Ik zoek een...

Actueel - Columns

Lachertje...: Sjokken en zwieren

wo 24 jan 2018 - Natascha Bruti

De moeder liep voorop. Haar lange blonde haren zwierden net als haar bonte jas om haar heen. Plezierlichtjes dansten in haar ogen.  Haar dochter sjokte fronsend achter haar aan. Haar handen diep weggestopt in haar jack.

“Nou kijk!” zei de moeder bij haar tweede kopje thee en vele kleurrijke verhalen verder  “ik zou het zó fijn vinden als ze wat...nou ja...” Hier keek ze even naar haar dochter die als een geisha achter een koud kopje thee zat “vrólijker zou zijn!”

Ik draaide me naar haar dochter en zei schertsend “Zo. We hebben nu ruim een half uur naar jouw moeder geluisterd. Wat vind je zelf?” Het meisje keek naar het plafond en toen richtte ze haar serieuze, donkere ogen op haar moeder en zei, duidelijk haar moeder imiterend, “Nou kíjk...Ik zou het zó fijn vinden als ze wat...nou ja...” ze deed in perfectie de toon en gebaren van haar moeder na “rústiger zou zijn.”

Ik kon niet anders dan in lachen uitbarsten. Haar moeder begon ook te lachen, stond op en gaf haar dochter een grote klapzoen. Het meisje gaf een glimlach. Het was gezegd en begrepen. Bij het zesde kopje thee concludeerden we dat er voor niemand verandering nodig was en zij zwiersjokten weg. Vrolijk en rustig.

Thee met Koekjes
Van inspiratie tot realisatie. 
www.theemetkoekjes.netGeef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
Nog geen reacties geplaatst