Ik zoek een...

Actueel - Nieuws

Weggeefactie: Stressproof

Beter bestand tegen stress door meer veerkracht

wo 25 apr 2018

Korte stressmomenten zijn onvermijdelijk in het moderne leven. Maar als de stress zich opstapelt en te veel wordt, kan dat leiden tot angsten, depressies, ontstekingen en andere chronische gezondheidsproblemen. Dit praktische boek helpt je de effecten van stress te bestrijden en je natuurlijke verdediging ertegen te versterken. Elk hoofdstuk behandelt een vaak voorkomende stressfactor – van ontstekingen, een ontregelde lichaamsklok, hoge cortisolniveaus tot emotionele triggers – en geeft simpele strategieën om schadelijke effecten tegen te gaan.

Door de wetenschappelijk onderbouwde adviezen ontdek je hoe je beter kunt omgaan met drukte en stress, zodat je je aandacht kunt richten op de echt belangrijke dingen in het leven. Als je beter bestand tegen stress bent, blijft je geest scherp en je lijf veerkrachtig – ongeacht wat het leven je brengt.

  • Wat is de beste tijd om te sporten, en kun je ook te veel sporten?
  • Welke voedingsmiddelen hebben een positief effect op het brein, en welke niet?
  • Hoe kun je muziek, beweging en motivatie inzetten om je brein een boost te geven en veerkrachtig te blijven bij tegenslag?

Mithu Storoni studeerde af als arts aan de Universiteit van Cambridge, met een specialisatie in de oftalmologie. Ze verrichtte onderzoek in de neuro-oftalmologie en de neurowetenschap van de waarneming in Cambridge, in London en aan Harvard Medical School. Ze spreekt verschillende talen en geeft les in hot yoga.

In samenwerking met Uitgeverij Scriptum mogen we 5 exemplaren van dit boek weggeven! Deze weggeefactie loopt t/m dinsdag 8 mei. Winnaars worden woensdag 9 mei per e-mail geïnformeerd. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie!

Let op: reacties via onderstaand formulier worden niet meegenomenGeef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:

Cristel Meijer - maandag 7 mei 2018

ik volg een opleiding tot stress counceler en zie zoveel over stress! dit boek geeft toch weer een andere insteek en ik ben nieuwsgierig en benieuwd naar de uitkomsten van de onderzoeken en de tips hierbij. heel graag zou ik dit boek ontvangen! hartelijke groet, Cristel Meijer

Dominique - maandag 7 mei 2018

Jammer, de actie loopt tot en met 8 mei staat er en vandaag (7 mei) kan ik helaas het formulier al niet meer invullen.

John Overhage - vrijdag 4 mei 2018

Stressvol houd ik de mail van woensdag 9 mei in de gaten,,,,,,,,,,

Ilonka - dinsdag 1 mei 2018

Lijkt mij een zeer nuttige aanvulling. Ik begeleid regelmatig mensen die hierdoor zijn uitgevallen voor hun werk.

M.J. Klomp - maandag 30 april 2018

Wat interessant dat het een praktisch boek lijkt, waar wetenschap gekoppeld wordt aan het scherp houden van je brein met verschillende dagelijjkse handelingen. Ik hoop dit te gebruiken voor mezelf als ook in mijn coaching met individuen en teams.

Irwin Buijs - maandag 30 april 2018

Interessant!

Brunhilde Legeland - maandag 30 april 2018

dit boek mag niet ontbreken in de boekenkast van een startende yogadocent.

Yvonne Valkenburg - zondag 29 april 2018

Naast mijn praktijk als mental coach ben ik op dit moment stevig aan de studie voor: Burn-out coach. Dit boek lijkt mij reuze interessant!

Dave - zondag 29 april 2018

Ben weer toe aan een nieuw boek! Zie er naar uit.

Petra van Beelen - vrijdag 27 april 2018

ik ben bezig met mijn prakiijk op te zetten als wandel, verlies en stresscoach. Dit boek is zeer welkom zodat ik nog meer handvatten heb voor de overbelaste, gestreste mantelzorger

Jaap Wouda - donderdag 26 april 2018

Als ervaringsdeskundige ben ik zeer geïnteresseerd in dit thema. Laat me graag verrassen Jaap

Alex Franken - donderdag 26 april 2018

Kom deze uitspraak vaak in mijn werk tegen. Een vernieuwende kijk op dit groeiende probleem zou mij zeer welgevallig zijn.

Sonja Hobbelink - donderdag 26 april 2018

In deze tijd een mooi geschenk om goed te leren omgaan met stress, zeker welkom bij mij:)

Marieanne groenewegen - donderdag 26 april 2018

Ik begeleid veel cliënten met stressklachten. Het is een onderdeel van onze westerse maatschappij en herken dit ook en kijk uit naar tips te krijgen om veerkrachtig te zijn en te blijven

Janine - donderdag 26 april 2018

Ben erg benieuwd naar de wetenschappelijke kant van het boek, met praktische handvatten. Mooie mix lijkt me en zeer welkom!

Janny van den Bosse - donderdag 26 april 2018

een mooie actie want het brein blijft een iets met daarin veel raadselen

Rini - donderdag 26 april 2018

Klinkt als: heel leerzaam

Anja van Santvoort - donderdag 26 april 2018

Een geweldig hulpmiddel bij stresscoaching!

Evelien van Beusekom - donderdag 26 april 2018

Interessant zo’n praktisch boek dus ik loot graag mee.

DION DAMMAN - donderdag 26 april 2018

Misschien eindelijk een boek dat mij van de chronische stress afhelpt.

Tanja Rijstenbil - donderdag 26 april 2018

Voor mijn studie ben ik mij momenteel aan het verdiepen in de invloed van stressfactoren op het lichaam en daar lijkt dit boek heel mooi bij aan te sluiten.

Monique Brouwer - donderdag 26 april 2018

Stress heeft zoveel invloed op levensgeluk en pas tijdens een vakantie merk je (meestal) hoeveel stress er is opgehoopt. Je kunt alleen maar spannen (concentreren) als je ook kunt ontspannen. Dat op een dagelijkse basis; ik zou het met liefde willen kunnen.

Ardo Ebbinge - donderdag 26 april 2018

Interessant boek. Het verbeteren van je veerkracht is een belangrijke pijler in de strijd tegen stress. Ik ben vooral benieuwd naar de wetenschappelijk onderbouwde adviezen ten aanzien van voeding. Dit als aanvulling op mijn kennis van en ervaring met beweging en muziek.

Els Filius - donderdag 26 april 2018

Wat een uitnodigend boek! Graag wil ik het lezen voor mijn coaching cliënten en voor me zelf. Vooral muziek, beweging en motivatie inzetten interesseren me. Ik hoop op een exemplaar. Groeten van Els

Tobias Kuners of Koenders - donderdag 26 april 2018

Ik ben bijzonder geïnteresseerd om te lezen hoe de wetenschappelijke onderbouwing gedaan is. Muziek, beweging en motivatie, voeding, werk en persoonlijkheid zijn allemaal invloeden, nog naast vele externe factoren. Dat wetenschappelijk onderbouwd met significantie duiden lijkt me haast onmogelijk. Wellicht dat er alleen met 2- en meerlingen gewerkt is om het aantal variabelen in de onderzoeken te beheersen. In mijn werk als onafhankelijk adviseur zie ik zoveel mensen die ogenschijnlijk vergelijkbaar zijn totaal anders reageren op min of meer dezelfde situaties. Boeiend om meer over te leren!

Gerdien Postma - donderdag 26 april 2018

Meer aandacht voor lekker leven en hierdoor minder stress, wie wil dat niet? Dit bereiken door meer of minder te bewegen, anders te eten, muziek te beluisteren et cetera: ik ben benieuwd naar de nieuwe elementen in dit boek.

Mariëlle Jansen - donderdag 26 april 2018

Akls burn-out coach ben ik heel nieuwsgierig naar dit boek en de wetenschappelijk onderbouwde statements

Carola Jehae - donderdag 26 april 2018

Ik kom graag in aanmerking voor het weggeef exemplaar omdat juist de sport en inzet van muziek me fascineren en ik het boek kan doorgeven aan mijn partner. Alvast bedankt! Hgr. C. Jehae

Inge Strauven-Bunt - donderdag 26 april 2018

Mooi om te leren om te gaan met stress en dit als Teamcoach door te geven aan mijn teams!

Adrienne OOmens - donderdag 26 april 2018

veerkracht ipv stress, wie wil dat nu niet. Als speltherapeut ben ik altijd nieuwsgierig naar informatie.

Marijke Pluim - donderdag 26 april 2018

Mooi zo'n boek, een fijne mix tussen allerlei middelen die je in kunt zetten. Want is lang niet makkelijk om iets aan je gezondheid en je stress te doen.Mijn klanten zullen het zeker willen lezen

Carla Bongers - donderdag 26 april 2018

Als stressregisseur ben ik geïnteresseerd in informatie over stress met wetenschappelijke onderbouwing. Dus ontvang een exemplaar;-)

Sonja Besseling - donderdag 26 april 2018

Door mij opleiding voor leefstijlcoach word ik mij steeds meer bewust van het effect van stress. Dit boek lijkt mij daarom heel interessant om nog meer te leren over stress en hoe dit te verminderen.

Gerard van Zelst - donderdag 26 april 2018

Sport is belangrijk voor mij alsmede een goed voeding ter ondersteuning. Met deze "stress proof" informatie kan ik mijn sport prestaties optimaliseren.

Keijzer - donderdag 26 april 2018

Ik denk dat veel mensen hier bast bij hebben. Benieuwd hoe het boek is!

Roelof Pruisscher - donderdag 26 april 2018

Ik weet uit ervaring dat sport, voedingsmiddelen en muziek effect kunnen hebben op stressniveaus. maar ik wil toch ook wijzen op beperkingen. Benieuwd wat het boek hierover zegt.

Menno Pronker - donderdag 26 april 2018

De boodschap van Stress Proof is noodzakelijk omdat werkdruk steeds vaker geleidelijk verandert in ongezonde werkSTRESS.

Marjon Vermolen - donderdag 26 april 2018

Ik maak gebruik van het stress diagnostisch instrument van TSI Insights Stress Quotient analyse. Dit boek zal een mooie aanvulling zijn!!

Mar van Dieren - donderdag 26 april 2018

Zo goed bruikbaar in mijn werk!

Anneke van Esterik - donderdag 26 april 2018

Interessante invalshoek!

Florence Gaillard - donderdag 26 april 2018

Ik lees graag dit boek in het kader van mijn bijscholing als burn-out coach.

John Beckers - donderdag 26 april 2018

Kan ik goed gebruiken

Petra de Vreede - donderdag 26 april 2018

De ondertitel is voor mij paradoxaal aan de uitleg in het artikel. Veerkracht ontwikkel je niet door je huid nog dikker te maken (hoe ga ik om met stress) maar door te werken met 'de plek' waar de stress is ontstaan. Ik wil het boek graag lezen om te leren van de andere 'kijk erop'.

Henriette - donderdag 26 april 2018

Interessant voor het werk en privé!

Henny van den Berg - donderdag 26 april 2018

Een steeds terugkerend en blijvend issue vooral ook voor de professionele hulpverlener.

ildi kovacs - donderdag 26 april 2018

heel interessant, graag wil ik hierover meer lezen.

Wendy Derksen - donderdag 26 april 2018

Het is belangrijk om te weten welke factoren voor jou en mij bijdragen aan stress en om dan je eigen wijze te ontdekken en te integreren om met stress om te gaan zodat je er niet 'ziek' van wordt. Ik ben coach en mindfulnesstrainer en erg geinteresseerd in het totaalbeeld omdat er m.i. niet een manier is.

Angelique Esser - donderdag 26 april 2018

lijkt mij fijn om te lezen. Zowel voor prive als voor mijn werk.

Martin Koman - donderdag 26 april 2018

Vorig jaar is bij mij de gevreesde ziekte geconstateerd. Ik probeer momenteel minimaal 4 uur me in te zetten voor mijn werkgever, hierbij wil ik stress zoveel mogelijk te voorkomen. Hopelijk kan dit boek me daarbij helpen.

Joke de waal- van Hees - donderdag 26 april 2018

Het lijkt mij een praktisch boek waar je veel aan kunt hebben. Op dit moment volg ik een training op het gebied van verdiepend coachen op werkstress en burnout. Dit boekt vult de kennis prachtig aan.

Marjon - donderdag 26 april 2018

Ik ben mezelf als loopbaancoach steeds meer gaan specialiseren in stressklachten in werk (na zelf 6 jaar geleden overspannen te zijn geweest) en lees alles wat los en vast zit over stress. Ben benieuwd naar de wetenschappelijke onderbouwingen.

Matilde van Dalen - donderdag 26 april 2018

Als net afgestudeerde schoolcoach kan ik voor mijn werk dit boek zeer zeker gebruiken. Er wordt veel gevraagd van startende leerkrachten die ik begeleid. Maar ook de ervaren leerkrachten. Door zelf als stressproef coach mijn collega's te begeleiden houden we een gezonde school!

Foke Boersma - donderdag 26 april 2018

Zowel in privé- als werksituatie is inzicht in hoe te dealen met triggers zeer welkom!

ben - donderdag 26 april 2018

gedoe doet ertoe