Ik zoek een...

Actueel - Nieuws

Raak uw collega's eens wat vaker aan, goed voor de productiviteit!

ma 28 feb 2011

Collega’s die elkaar regelmatig aanraken zijn productiever op het werk. Iemand meteen om de hals vliegen hoeft niet per se, ook een handdruk of een schouderklop werkt. Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Californië.

Door aanrakingen wordt de kantooromgeving ‘gelukkiger’. Dit leidt tot minder ziekteverzuim, hogere omzet en een verbeterde productiviteit. Werknemers zijn ook gelukkiger als ze een goede relatie hebben met hun baas en collega’s. Hiervoor is wel persoonlijk contact nodig.

Emotionele wezens
Volgens de onderzoekers is het een probleem dat sommige bedrijven bang zijn voor emoties op de werkplek. “Managers willen een koude, rationele cultuur. Maar dit is een illusie, omdat we nu eenmaal emotionele wezens zijn. Ontkennen wat van nature komt verlaagt de productiviteit,” aldus de onderzoekers. Hoewel niet alle bedrijven geschikt zijn voor deze cultuur, kunnen ze toch meer aandacht besteden aan ‘aanrakingen’ met medewerkers. Bijvoorbeeld bij een felicitatie: in plaats van het sturen van een e-mail, naar iemands bureau lopen en een handdruk geven.

Bron: HRPraktijk.nlGeef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
Nog geen reacties geplaatst