Ik zoek een...

Zoek de coach

Klik hier om een account aan te maken!Hieronder kunt u op zoek gaan naar een coach bij u in de buurt.
Bent u zelf coach? Klik dan hier om u aan te melden.


Heeft u zich al geregistreerd in deze rubriek en wilt u uw profiel bewerken?
Klik dan hier om in te loggen.

Klik op de knop "alles weergeven" voor alle professioneel begeleiders in onze database.


Terug naar het overzicht

supervisie-training en coaching

maurits uijting

Bedrijfsnaam:
supervisie-training en coaching
KvK nummer:
Adres:
erasmusstraat 40
3822 bg amersfoort
Regio:
Utrecht
 
Telefoon:
0636035132
Fax:
Mobiel:
Bereikbaar:
E-mail:
Website:
Contactpersoon:
maurits uijting
Geslacht:
Man
Beroep:
Supervisor
Gespecialiseerd:
Competentie ontwikkeling, Conflicthantering- en bemiddeling Intervisie, Gezondheid, Persoonlijke ontwikkeling, Supervisie
Sector:
Onderwijs, Zorg, Particulier
Uurtarief:
€ 80
Beroepsorganisatie(s):
LVSC, NVPMT
Geregistreerd bij:
LVSC, NVPMT
Aangesloten bij:
Opleiding 1:
Master PMT
Opleiding 2:
Supervisoropleiding
Opleiding 3:
NLP

Omschrijving


Mijn naam is Maurits Uijting en ben 52 jaar. In de loop der tijd zijn agressie- sexueel grensoverschrijdend gedrag, weerbaarheid/assertiviteit en persoonlijke ontwikkeling mijn specialisaties geworden. Na mijn opleiding tot Psychomotorisch Therapeut (PMT) in Amsterdam heb ik als PMT-er gewerkt in achtereenvolgens de zorg voor Verstandelijk beperkten, Kinder&Jeug en Volwassenenpsychiatrie en met Licht verstandelijk beperkte Jongeren met gedragproblemen.  Na mijn opleiding tot Supervisor en NeuroLinguïstisch Programmeren ben ik aan de Hogeschool Windesheim gaan werken voor de opleiding tot PMT-er. Daarnaast werk ik in eigen praktijk.


Werkwijze


Mijn basis uitgangspunt is dat mensen hun eigen vermogens hebben om ontstane problemen op te lossen. Mijn functioneren richt zich om samen met U de problemen/ vragen helder te krijgen , na te gaan wat er nodig is om vervolgens te zoeken naar wat U in huis heeft om dat in te zetten, en waar nodig latente capaciteiten te activeren of te ontwikkelen. Na een eerste kennismaking waarin ook de aard van de vraag wordt onderzocht maak ik samen met U een globaal werkplan. Het zoeken in de eerste fase werkt vaak al verhelderend waarna meer concreet aangepakt wordt. Reflectie op eigen ervaringen is nodig om bewustzijn te krijgen en te zorgen dat verandering ook daadwerkelijk gestalte krijgt in andere contexten. Een begripvolle, waar nodig directieve aanpak kunt u van mij verwachten waarbij een provocatieve insteek mij niet vreemd is. Humor werkt relativerend bij problemen en geeft daardoor vaak ruimte voor nieuwe inzichten.