Ik zoek een...

Actueel - Nieuws

Wim de Bie nationale mental coach

wo 12 mei 2010

Wim de Bie is 5 januari officieel benoemd tot Nationale Mental Coach. De overkoepelende brancheorganisatie FCN (Federatie van Coaches in Nederland) heeft Wim de Bie gevraagd de nieuwe functie een jaar lang te bekleden. Het is de eerste keer dat een Nationale Mental Coach wordt benoemd. Hiermee heeft Nederland een voortrekkersrol binnen de Europese Unie. De Nationale Mental Coach zal gedurende een jaar vanuit een volstrekt onafhankelijke, kritische opstelling adviezen geven aan mensen en instellingen die werkzaam zijn op de meest uiteenlopende terreinen binnen onze samenleving. 
Wim de Bie zal zich met behulp van de digitale Nieuwe Media en via diverse platforms, zoals Facebook, YouTube, Twitter en LinkedIn, richten tot hen die de weg zijn kwijtgeraakt in de complexe samenleving anno 2010. De website www.wimdebie.nl biedt steun en advies in verschillende categorieën, voor afscheid en vaarwel, voor genezing en herstel en voor ironie en tegenspel. Over zijn nieuwe rol zegt Wim de Bie deze week in de VPRO Gids: ‘Als Nationale Mental Coach ben ik eigenlijk gewoon mezelf.’ 

Niet voor niets slaan de FCN en de VPRO de handen ineen om het publieke belang van de NMC-funtie te kunnen uitdragen. Beide partijen zijn geïnteresseerd in vergelijkbare programmatische genres en domeinen. Naast radio, televisie, internet en gids, zal de VPRO in de nieuwe concessieperiode coaching als vijfde platform aanbieden. Coaching zal daarmee een vaste kern worden in de crossmediale strategie van de VPRO, waarin nieuwe concepten worden ontwikkeld. Ideeën om persoonlijke training te koppelen aan nieuwe series worden inmiddels uitgewerkt tot uitvoerbare plannen. De samenwerking met de FCN versterkt het maatschappelijk draagvlak van de VPRO en verbreedt het profiel van de omroep. Dat alles in het belang van iedere Nederlander die baat zal hebben bij de coaching die de VPRO gaat verzorgen. De VPRO is dan ook verheugd het media aanbod te vergroten met coaching als nieuw speerpunt. 

Website: www.wimdebie.nlGeef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
Nog geen reacties geplaatst