Ik zoek een...

Actueel - Columns

Inzicht in coachend Nederland

ma 27 jun 2016

De gemiddelde Nederlandse coach is een hoogopgeleide vrouw van rond de 50 en begeleidt mensen vooral op het gebied van zelfontplooiing en werkgerelateerde vraagstukken. Dit blijkt uit de eerste NOBCO Benchmark 2016, dat inzicht geeft in de Nederlandse coachbranche.

Samenvatting
De top vijf van coachvragen bestaat voornamelijk uit werkgerelateerde thema’s. Het is dan ook vaak de werkgever die de coaching financiert. Beroepscoaches zijn vrijwel altijd hoogopgeleid en doen regelmatig aan supervisie & intervisie.

Top 5 coachvragen

  1. Zelfontplooiing
  2. Werk-privé balans
  3. Samenwerken met collega’s
  4. Loopbaan/carrière
  5. Stress en/of Burn-out

Dienstverlening
Een coachtraject heeft een gemiddelde looptijd van 18 weken met ongeveer 7 sessie die elk gemiddeld 85 minuten duren. Naast face-to-face bijeenkomsten onderhoudt 1/3 van de coaches ook via de telefoon en mail contact met cliënten.

Tarieven
1/3 van de cliënten betaalt de factuur voor de coaching zelf.  De zakelijke tarieven (€ 125,- per uur) liggen ongeveer 30% hoger dan de tarieven voor particulieren (€ 85,- per uur). Let op: het gaat hier om een gemiddelde, de hoogte van het tarief kan sterk variëren en is onder andere afhankelijk van de opleiding, ervaring en accreditaties van de coach, het type coachvraag en het niveau van de doelgroep.

Scholing coaches
Een zeer grote meerderheid (> 95%) van de coaches heeft een coachopleiding gevolgd en heeft in de afgelopen 12 maanden intervisie (78%) of supervisie (57%) gevolgd. Een overgroot deel van alle coaches (95% ) heeft een HBO/Universitaire opleiding afgerond.

Bedrijfsvoering
Een grote meerderheid van de coaches werkt zelfstandig vanuit een eigen onderneming (> 70%). Slechts 1/3 van de coaches werkt fulltime als coach.

Meer informatie
Lees hier een uitgebreide beschrijving: Samenstelling Nederlandse coachbranche of download de hand-out (factsheet) met de kerncijfers en grafieken op een rij: Benchmark resultaten 2016

Bron: NOBCO.nl

Deze Benchmark is een initiatief van de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) en is uitgevoerd met behulp van de NOBCO Coaching Monitor (www.coachingmonitor.nl). De Benchmark wordt mede mogelijk gemaakt door Tijdschrift voor Coaching, Coachlink, het Coachhuis en diverse EQA Coachopleidingen.Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
Nog geen reacties geplaatst