Ik zoek een...

Actueel - Nieuws

Weggeefactie: Durf het verschil te maken

Realistisch veranderen in organisaties

wo 24 okt 2018

Hét vraagstuk van deze tijd gaat over het toevoegen van waarde. Wat is de ‘essentie’ of ‘bedoeling’ van een organisatie? En wat komt daarvan daadwerkelijk terecht? Dit vraagstuk vereist anders denken, maar zeker ook anders doen. Het vereist een manier van veranderen die ervan uitgaat dat de mensen de organisatie vormen en niet het papier of het plan. Kortom, het gaat om veranderen in de echte wereld.

Merlijn Ballieux en Guido van de Wiel laten je zien hoe de verandering begint bij wat er al gaande is in de organisatie en hoe je daarbij aansluit. Ze dagen je uit om ketens van vertrouwen te bouwen en het échte gesprek niet uit de weg te gaan. Iedere ontmoeting is immers een kans voor een interventie en vele micro-interventies samen zorgen voor een megaverandering. Dit boek is daarmee een belangrijk kompas voor iedere veranderaar die op een realistische manier het verschil wil maken binnen een organisatie.

Met een voorwoord van Wouter Hart en een epiloog van Manfred van Doorn.

In samenwerking met auteurs Merlijn Ballieux en Guido van de Wiel mogen we 5 exemplaren van dit spel weggeven! Deze weggeefactie loopt t/m dinsdag 6 november. Winnaars worden woensdag 7 november per e-mail geïnformeerd. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie!

Let op: reacties via onderstaand formulier worden niet meegenomenGeef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:

Kristina Kortrijk - donderdag 8 november 2018

Een medewerker waarvan het werkgeluk vergroot wordt door wederzijds vertrouwen, zodat deze zich nog waardevoller voelt voor zijn/haar bedrijf, zorgt ervoor dat de verandering, niet als een ëendags' (be")vlieg(ing) wordt gezien en echt geborgd kan worden.

Els van Bezooijen - dinsdag 6 november 2018

Ja, ik durf het verschil te maken en wil daarom dit boek lezen!

Henning Zorn - maandag 5 november 2018

sluit aan op onze manier van werken en ons tool, kijk op www.connection-scan.com

J.Jungerius - zondag 4 november 2018

Ik ben heel nieuwsgierig naar dit boek.

Miranda Konings - woensdag 31 oktober 2018

Het boek kan zeker een toegevoegde waarde hebben met het programma waar wij binnen mijn organisatie mee aan de slag zijn. Zou super zijn om het boek ter inspiratie te hebben. Ik wacht met spanning af!

Esther van Lin - woensdag 31 oktober 2018

Durf het verschil te maken! Mooi initiatief! Prima om te kijken hoe je realistisch echt iets kunt veranderen in organisaties. Interessant om te beschrijven hoe dit bij verschillende bedrijven kan. Ieder bedrijf is anders heeft andere specialisaties en ieder mens is ook anders en zorgt voor een persoonlijke en andere sfeer binnen een bedrijf. Andere personen zetten bedrijven in een ander licht. Andere personen zorgen er steeds weer voor dat een bedrijf op een andere manier gaat stralen. Zeer interessant om meer te lezen over het durven maken van verschillen!

Kristel de Vries - dinsdag 30 oktober 2018

Het realiseren van goede samenwerking en doen van 'goed werk' vraagt mijn inziens om vertrouwen, verbinding en het voeren van een open dialoog waarin het gesprek over (gedeelde) waarden niet zou moeten ontbreken. Ik ben benieuwd of dit boek een ondersteuning kan zijn voor het voeren van deze belangrijke gesprekken.

Miriam Oude Wolbers - dinsdag 30 oktober 2018

Mooi dat het vertrouwen als basis voorwaarden in de organisatie centraal staat om samen met de medewerkers de verandering in gang te zetten.

Evie Vallet - maandag 29 oktober 2018

Dit kompas lijkt mij een bijdrage te kunnen leveren om een duurzaam coachbeleid verder te ontwikkelen in een volatiele (gevleugelde) wereld waarin iedereen en alles moet veranderen maar niemand zelf wil veranderen.

Jaap Wouda - zondag 28 oktober 2018

IK zou als titel nemen; Ga het verschil maken. Ben gezien mijn beroep natuurlijk extra gemotiveerd om de titel in praktijk te brengen Jaap

Merlijn Koch - vrijdag 26 oktober 2018

Wat leuk, een boek van een naamgenoot. En dan ook nog zo'n interessant thema! Ik geef me op voor de weggeefactie.

Coco van der Wolk - vrijdag 26 oktober 2018

Marit - vrijdag 26 oktober 2018

Zonder het verschil te maken red je het nu niet op de arbeidsmarkt, kom maar op !

Monique Urlings - vrijdag 26 oktober 2018

Ik werk als bewindvoerders kantoor met een eigenaar die niet van de geijkte paden kan/wil afwijken terwijl er toch dingen zullen moeten veranderen. Ik heb handreikingen nodig om deze op een subtiele manier te kunnen gaan doorvoeren. Deze handreikingen hoop ik in dit boek te vinden.

Maaike Schuurman - donderdag 25 oktober 2018

Ik zou dit boek heel graag willen hebben omdat ik veel in de zorg werk waar mijn passie ligt bij het bevorderen en implementeren van gedeelde besluitvorming. Een 'beweging' in de zorg die veel verandering vraagt op veel verschillende vlakken. Ik heb in mijn werk regelmatig gesprekken met zorgverleners die deze verandering in gang willen zetten (bij zichzelf, in hun team en hun ziekenhuis) en tegelijk tegen obstakels aanlopen en weerstand voelen bij deze verandering(en). Dit boek lijkt me enorm inspirerend en zal me ongetwijfeld nieuwe inzichten geven die ik kan gebruiken bij zulke gesprekken.

Harry Overdam - donderdag 25 oktober 2018

ik ben toezichthouder bij een een hele kleine zorgorganisatie waar 60 cliënten zorg en ondersteuning krijgen. Dit is in een dorp in Zeeland van 1500 mensen. Wij zijn steeds op zoek wat cliënten toevoegen aan de dorpsgemeenschap en andersom. Dit is ook onderwerp van gesprek met cliënten en medewerkers. Dit boek kan een hulpmiddel zijn

Eef Wouters - donderdag 25 oktober 2018

Ik wil iemand in mijn directe omgeving blij maken!

Ria Logtenberg - donderdag 25 oktober 2018

dat boek maakt het verschil en daar wil ik graag van leren.

Karen - donderdag 25 oktober 2018

Ja, ik wil ook!

Sandra - donderdag 25 oktober 2018

Ja, ik wil!

yvonne coolen - donderdag 25 oktober 2018

ik ben iemand die graag het verschil maakt en mijn coachees helpt om ook een verschil te maken. graag verdiep ik me voor mezelf en mijn coachees in wellicht andere denkwijzen over "verschil maken". een fijne kans, merci

Els Filius - donderdag 25 oktober 2018

Ik geloof ook in micro-interventies en zou graag daarover meer lezen en me eigen maken, ik hoop op de ontvangst van dit interessante boek! Els Filius

marina heilbron - donderdag 25 oktober 2018

als bedrijfsmaatschappelijk werker sta ik middenin de dynamiek van de individuele werknemer en organisatie , waar verandering een constante is. Mijn behoefte aan dit boek wordt nu echter vooral getriggerd door mijn ambitie als actieve burger die een project binnen de gemeente aan het opzetten is.

Annemay den Besten - donderdag 25 oktober 2018

Het verschil maken, daar ga ik voor! Zowel voor mezelf, voor particulieren, als binnen organisaties.

Cor van Gils - donderdag 25 oktober 2018

Realistisch veranderen, mooie totel en dus de moeite waard om door te nemen!

Henk Pol - donderdag 25 oktober 2018

geven van teamcoaching als opstart voor organisaties die aan een veranderings trajecten gaan beginnen. Meer informatie is altijd welkom.

Inge Strauven-Bunt - donderdag 25 oktober 2018

Als Teamcoach kan ik teams helpen zich te ontwikkelen om zelf het verschil te maken. Onzekerheid is nog troef middenin de veranderende organisatie, en heimaa kunnen teams eigenaarschap ontwikkelen in hun proces.

Debbie Schouten - donderdag 25 oktober 2018

Ik geef de training Hoe doe ik er toe?! aan particulieren. Ik wil graag meer weten hoe dit toe te passen in organisaties.

adrienne oomens - donderdag 25 oktober 2018

net bezig met teamcoaching in de organiastei dus een mooie aanvulling zou het boek zijn!

Marlies Houtbraken - donderdag 25 oktober 2018

Onderwijs vereist voortdurend bijstellen van doelen. Een visie op papier kan prachtig klinken, maar het beroepsonderwijs sluit niet altijd aan op het beroepenveld. De realiteit is weerbarstiger en vervalt vaak in het volgen van oude patronen. Ik ben dan ook zeer benieuwd welke interventies verandering teweeg kunnen brengen.

Brenda Broekhuijsen - donderdag 25 oktober 2018

Hoi, ik werk op dit moment bij een organisatie die volop in beweging is en dit boek sluit wat mij betreft perfect aan.

Joost Levy - donderdag 25 oktober 2018

Ik hoop dat dit boek focust om de dilemma's die professionals afhoudt van het krachtig opnemen van hun rol en hoe ze daar beter op te laten focussen.

eric elbertsen - donderdag 25 oktober 2018

uitdagende titel, kan je ook onrealistisch veranderen in organisaties? ben nieuwsgierig hoe dit uitgelegd wordt in dit boek

Marjon te Riele - donderdag 25 oktober 2018

Mooie zin: ketens van vertrouwen bouwen als basis voor verandering. het echte gesprek aan gaan. en vooral over hoe je dat realiseert. sta ik helemaal achter!!

hanneke kempers - donderdag 25 oktober 2018

Essentieel, het echte gesprek, daar gebeurt het! Gesprekscyclus kan voor de structuur zorgen maar verschuil je er niet achter.

Cecile Bergenhenegouwen - donderdag 25 oktober 2018

Met een verhuizing en samenvoeging van teams voor de deur en de gedachten normen/waarden en het talent van de medwerker is gesprek en vertrouwen heel belangrijk.

Mirjam ten Hoopen - donderdag 25 oktober 2018

Als beginnend coach binnen de gemeente waar ik werkzaam ben hebben we te maken met een veranderende organisatie namelijk een zelfsturende organisatie. Dit boek gaat mij heel veel handvatten geven en een toegevoegde waarde zijn voor ons als organisatie.

Annette Schram - donderdag 25 oktober 2018

Pakkende tekst! Immers veranderen vereist lef en doorzettingsvermogen. Interessant boek om mij in te verdiepen.

Henny - donderdag 25 oktober 2018

Ik denk dat ik hiermee mijn collega's wel eens heel blij zou kunnen maken .....

Erwin Molnár - donderdag 25 oktober 2018

Waarden zijn en belangrijk uitgangspunt voor een organisatie en het spreekt me enorm aan om daar de dialoog over aan te gaan.

Herman Heemskerk - donderdag 25 oktober 2018

Ben mij aan het verdiepen in Wouter Harts ‘verdraaide organisaties’ en ‘anders vasthouden’. Dit boek lijkt daar perfect op aan te sluiten!

Marco Last - donderdag 25 oktober 2018

Aangezien ik zelf ook net voor mezelf begonnen ben, zou ik het boek graag gebruiken om verdere richting te geven aan mijn eigen ideeen!

Judith Knuit - donderdag 25 oktober 2018

als process analyst/change manager en NLP coach, wil ik graag het verschil maken dat het verschil maakt en daarmee bijdragen aan aan cultuur veranderingen bewerkstelligen, zeer benieuwd naar dit be

Bert - donderdag 25 oktober 2018

Al doende leert men. Een boek kan daar bij handig zijn.