Ik zoek een...

Actueel - Nieuws

Weggeefactie: Zelfonthulling

Openheid van professionals in de GGZ

wo 28 jun 2017

Hoe het contact tussen patiënt en hulpverlener zou moeten verlopen is een hot item in media en maatschappij. Zelfonthulling zet hulpverleners aan het denken over vraagstukken die aan deze kwestie raken.

Zelfonthulling in de geestelijke gezondheidszorg is tot nu toe een onderbelicht thema geweest. Dat is vreemd, want in een therapeutische relatie gaat het om een ontmoeting tussen mensen, ieder met een eigen geschiedenis, een eigen levensverhaal met ups en downs en een eigen persoonlijk groeiproces. Het is zeer waarschijnlijk dat deze verhalen elkaar soms raken, dat momenten van crisis en persoonlijke groei op bepaalde punten overeenkomen. Is het dan niet logisch en vanzelfsprekend om als behandelaar een eigen ervaring of inzicht mee te geven aan de patiënt?

Onontkoombaar
Bovendien ontkom je niet aan zelfonthulling, ook als je misschien zelf denkt dat je je neutraal opstelt. Zelfonthulling begint immers al als je patiënt je vooraf googelt, bij de eerste kennismaking, en wanneer hij de spreekkamer binnenstapt.

Interessant vraagstuk
In Zelfonthulling bezinnen verschillende auteurs zich op de vraag hoe je je rol als hulpverlener invult in het contact met je patiënten. De verschuiving in de omgangsnormen brengt interessante vragen met zich mee. Zijn er algemene regels op te stellen of hangen de omgangsnormen af van de individuele situatie en persoonlijkheid van de therapeut? Zelfonthulling biedt vernieuwende perspectieven op een nog steeds gevoelig gebied in de professionele hulpverlening.

In samenwerking met Boom Uitgevers mogen we 5 exemplaren van dit boek weggeven! Deze weggeefactie loopt t/m dinsdag 11 juli. Winnaars worden woensdag 12 juli per e-mail geïnformeerd. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie!

Let op: reacties via onderstaand formulier worden niet meegenomenGeef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:

Cassandra de Ridder - de Jong - maandag 7 augustus 2017

hier ben ik zeer benieuwd naar!

G - dinsdag 1 augustus 2017

ik ben heel nieuwsgierig naar dit boekje!

Gerrie Beumer - dinsdag 11 juli 2017

Als student psychosociaal counselor was ik aanwezig toen een medestudent zakte voor zijn live-testing i.v.m. een te vroege zelfonthulling. Beseffende dat dit mij ook kan overkomen wil ik graag meer ontdekken over dit thema.

Erik Doornbos - maandag 10 juli 2017

IN tegenstelling tot bovenstaande deadline van 11 juli lukt het me niet om vandaag (10 juli) deel te nemen aan de weggeefactie. Ik was graag in aanmerking gekomen voor een exemplaar, maar maak nu geen kans meer.

Rini - zondag 9 juli 2017

ben benieuwd

Zwanny de Bruin - woensdag 5 juli 2017

Zelfonthulling is een interessant en belangrijk onderwerp voor mij als student Counselling; fijn dat er nu een boek over geschreven is.

Marion - woensdag 5 juli 2017

Ik word erg nieuwsgierig als ik dit zo lees en ben benieuwd naar de inhoud van het boek.

Gose Piek - dinsdag 4 juli 2017

Zeer belangwekkend onderwerp, goed dat daar nu een boek over is geschreven. In mijn praktijk kan ik dat gebruiken.

Gose Piek - dinsdag 4 juli 2017

Zeer belangwekkend onderwerp, goed dat daar nu een boek over is geschreven. In mijn praktijk kan ik dat gebruiken.

Anja - maandag 3 juli 2017

Ik ben erg benieuwd naar de inhoud van het boek Zelfonthulling

ellen Westbroek - maandag 3 juli 2017

Nieuwsgierig naar de visies van de auteurs

Froukje Dijkstra - vrijdag 30 juni 2017

Boeiend thema! Ook binnen mijn opleiding aan de NL Academie voor Psychotherapie een terugkerend thema. Nieuwsgierig naar de verschillende perspectieven en hoe mijn persoonlijke perspectief daarin past of zich wellicht aanpast.

berry bakker - vrijdag 30 juni 2017

Zelfonthulling; voorwaarde is dan dat je het ik en het ego kent, het onderscheid en de overlappende momenten. Kwetsbaar durven zijn, dat maakt zelfonthulling beetje bij beetje mogelijk. Ik ben benieuwd naar een aanvullende invalshoek.

Monique van Eekeren - vrijdag 30 juni 2017

Heel benieuwd naar de verschillende visies van de verschillende auteurs.

Hans Post - vrijdag 30 juni 2017

benieuwd naar de zienswijzen...

kiki dortland - vrijdag 30 juni 2017

Interessant en dynamisch vraagstuk, ik ben benieuwd naar de verschillende meningen.

Tanja Rijstenbil - donderdag 29 juni 2017

In coachings- en counselingsrelaties is het van belang om te weten wat wel en wat niet verstandig is als het gaat om zelfonthulling. Alleen al om die reden lijkt het mij een waardevol boek.

Jan Middel - donderdag 29 juni 2017

Als coach merk ik dat ik met enige regelmaat coachees in mijn praktijk krijg die met dezelfde thema's worstelen waar ik persoonlijk mee te maken gehad heb. Het is mij zeer waardevol gebleken om (soms) mijn eigen ervaringen als voorbeeld te kunnen geven. Het lijkt mij dan ook zeer interessant en waardevol om mij in deze materie te verdiepen om zo mijn cliënten in deze nog beter te kunnen ondersteunen.

Ineke - donderdag 29 juni 2017

Eindelijk een boek dat er hopelijk voor kan zorgen dit thema eens goed onder de loep te nemen in opleidingen etc.

Linda - donderdag 29 juni 2017

Ook in mijn vak als training gebruik ik mezelf en mijn ervaringen vaak als voorbeeld. Dus zelfonthullingen te over. Nieuwsgierig naar hdt boek!

Teja Broekhuijsen - donderdag 29 juni 2017

Boeiende vraag, reflectief, nuttig.

jutta passarge - donderdag 29 juni 2017

Belangrijk thema, Dit kan een bijzonder waardevol boek zijn = ben benieuwd!

Rik Lips - donderdag 29 juni 2017

Ik vind het waardevol om open en eerlijk te zijn in mijn 'professionele' contact. Kwetsbaarheden en zelfs ongezouten meningen helpen om mezelf te laten zien. Van mens tot mens werkt beter dan van mens tot professional!

Henk Boer - donderdag 29 juni 2017

Hoogste tijd voor zelfonthulling in de hele hulpverlening. Wil je in staat zijn om de verborgen levensthema's van anderen kunnen onthullen.

Ina Vogel - donderdag 29 juni 2017

Heel interessant onderwerp! Ik ben vooral benieuwd of ik door het lezen van dit boek ook mijn eigen grenzen kan ontdekken.

inge simons - donderdag 29 juni 2017

ONTHUL JEZELF MET DIT BOEK :-)

Ruud van Eeuwijk - donderdag 29 juni 2017

ja

sjaak schoemans - donderdag 29 juni 2017

"walk your talk "..Een transparante ,open en eerlijke hulpverlener is zowel empathisch naar zichzelf als naar de hulpvrager. Voorbeeldgedrag doet volgen..

astris berendsen - donderdag 29 juni 2017

Zelfonthulling en ethiek is een thema dat mij regelmatig bezig houdt. In mijn loopbaan heb ik vanuit verschillende rollen en per client mijn zoektocht waarin ik zorgvuldig afweeg wat ik deel en vraag aan de ander. Ben zeer benieuwd naar dit boek.

Marie-Christien van Splundet - donderdag 29 juni 2017

S4MpZD

Marjolein - donderdag 29 juni 2017

Mijn vak als hairstylist begint aardig op een therapeut te lijken...boek zal mooie inzichten kunnen geven :-)

Ervin Molnár - donderdag 29 juni 2017

Goed om dit te belichten omdat het effect er van in therapie groot kan zijn.

mirjam heesakkers - donderdag 29 juni 2017

Heel benieuwd wat hierover is vastgelegd in het boek Zelfonthulling!!!

Daisy Walk - donderdag 29 juni 2017

Dit zou een fijne aanvulling zijn in mijn boekenkast. Zelfonthulling is één van mijn krachten in mijn coachings, helaas bestaat er vrij weinig lectuur over. Dit boek kan mij als coach ondersteuning bieden in het blijven zoeken naar de balans in deze vaardigheid

Jan Willem van Binsbergen - donderdag 29 juni 2017

Lijkt me boent als ondersteuning/confrontatie voor mijn begeleiding van ervaringswerkers in de GGZ