Ik zoek een...

Actueel - Nieuws

Waarom ambitie veel belangrijker is dan talent

di 27 nov 2012

Ambitie is de belangrijkste factor voor het bereiken van succes en is veel belangrijker dan talent en beschikbare middelen. Preston Waters van de Generation Y blog Elite Daily gaat nog verder dan dat: hij beweert dat ware ambitie leidt tot triomf en voldoening voor eender wie bereid is de nodige offers te maken. “De wil, de droom en de moed hebben om de top van de wereld te bereiken, zal je verder helpen in het leven dan eender welke vaardigheid,” schrijft Waters. Talent betekent volgens hem helemaal niets als je de ambitie niet hebt om er te raken. De meeste mensen die de top hebben bereikt waren ooit underdogs met één grote troef: grenzeloze ambitie. Ambitieuze mensen die hard werken en de nodige offers maken, halen zeer vaak de top. “Ambitie is het verschil tussen de man in de metro en de man in de privéjet,” beweert Waters.

De maatschappij schetst niet zelden een negatief beeld van ambitie omdat het vaak wordt verward met hebzucht of machtsgeilheid. Ambitie is echter niet meer of niet minder dan het verlangen om de middelmaat te overstijgen via hard werk, risicobereidheid en doorzettingskracht. Een hardloper die uit de startblokken schiet zonder als eerste de eindstreep te willen bereiken, wordt nooit een Usain Bolt. In deze zin is het leven zoals een wedstrijd en succes zoals de eindstreep: zonder ambitie raak je er niet. Vergis je niet: grenzeloze ambitie vergt veel van je. Je zal je leven moeten organiseren rond hard werk,training, slapeloze nachten en persoonlijke offers. De beloning voor al je offers is echter groot: succes.

Wat ben jij bereid op te geven? Hoeveel uren per dag, hoeveel dagen per week, hoeveel gemiste vakanties? De mate waarin je ambitie belangrijker is dan je middelmatige (maar comfortabele) leventje zal je toekomst bepalen. Is je verlangen om succesvol te zijn even belangrijk als ademhalen, dan ben je op de goede weg. “Ga voor je passie. Volg je dromen. Laat je ambitie de brandstof vormen voor je wil om de beste te zijn. Bewijs je gelijk aan de rest van de wereld. Neem geen genoegen met middelmaat. Wees de elite,” spoort Waters tenslotte nog aan.

Bron: Express.be