Ik zoek een...

Actueel - Nieuws

Online mediation helpt arbeidsconflict verder

ma 13 dec 2010

De inzet van online mediation helpt een arbeidsconflict sneller en efficiënter op te lossen. Bovendien worden er gelijkwaardige en soms zelfs betere resultaten behaald dan bij traditionele, face-to-face communicatie. Dit blijkt uit onderzoek van MedRecht en Result Mediation Center. Zij bekeken 1.000 zaken.

Uit het onderzoek blijkt dat zowel werkgever als werknemer beter zijn voorbereid en dat ze het prettig vinden hun verhaal van te voren te kunnen doen. Bovendien zorgt online mediation voor een nivellering van eventuele machtsongelijkheden en geeft het meer het gevoel van zelfvertrouwen, probleemoplossend werken en een positieve visie op de toekomst. Het geeft een gevoel van meer rechtvaardigheid. 

Efficiënt
Daarbij werkt het efficiënt: Het scheelt minimaal één gesprek van twee uur en het betekent een versnelling van de doorlooptijd van mediation met één tot drie weken. Bovendien zijn de kosten van het ziekteverzuim lager. Technologiebedrijf Juripax ontwikkelde de online tool die dit mogelijk maakt.


Bron: Managersonline.nlGeef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
Nog geen reacties geplaatst