Ik zoek een...

Actueel - Nieuws

Weggeefactie: Gebroken wilskracht

De ziekte die depressie heet en hoe je ervan geneest

di 24 okt 2017

Een depressie: het is psychische volksziekte nummer één. Een aandoening die ook wel schuilgaat achter benamingen als overspannenheid, burn-out en surménage of zoals vroeger werd gezegd: een zenuwinzinking. Mensen die onder een depressie lijden zijn vaak jarenlang uitgeschakeld, vooral omdat een effectieve behandeling achterwege blijft. Aan de patiënt is, zo op het eerste oog, weinig verkeerds te ontdekken en hij wordt daarom door de buitenwacht met wantrouwen aanschouwd. Maar het depressieve lijden is een ernstig lijden vooral omdat er sprake is van wilsverlamming: de patiënt kan helemaal niets uitrichten omdat de hersenen zijn vermogen tot handelen hebben uitgeschakeld. Psycholoog Jeffrey Wijnberg is niet alleen professioneel deskundig, maar ook ervaringsdeskundig; hij weet wat het is om een depressie door te maken. Het slechte nieuws is dat een depressie levensontwrichtend is voor alles en iedereen. Het goede nieuws is dat een depressie te genezen is. Pillen en praten is het moderne devies. Maar Wijnberg weet als geen ander dat er meer bij komt kijken om uit de diepe depressieve put weer te herrijzen als gezond mens.

In samenwerking met Uitgeverij Scriptum mogen we 5 exemplaren van dit boek weggeven! Deze weggeefactie loopt t/m dinsdag 7 november. Winnaars worden woensdag 8 november per e-mail geïnformeerd. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie!

Let op: reacties via onderstaand formulier worden niet meegenomenGeef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:

Bjørna Rekers - dinsdag 31 oktober 2017

Een geweldige kans om mijn cliënten die hiermee geconfronteerd worden te helpen!

Astrid Ferrol - dinsdag 31 oktober 2017

De titel is zeer aansprekend. Ik zie het als de verbindende glu tussen de ratio en het harten. Ieder mens heeft een bepaalde mate van veerkracht in zich. helaas kan het ook een ieder overkomen dat de rek van de veerkracht er uit is na na zoveel teleurstellingen, verdriet, boosheid, onverwerkte trauma's. Ik heb mijn ervaring hiermee en heb vanuit mijn geloof kunnen herstellen. En als coach kan ik nieuwe kennis graag gebruiken. Ik ben benieuwd wat de heer Wijnberg gelukkig meer ziet dan de pillen. Zijn columns bij de Telegraaf las ik vroeger altijd met plezier!

Ryanne Meijer-Steendam - maandag 30 oktober 2017

Als coach ben ik altijd op zoek naar nieuwe literatuur om mijn kennis uit te breiden. Ik zou dan ook graag het boek winnen, om zodoende nog meer kennis over het onderwerp depressie te vergaren!

Lidewy van de Nobelen - maandag 30 oktober 2017

Ik doe mee namens een vriend van mij, die al jaren tegen deze ziekte vecht en die I het van harte gun dat hij rustig verder kan leven

Mechelies van Schendel - maandag 30 oktober 2017

Ik ben hier erg nieuwsgierig naar. Ik zie depressie zoveel om me heen en als coach zou ik hierover meer willen weten.

M.G.J. Kramer - zondag 29 oktober 2017

Zeer nieuwsgierig naar deze invalshoek...

herma nauta - zondag 29 oktober 2017

Zelf ervaren, en ook als coach - een ingevikkeld proces!

samira - zondag 29 oktober 2017

Een heftig onderwerp voor mij. Op 21 okt heeft mijn allerliefste oom zich voor een trein gegooid nadat zijn wilskracht meer dan gebroken was...ik vraag me af wat het juiste was geweest voor hem

Nelly - zaterdag 28 oktober 2017

fijn een boek over dit onderwerp. En ja en nee die wilsverlamming. Ik ben zelf ook al jaren ervaringsdeskundige. Ja wilsverlamming als je wilt dat het overgaat en dat steeds niet lukt en nee wilsverlamming omdat het mij steeds bracht bij de vraag wat wil ik met mijn leven en wat vind ik werkelijk belangrijk. depressie is ook een signaal van iets wat voor mij essentieel is. Dit is een deel van mij dat mij een boodschap geeft. Op een gegeven moment was ik na jaren uitgepraat over mijn jeugd en het hier en nu etc. Genezen is niet het doel voor mij omgaan met wel en mijn wil niet laten verlammen maar inzetten voor wat belangrijk is. essentieel is hoe om te gaan met de schaamte voor de depressie en kwetsbaarheid als mens ervaren in een maatschappij/organisatie die niet kan omgaan met beide dingen.

Julie Tims - vrijdag 27 oktober 2017

DIt lijkt me een zeer interessant boek. Ik kom in mijn werk als studieadviseur regelmatig studenten met depressiviteit tegen. Boek lijkt me een goede manier om hierover ook meer kennis te krijgen

Elly - vrijdag 27 oktober 2017

Klopt, een persoon met een depressie heeft ook bewustwording nodig. Accepteren wat er is en er niet tegen strijden. Van het moment dat je accepteert wat je voelt kan het nare gevoel je los laten. Dankjewel dat je je boek weggeeft. Groetjes Elly

Monique Beugels - vrijdag 27 oktober 2017

Heb ervaring hiermee, ben benieuwd wat Jeffrey hierover schrijft

Annette Oppenberg - vrijdag 27 oktober 2017

Mijn broer had last van depressieve buien en heeft uiteindelijk zelfmoord gepleegd 2 jaar geleden. Met het boek hoop ik meer inzicht te krijgen hoe een depressie ontstaat en hoe dit te genezen is. Voor mijn broer is het te laat, maar voor iedere client in mijn praktijk hoop ik hun genezingsproces optimaal te kunnen bevorderen. Ik ben een groot fan van Jeffrey Wijnberg en gelukkig schrijft hij weer heel herkenbare (spiegelende) artikelen voor de Telegraaf.

hans valster - vrijdag 27 oktober 2017

de ervaring van zeer nabij zegt mij dat ondanks jarenlang behandelen resultaat niet in verhouding staat. Ik kijk reikhalzend uit naar de tekst van wijnberg

Gosé Piek - vrijdag 27 oktober 2017

Depressie komt zoveel voor. Ook in mijn praktijk in allerlei gradaties. Dit boek lijkt me balngwekkenkd en ik zou het heel graag lezen.

Marion Liberloo - vrijdag 27 oktober 2017

Ik krijg geregeld coachees over de vloer die met een depressie kampen. Ik begeleid mensen met behulp van paarden, en paarden zijn meesters in het voelen. Wanneer je gedachten en gevoelens je in een put trekken en houden, dan geraak je verlamd. Ikzelf heb ook een depressie gehad jaren geleden, mijn paarden helpen me vandaag om in mijn kracht te blijven staan. Ik ben heel erg benieuwd hoe Jeffrey kijkt naar depressies, en hoe ik zijn inzichten kan integreren in mijn werk. Ik ben fan van zijn werk als provocatief coach, dus ben erg benieuwd!

Monique - vrijdag 27 oktober 2017

Voor de 4e keer in mijn leven kamp ik met een depressie. Iedere keer dacht ik: ik weet nu hoe ik het kan voorkomen, welke signalen er zijn. Helaas. Ben benieuwd naar de inzichten van Jeffrey.

Marcel Hondeveld - vrijdag 27 oktober 2017

Zelf zittende in een depressie waar ik zo graag uit wil komen hoop ik dat dit boek mij daarbij gaat helpen.

Machiel C. van Peperstraten - vrijdag 27 oktober 2017

Uit ervaring herken ik me helemaal in deze. Nu wil ik graag ook anderen helpen voordeel te trekken van mijn ervaringen met depressie en herstel. Mijn inziens is dit boek hiervoor een waardevolle aanwinst.

Stiena - vrijdag 27 oktober 2017

Het begeleiden van mensen met een depressie vind ik lastig omdat ie aan de buitenkant vaak niets ziet. Veel mensen hebben al zoveel geprobeerd. Daarom zou ik graag dit boek mogen ontvangen om er op een andere manier er naar te kunnen kijken en de mens met zijn depressie waardiger te kunnen ondersteunen.

Fatima Roos - vrijdag 27 oktober 2017

Het mooiste is om mensen vanuit die tunnel weer lichte momenten te kunnen laten ervaren! de kracht die mensen kunnen hebben om toch weer boven water te komen.

Rini - donderdag 26 oktober 2017

Ik kan bijna niet wachten

Beelen - donderdag 26 oktober 2017

Ik begeleid veel cliënten en adviezen zijn er volop. Jeffrey Wijnberg kennende zal dit boek provocatief getint zijn. Graag lees ik of dat klopt. En anders geef ik het boek weg...

Ellen - donderdag 26 oktober 2017

Ben heel benieuwd wat er nog meer komt kijken.

Mieke Liefting - donderdag 26 oktober 2017

Vast heel boeiend!

Erwin Lindeijer - donderdag 26 oktober 2017

Ben benieuwd naar de details van dit fenomeen, van deze ervaringsdeskundige. Wat breekt de wilskracht eigenlijk? Hoe kan deze hersteld worden?

Ghislaine Keyzer - donderdag 26 oktober 2017

Wat een mooi onderwerp en titel! Ben benieuwd naar de inhoud. Veel mensen ontmoet ik onder mijn klanten die down zijn en moeite hebben met perspectief vast te houden.

L. van Dijk - donderdag 26 oktober 2017

interessant

rudi - donderdag 26 oktober 2017

Ik heb een tijd geleden richting depressie afgegleden (nog voor dat het begrip burn out gemeengoed werd). Ik ondervond meer onbegrip dan begrip en besefte ook hoe groot de impact is op je omgeving. dit alles maakt me wel geïnteresseerd in het boek (om ook te zien of ik misschien mezelf nog tegenkom)

Charlotte Jooren - donderdag 26 oktober 2017

Ik ben erg benieuwd naar dit boek. Zelf heb ik neiging tot depressiviteit maar een vriendin van mij lijdt hier echt onder. Het lijkt mij fantastisch als dit haar zou kunnen helpen. Met vriendelijke groet, Charlotte Jooren

Anneke Calus - donderdag 26 oktober 2017

Een boek wat ik graag zou lezen en uitlenen aan medewerkers in de zorg. Depressie wordt vaak niet als dusdanig onderkent. Het kan helpen om een depressie te herkennen en erkennen.

Herman Heemskerk - donderdag 26 oktober 2017

Herkenbaar! Zou dit boek ons helpen om onze zoon, die hier al jaren onder gebukt gaat, met raad en daad bij te staan?

Ellie Moors - donderdag 26 oktober 2017

Benieuwd naar de kennis en ervaring van de auteur.

elvira - donderdag 26 oktober 2017

Het wil het boek graag geven aan een een lieve vriendin. Niets help....zo frustrerend!

Monique - donderdag 26 oktober 2017

Onze dochter ís al maanden depressief en heeft daarbij ook veel buikpijn die al op vele vlakken is onderzocht zonder oorzaak te vinden. Loopt bij een psycholoog maar de wachttijden zijn schrikbarend. Mogelijk kan zij door inzichten uit dit boek haar wilskracht voor haar leven en de pabostudie weer beter aan.

Gerard van Duinen - donderdag 26 oktober 2017

Ben benieuwd hoe Wijnberg de kennis over depressie samenbrengt met zijn eigen ervaringen en een concrete uitweg heeft gevonden.

hetty joustra - donderdag 26 oktober 2017

Van dit bericht word je meteen minder somber!

Dagmar - donderdag 26 oktober 2017

Is dit boek al (online of in de winkel) verkrijgbaar? Want dit lijkt me een erg mooi en zinvol boek om te gebruiken tijdens coaching. Warme groet Dagmar

Petra Luyckx - donderdag 26 oktober 2017

Dit boek wil ik graag ontvangen.

Yvonne Wielaard - donderdag 26 oktober 2017

Geeft mij als coach vast meer inzicht in wat mijn collega’s ervaren. Ga het boek delen met collega coaches in het onderwijs.

Suzan Bemelmans - donderdag 26 oktober 2017

Ben erg geinteresseerd in het boek ivm een naaste die al lang een depressie heeft.

Geke van Houten - donderdag 26 oktober 2017

Momenteel leef ik in een moeilijke situatie na een paralyse van Bell waardoor ik na herstel in een psychische kwetsbare fase terechtgekomen. En vervolgens een arbeidsconflict ontstaan door mijn niet stralende onzekere houding. Mijn wil is er wel maar ik voel mij net zoals de tulp hangend met het hoofd naar beneden en daardoor soms enorm gebroken.

Rob - donderdag 26 oktober 2017

Zou het boek graag lezen. Waarom: Omdat ik binnenkort wil starten als Counselor in Depressie en Rouw.

Judith Wijnbergen - donderdag 26 oktober 2017

zo'n belangrijk aspect van het leven, waarvan je nooit genoeg weet

Ben - donderdag 26 oktober 2017

Vele wegen tot een oplossing en dit lijkt mij een fantastisch aanvulling.

A - donderdag 26 oktober 2017

afgelopen half jaar 2 mensen in mijn omgeving door zelfdoding uit het leven gestapt...houdt me bezig!!

Monique - donderdag 26 oktober 2017

Ik heb van heel nabij meegemaakt hoe verwoestend een depressie kan zijn, maar ook hoe onbegrepen iemand zich voelt die aan een depressie lijdt. Omdat het niet zichtbaar of tastbaar is, omdat alle goedbedoelde opmerkingen iemand nog meer isoleren .. Zou het boek graag lezen!

Marja Mom - donderdag 26 oktober 2017

Wil dit boek graag lezen. Levensvuur dat dooft is misschien wel gebroken wilskracht.

Esther Aronson - donderdag 26 oktober 2017

Herkenbaar en geeft hoop op genezing? Of iig leefbaarheid?

marja - donderdag 26 oktober 2017

Eindelijk een andere manier van kijken die de mensen weer hoop en moed geeft.

Nico Mogendorff - donderdag 26 oktober 2017

Ik ben heel nieuwsgierig naar de inhoud van het boek. Ik hoop er moed uit te kunnen putten, ook voor een familielid.. Vriendelijke groeten,

loes Bos - donderdag 26 oktober 2017

In mijn werk als studentencoach kom ik vele mensen tegen met depressieve klachten. We geven training en ondersteuning aan hen en met een aangepast rooster lukt het dan toch vaak om naar school te gaan. Dit lijkt me een insprirend boek waar ik van kan leren om me nog beter in hen te kunnen verplaatsen. En vooral de interventies toe te passen die behulpzaam zijn.

Carola Jehae - donderdag 26 oktober 2017

Ikzelf ben getroffen door een depressie die mijn wereld op zijn kop heeft gezet. Praten en pillen is NIET de oplossing en werkt voor mij alleen maar ondersteunend. Het is niet het middel dat het verschil kan maken. Hoop dat dit boek wel weer licht kan laten schijnen op deze duisternis.

Nolette Bogtstra - donderdag 26 oktober 2017

Ik zou dit boek graag kado willen doen aan mijn nichtje (en haar ouders), om weer wilskracht te krijgen en van het leven te kunnen genieten.

Ans Wijngaards - donderdag 26 oktober 2017

Gebroken wilskracht lijkt me een goed boek om te lezen wanneer je mensen begeleidt die een depressie hebben

Els Filius - donderdag 26 oktober 2017

Gebroken wilskracht wil ik graag lezen om paraat te staat voor coachees die lijden onder depressie of er toe neigen.

Tanja - donderdag 26 oktober 2017

Dit lijkt mij een boek dat veel inzichtelijk maakt. Zou geweldig zijn om te winnen, en na het lezen door te kunnen geven aan anderen.

Aty Jansen - donderdag 26 oktober 2017

Hoe meer kennis en inzicht er komt over depressie en de uitingsvormen van depressie, des te beter. Alle middelen moeten worden ingezet om onze 'geest te trainen'.

Els van Beers - donderdag 26 oktober 2017

jullie omschrijving maakt me nieuwsgierig naar wat er meer nodig is dan pillen en praten.

Anna Bruns - donderdag 26 oktober 2017

Ik ben benieuwd hoe een vd grondleggers van provocatief coachen depressie benaderd. Kijk uit naar dit boek! ????

Jan Middel - donderdag 26 oktober 2017

Heel benieuwd naar de inhoud. Kom het in mijn praktijk regelmatig tegen.

Lisa Borstlap - donderdag 26 oktober 2017

ik heb een dochter van 36 die al levenslang depressief is, zich anders voelt en vaak suïcidaal is. Wij hebben al alles geprobeerd

Marjonne de Groot - donderdag 26 oktober 2017

Mooi zo'n professioneel-ervaringsdeskundigen boek; heftig zeg om dit als therapeut zelf door te moeten maken. Prive in mijn omgeving ook mee te maken met jaren van niet-helende dysthymie. Schrijnend en machteloos gevoel om naaste te zijn. Benieuwd naar inhoud van dit boek!

sijtze de roos - donderdag 26 oktober 2017

Ernstige depressieve klachten komen steeds meer voor. Dat roept twee vragen op. Ten eerste hoe dat komt, en ten tweede hoe we elkaar daar vanaf helpen. Dat is voor coaches van groot belang, mede om te bepalen wat ze wel kunnen bijdragen, en waar ze beter vanaf kunnen zien.

Nel Spee - donderdag 26 oktober 2017

Ik ben zelf helaas ervaringsdeskundige en ben benieuwd naar zijn adviezen

Angelique de Jong - donderdag 26 oktober 2017

Intrigerende titel! Ben op zoek naar verdieping op dit onderwerp. In het onderwijs vallen veel medewerkers uit. Ik hoop door het lezen van dit boek depressie eerder te herkennen en handvaten te kunnen geven aan degene die het heeft maar ook voor het kweken van meer begrip van medecollega's!

jacqueline Huisman - donderdag 26 oktober 2017

Ben zelf erg bekend met depressies, en weet inmiddels dat genezing niet zit in pillen en psycholoog (hoewel dat soms helpend kan zijn). Ben heel erg benieuwd naar de ervaringen van Jeffrey Wijnberg.

Corine Weerman - donderdag 26 oktober 2017

ALLEEN DE TITEL AL... Slaat de spijker op die verdomde kop! Dat belooft een steekhoudend betoog. Zou geweldig zijn als het boek dat waarmaakt.

Brunhilde Legeland - donderdag 26 oktober 2017

Ik grijp elke kans om meer te leren over de psyche aan. De titel van dit boek triggert mij enorm.

Ingrid Heys - donderdag 26 oktober 2017

Ik zie om me heen dat zelfs al vee jongere de wilskracht ontbreekt. Wij coachen hier met paarden en dit soort informatie helpt ons als coach om e.e.a. nog beter te kunnen begeleiden.

Esther de Graaf - donderdag 26 oktober 2017

Ben heel benieuwd naar het boek Gebroken Wilskracht. Mijn zoon heeft sinds 2,5 jaar last van depressies en het is onvoorstelbaar zwaar. In mijn werk ondersteun ik regelmatig studenten met depressie en graag verdiep ik me verder in deze materie. Steun en begrip zijn namelijk verschrikkelijk hard nodig voor iemand die lijdt onder een depressie.

Gertruud Bolhuis - donderdag 26 oktober 2017

Ik voeg dit boek graag toe aan het mooie rijtje dat ik al van Jeffrey Wijnberg heb. Zijn inzichten en benadering zijn altijd verfrissend.

Bea Visser - donderdag 26 oktober 2017

Altijd interessant om te lezen hoe een professioneel een depressie heeft ervaren.

Dick van der Meer - donderdag 26 oktober 2017

Bij de coaching van docenten en leraren merk ik dat depressieve docenten ook een grote impact hebben op hun leerlingen

Radj - donderdag 26 oktober 2017

...pillen en praten? Een doorleefde paradox...?!

Caroline Krul - donderdag 26 oktober 2017

Belangrijk boek voor veel mensen!

Henk Dullaard - donderdag 26 oktober 2017

Ik wil graag adverteren; met wie kan ik contact opnemen?

Angelique Esser - donderdag 26 oktober 2017

ben heel benieuwd!