Ik zoek een...

Actueel - Nieuws

Proeverij: EDGE, Eenvoudig Denken GEsprek

ma 13 dec 2010 - Loes Helwegen

Proeverij: EDGE, Eenvoudig Denken GEsprek
Als je ziek bent ga je naar je huisarts. De kapper zorgt ervoor dat je haar weer goed zit. Maar bij wie kun je terecht als je twijfelt over een persoonlijke beslissing? Het zou geweldig zijn als er iemand in je omgeving rondloopt die je kan helpen een goede beslissing te nemen. Snel en simpel. Geen diepgravende psychoanalyse, geen ellenlange gesprekken bij een coach. Gewoon, je stelt je vraag en binnen een uur heb je een passend antwoord. Dat is de essentie van Edge: een eenvoudig-denkengesprek.

Meld u aan voor 3 januari als u geïnteresseerd en beschikbaar bent op 10, 17, 24 en 31 januari 2011 en voldoet aan de voorwaarden*. De winnaar krijgt bericht op dinsdag 4 januari 2011. Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden. Klik hier om u aan te melden!

Proeverij
‘Een coach die niet meer leert, staat stil.’  Vanuit deze stelling en onze nieuwsgierigheid naar het leerproces van coaches biedt het TvC telkens aan één abonnee of anderszins geïnteresseerde een workshop aan. U neemt kosteloos deel met maar één tegenprestatie: dat u deelt met andere lezers wat u geleerd hebt. Wat wij van u vragen is een verslag van de workshop en van wat uzelf en andere deelnemers ervan vonden. Neem een digitale camera mee voor een foto-impressie.

Programma
Wanneer u in staat bent om een Edge te geven, kunt u in één gesprek een vragensteller, Edgee genaamd, een passend antwoord bieden. Een Edge bestaat uit zeven verschillende fasen die samen het format vormen. In deze training ervaart u waarom het format zeer strikt genomen behoort te worden en de fasen niet verwisselbaar zijn. U leert de juiste waardevrije vragen stellen bij elke fase, zodat u tot een zo volledig mogelijk inzicht komt in de beweegredenen en handelingsmogelijkheden van de Edgee. Omdat u leert de verantwoordelijkheid te nemen voor het vinden van het passend antwoord op de gestelde vraag, ondervindt u hoe verrijkend het is om kennis te nemen van de gedachtegang van een ander.

Voor meer informatie kunt u een korte impressie van een Edge zien op www.edithcohen.nl
Zie ook de site van het Edgecentrum: www.edgecentrum.nl

Wanneer en waar
Deze training wordt in parallel verzorgd op 10, 17, 24 en 31 januari 2011 van 10.00 - 13.00 uur óf van 18.30 - 21.30 uur in Houten. Past een van de vier keren niet in uw agenda dan kunt u voor die les aansluiten bij de parallel lopende training.

Aanmelden
Meld u aan voor 3 januari als u geïnteresseerd en beschikbaar bent op 10, 17, 24 en 31 januari 2011 en voldoet aan de voorwaarden*. De winnaar krijgt bericht op dinsdag 4 januari 2011. Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden. Klik hier om u aan te melden!

*Voorwaarden
U wordt toegelaten tot de training wanneer u minimaal een afgeronde HBO opleiding hebt. Bovendien is het van belang dat u uitermate benieuwd bent naar de beweegredenen van een ander zonder daarover een oordeel te willen hebben, anders dan dat ieder mens er toe doet.Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:

willemien sloetjes - donderdag 16 december 2010

erg interssant en doelmatig.

Monique Hoogvliet - woensdag 15 december 2010

Win-win voor beiden: niet alleen wat het tijdbeslag betreft, maar ook de zinvolle advisering!