Ik zoek een...

Actueel - Nieuws

Mooie meid met mentor

ma 13 dec 2010

Op het eerste gezicht lijkt Talissa haar levenspad moeiteloos alleen te kunnen lopen. Alleen, schijn bedriegt. Vanwege een lichte verstandelijke beperking neemt Talissa moeilijk beslissingen. Gelukkig heeft ze mentor Daniëlle Mekken. Daniëlle zorgt, als mentor van Stichting Mentorschap Noordwest-Holland, dat de achttienjarige Talissa geen misstappen maakt in haar leven. Zij houdt in de gaten of Talissa wel de zorg krijgt die ze nodig heeft. ,,Als je haar spreekt, heb je niet het idee dat ze een beperking heeft. Dat is haar valkuil. Samen nemen we nu de juiste beslissingen voor haar.’’

Mentoren gezocht!
Stichting Mentorschap Noordwest-Holland is dringend op zoek naar vrijwilligers die willen optreden als mentor voor (jong) volwassen mensen met een beperking, dementerenden of mensen met psychische problematiek.  
Hebt je vrije tijd over en wil je dat op een zinvolle manier besteden? Overweeg dan eens om deze uitdagende taak op je te nemen.

Het werk van een mentor
De mentor vertegenwoordigt de cliënt langdurig op het gebied van zorg- en dienstverlening. Een mentor onderhoudt contacten met hulpverleners, zorgt ervoor dat de cliënt daadwerkelijk de nodige hulp/zorg krijgt en regelt aanpassingen of begeleiding. Een mentor wordt door de kantonrechter benoemd en is bevoegd de zorgovereenkomst te tekenen met of namens de cliënt. Maar bovenal geeft een mentor persoonlijke aandacht. Is de cliënt niet volledig wilsonbekwaam, dan is het de taak van de mentor om de cliënt te stimuleren en ondersteunen in het nemen van de eigen regie. Een mentor is niet verantwoordelijk voor geld en goederen.

Begeleiding en opleiding
Nieuwe mentoren worden intensief begeleid en opgeleid vanuit de stichting Mentorschap door middel van een basistraining, intervisie en themabijeenkomsten. Bovendien wordt er individuele ondersteuning geboden als er specifieke vragen zijn.
Daarnaast bemiddelt de Stichting Mentorschap bij de aanvraag naar de kantonrechter.

Iets voor jou?
Neem dan snel contact op. Ken je iemand voor wie dit iets is? Geef de informatie dan door! Kijk op de site voor meer informatie: http://www.stichtingmentorschap.nl/Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
Nog geen reacties geplaatst