Ik zoek een...

Actueel - Nieuws

De 10 HR-trends voor 2011

wo 26 jan 2011

HR is altijd aan het vernieuwen en innoveren. Wat worden de trends van dit jaar en wat verandert er in vergelijking met vorig jaar? Het rapport van Bersin & Associates: 2011: Building the Borderless Workplace is een jaarlijks overzicht van de belangrijkste HR-trends op het gebied van opleiding, talent en management. Aan de hand van deze inzichten en perspectieven kunt u alvast een strategische planning overwegen en een budget opnemen voor het komende jaar.

Hieronder volgen kort de 10 HR-trends in 2011.

1. Innovatie, verschuiving van verantwoordelijkheid en leercultuur worden belangrijke thema’s worden op gebied van management.
34 procent van alle HR-managers wil het thema Innovatie naar voren brengen. Ook is bewezen dat organisaties met een grote leercultuur beter presteren. Aan de hand van seminars, opleidingen en masterclasses blijft u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en trends binnen HR.

2. Specialisatie en carrièreontwikkeling is nu de sleutel tot organisatorisch succes en zal de medewerkers motiveren.
Als werknemers zich focussen op gespecialiseerde vaardigheden dan heeft dit een positief effect op het succes van de organisatie. Zo bouwt u een talentenbeheer op en stimuleert u de persoonlijke drijfveer van uw medewerkers.

3. Informele en continue leeromstandigheden bevordert de ontwikkeling en leiderschap positief.
Ook heeft het een positief effect op netwerken in en rondom de organisatie. Netwerken binnen de organisatie bevordert de samenwerking. Ook komen er op die manier nieuwe ideeën en kwesties naar boven komen die positief uit kunnen pakken voor de organisatie.

4. Mobiliteit wordt strategischer.
Het vervangt de traditionele manier van managen en werken. Er komt meer aandacht voor het individu. Onder andere door een onafhankelijk en innovatieve werkplek voor het individu.

5. Social networking blijft zich ontwikkelen en gaat meer naar collectief werven.
Organisaties besteden nu erg veel geld aan werving, dit is te beperken als social media meer worden toegepast.

6. Nieuwe leiderschaps- en ontwikkelingsmodellen zullen organisaties dwingen hun huidige HR strategie aan te passen.

7. De HR-transformatieprogramma’s zullen versnellen mede door de globalisatie en de behoefte aan talentenbinding binnen organisaties.
HR wordt meer en meer een strategische partner. Nieuwe vaardigheden binnen HR wordt een belangrijk onderwerp in 2011. Om als strategisch partner in de organisatie te worden erkend, moet HR haar eigen bijdragen meten en evalueren.

8. De softwaremarkt in talentenbeheer blijft snel groeien.
U moet ook goed blijven kijken naar nieuwe applicaties voor planning, analyses en bijvoorbeeld flexibele werkplekken.

9. Organisatie beginnen met het vervangen van oude HRM-systemen en investeren in het nieuwe HRM systeem voor nieuwe inzichten en oplossingen.

10. Talentmanagement is een veel besproken onderwerp onder de directieleden.
Gek genoeg wordt er op dat gebied niet genoeg geluisterd naar wat de HR-afdeling te zeggen heeft. Bersin heeft onderzocht dat de grootste uitdaging van de HR-medewerkers is het management hun inzicht in talentmanagement kenbaar te maken.

Globalisatie staat nu hoog in het vaandel wat betreft de bedrijfsstrategie. De nadruk in 2011 ligt kortom op innovatie, talentbeheer en ontwikkeling. HRM zal leren hoe ze het beste innovatieve werkplekken, Het Nieuwe Werken, kan realiseren. Dit dwingt HR-afdelingen om online platforms te gebruiken. Deze online platforms kunnen dan bijdragen aan de communicatie rondom flexibele werkplekken.

Download hier het volledige rapport 2011 Building the Borderless Workplace.


Bron: HRPRAKTIJK.nl



Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
Nog geen reacties geplaatst