Ik zoek een...

Actueel - Nieuws

Waarom succesvolle mensen 's avonds vroeg met werken stoppen

ma 23 mei 2011

Succesvolle mensen stoppen 's avonds vroeg met werken omdat ze erin slagen om tijdens de dag hun energie te kanaliseren in een paar kortere tijdsspannes. Ze nemen evenmin altijd de telefoon op, wanneer ze productief zijn en laten zich niet voortdurend afleiden door email. Dat blijkt uit een onderzoek van K. Anders Ericcson, waarover Psychological Review schrijft.

Ericcson en zijn team keken naar een groep muzikanten en probeerdern de uitmuntende musici te onderscheiden van de goede musici. Wat bleek? De sleutel tot excellentie blijft de focus. Violisten die weloverwogen oefenden - 4 uur per dag bijvoorbeeld - bereikten meer dan violisten die zich 7 uur lang uitsloofden. De beste violisten stelden duidelijke doelen voor hun oefestonden en verplichtten zich rustpauzes in te lassen.

De resultaten komen overeen met de theorie die Timothy Ferriss in zijn bestseller The 4-Hour Workweek verdedigt. Volgens hem geldt ook hier de 80/20-regel en wordt 80% van de resultaten bereikt tijdens 20% van de werktijd. Op de grafiek is te zien hoe de beste studenten tussen en 10 en 14 uur hun beste resultaten haalden, terwijl de gewone studenten gewoon de ganse dag lang blijven aanmodderen.

Bron: Express.beGeef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:

Cristine van der Glas - vrijdag 27 mei 2011

Er zijn nogal wat mensen, met name onder AD(H)D -ers, die een ander slaapfasepatroon hebben. Dat betekent dat je melatoninespiegel een aantal uren later stijgt dan bij de gemiddelde mens. Dit is een uitdaging in het dagelijks leven. Het individualiserende aspect van het nieuwe werken zou dit wat gemakkelijker kunnen maken. Het betekent dat je je meest productieve fase kunt verschuiven!

Kees Izelaar - donderdag 26 mei 2011

Interessant. Op het eerste gezicht niet erg toegankelijk artikel. Een onderzoek uit 1993 ?!