Ik zoek een...

Actueel - Proeverij

Proeverij: Gratis workshop De kracht van kwetsbaarheid

Heb de moed om niet perfect te willen zijn

di 17 mrt 2015

Aarzel je om iemand aan te spreken? Kom je niet helemaal uit de verf in een grotere groep?  Durf je je verlangen naar een nieuwe baan niet te volgen? Er zijn in ons leven en op het werk talloze van dit soort kleine en grote momenten waarop we geraakt worden en we ons kwetsbaar voelen. Vaak deinzen we ervoor terug om onze gevoelens en gedachten te delen of gewoon te doen wat we zouden willen doen. Want juist dát ervaren we als risicovol. Liever beschermen we onszelf door nog beter ons best te doen, niets te zeggen of risicovolle situaties te vermijden. En zo onderdrukken we de kanten die we in onszelf veroordelen. Soms is dat nog verstandig ook! Want je kunt inderdaad gekwetst worden. Toch is er veel voor te zeggen de moed te vinden om vaker risico te nemen. Dat geeft namelijk kracht en zelfvertrouwen, en helpt je om verder te komen en jezelf te ontwikkelen. In deze workshop gaan we aan de slag met onze kwetsbaarheid en manieren om daar krachtig mee om te gaan.

Opzet Proeverij 
‘Een coach die niet meer leert, staat stil.’ Vanuit deze stelling en onze nieuwsgierigheid naar het leerproces van coaches biedt het TvC telkens aan één geïnteresseerde een workshop/training aan. Je neemt kosteloos deel met maar één tegenprestatie: dat je deelt met andere lezers wat je geleerd hebt. Wat wij van je vragen is een verslag van de workshop/training en van wat jezelf en andere deelnemers ervan vonden. Neem een digitale camera mee voor een foto-impressie.

Aanmelden
Meld je HIER uiterlijk 9 april aan als je geïnteresseerd bent en beschikbaar bent op 30 april (13.00 – 17.00, Zaltbommel). De winnaar krijgt bericht op vrijdag 10 april. Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden.

Voor wie
Iedereen die met kwetsbaarheid wil leren omgaan, zodat je meer zelfcompassie en veerkracht ontwikkelt, vaker durft te ondernemen en meer uit het leven haalt.

Wat we gaan doen
Judith Budde begint met een inleiding over kracht en kwetsbaarheid, gebaseerd op het wetenschappelijke onderzoek van Brené Brown en op de Psychologie van de Ikken. Ze gaat in op de vraag hoe we op een effectieve manier met onze kwetsbaarheid kunnen omgaan. Daarna gaan kleine groepjes deelnemers in gesprek over je eigen vraag. Wanneer kies je voor de veilige weg, ben jij geraakt en welke beschermingsmechanismen zet je dan in? Wat heb je nodig om meer naar buiten te komen met wat je beleeft of wat je zou willen?

Resultaat
Je krijgt handvatten hoe je je kunt losmaken van je perfectionisme en hoe je je krachtig en meer op je gemak kunt voelen met ongemakkelijke gevoelens, met je kwetsbaarheid en met jezelf. Let op: het betreft een korte workshop waarin je meer inzicht krijgt in jezelf. De workshop is niet bedoeld voor complexe vragen die meer begeleiding behoeven.

Aanmelden
Meld je HIER uiterlijk 9 april aan als je geïnteresseerd bent en beschikbaar bent op 30 april (13.00 – 17.00, Zaltbommel). De winnaar krijgt bericht op vrijdag 10 april. Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden.

Let op: reacties via onderstaand formulier worden niet meegenomen