

Het gesprek is ook een moment om te kijken of het klikt en of het wederzijds vertrouwen er is om samen een coachingstraject in te stappen. Het kan zijn dat uw vraag niet met behulp van coaching beantwoord kan worden. Is dit het geval dan geef ik  u dat aan en zal ik u verwijzen naar een andere professional die u op dat moment beter kan ondersteunen.

Als we aansluitend aan de intake besluiten samen verder te gaan, leggen we dit vast in een coachingsovereenkomst. Hierin wordt uw coachingsvraag, uw verwachte resultaat, het geschatte aantal benodigde sessies en de frequentie ervan vastgelegd. Dit is afhankelijk van de coachingsvraag. Vaak zijn enkele sessies voldoende om zelf weer verder te kunnen.

Ik verbind mij aan de Ethische Gedragscode zoals voorgeschreven door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Hierin worden de gedragingen rond de vier pijlers respect, integriteit, verantwoordelijkheid en professionaliteit uitgebreid beschreven.