Ik zoek een...

Actueel - Nieuws

Weggeefactie: De schaduwkant van leiderschap

Kiest u voor doorslaand of blijvend succes?

di 23 sep 2014

Een eerlijke verhandeling over Leiderschap. Gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. Het nieuwe meesterwerk voor elke coach, manager of HR-professional. Er wordt vandaag de dag ongelooflijk veel gevraagd van het topmanagement. Als de spanning en druk groter worden, lopen leidinggevenden het gevaar 'door te schieten' in dezelfde kwaliteiten waarmee zij de top hebben bereikt. De leidinggevende slaat op hol. Wordt een karikatuur van zichzelf.

Wat gebeurt er precies als de leidinggevende gaat handelen vanuit zijn of haar schaduwkant van leiderschap? Wat gebeurt er als de leidinggevende doorslaat? En hoe kan een leidinggevende dit op tijd inzien en voorkomen? Daarover gaat de uitgave De Schaduwkant van Leiderschap. Geschreven door Prof. Dr. Erik de Haan, directeur van het Ashridge Centre for Coaching en Hoogleraar Organisatieontwikkeling aan de Vrije Universiteit, Amsterdam, tevens auteur van het succesvolle Coachen met collega´s, (2013 5e druk), en Dr. Anthony Kasozi, directeur van Quilibra Consulting, tevens adviseur, coach en mentor van senior-leidinggevenden in de Verenigde Staten, Europa, Afrika en Azië.

Betrouwbare gids met adviezen voor blijvend succes
De Schaduwkant van Leiderschap biedt de manager en HR-professional concrete adviezen voor blijvend succes. De enige uitgave op dit gebied die volledig gebaseerd is op wetenschappelijke inzichten en ervaringen van topmanagers. Het beschrijft glashelder wat de valkuilen van de hedendaagse manager zijn en vooral: hoe de manager deze kan omzeilen.

In samenwerking met Uitgeverij Van Gorcum mogen we 5 exemplaren van dit boek weggeven! Deze weggeefactie loopt t/m donderdag 9 oktober. Winnaars worden vrijdag 10 oktober per e-mail geïnformeerd. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Klik hier om mee te doen aan deze weggeefactie!

Let op: reacties via onderstaand formulier worden niet meegenomenGeef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:

Anne - donderdag 2 oktober 2014

Omdat ik leiders coach wil ik meer informatie omtrent dit onderwerp

Frans Legerstee - donderdag 2 oktober 2014

Ik werk graag met het kernkwadrant van Daniel Ofman. Veel mensen zijn zich bewust van hun valkuil. Maar stappen er toch in. Hoe word je bewust van je schaduwkant en wat doe je er dan mee? Een leuk boek voor een hele aardige uitdaging!

Henny van den heuvel - dinsdag 30 september 2014

Ik popel om dit boek te gaan lezen en o rn het te delen met mijn collega coaches. Als ik manager zou zijn, zou ik het naast mijn bed leggen. Ken je valkuilen!

Klaske Veth - maandag 29 september 2014

Geweldig! Ik wil het graag gaan gebruiken in lessen over leiderschap.

Antonia Hilhorst - zondag 28 september 2014

Als ik mijn eigen schaduw ken, herken ik de schaduw van de ander en kan ik in onze schaduwen het goud herkennen! (Vrij naar C.G. Jung)

M. Roijen - zondag 28 september 2014

In mijn dagelijkse praktijk heb ik met diverse verschillende leiders en hun stijlen te maken. Waar de een zich {teveel} focust op de relatie met de werkvloer is de ander alleen maar gericht op de taak. De een heeft visie, de ander kan is weer goed in motiveren etc. Kortom dit boek lijkt mij een waardevolle aanvulling ook voor mijn dagelijkse praktijk, ook om de leiders van nu een hart onder de riem te kunnen steken.

pien borkink - zondag 28 september 2014

Wat een super interessant boek. Deze zou voor mij een welkome aanvulling zijn op mij kennis en ervaring die ik heb met het inzetten van de analiticsl competence tool(ACT), waarbij de werknemer inzicht krijgt in zijn schaduw gedrag. Deze tool werkt met beelden en cognitie. Het geeft voor mij een start om verder met de leider in gesprek te gaan. Echter het zou een mooie aanvulling zijn als ik nog wat meer onderbouwing zou hebben over dat schaduw gedrag.al vast dank voor de overweging. Voor meer inf over deze tool. Www.actproducts.nl

M. Damen - vrijdag 26 september 2014

Ter aanvulling: Hetzelfde fenomeen bestaat natuurlijk in onze eigen beroepsgroep. Wat als wij coaches onze schaduw uitleven? Guggenbuhl-Craig heeft daar een prachtig werk over geschreven: http://www.ako.nl/product/9789060699638/ontwikkelingen-in-de-jungiaanse-psychologie-macht-als-gevaar-adolf-guggenbuhl-craig/

J. Otten - vrijdag 26 september 2014

mooi dat dit in het licht wordt gezet! Mooie gespreksstof voor advisering aan managers.

Lisette Broekhuizen - vrijdag 26 september 2014

interessant boek voor mijn nieuw op te zetten coachingspraktijk

Sacha Schippe - vrijdag 26 september 2014

Leiderschap, voor de één een natuurlijk fenomeen, voor de ander een zoek tocht. Doe je het ooit goed? En degenen aan wie je leiding geeft, hoe ervaren zij dat dan? Waar ben je meegaand, doorslaggevend of zelfs potentaat in je handelen? En is dat de juiste manier, waar maak je een volgende keer aanpassingen? Het is altijd goed om vanuit verschillende invalshoeken te blijven kijken naar je eigen leiderschapsstijl. Om jezelf te verbeteren, maar ook om je team te doen groeien... Heel benieuwd welke inzichten dit boek mij zou kunnen verschaffen voor mijn praktijk in het onderwijs.

Jolanda van Putten - vrijdag 26 september 2014

Ik denk dat iedere leidinggevende op bepaalde moment vanuit zijn/haar schaduwkant reageert. Het lijkt mij daarom een mooie en leerzaam boek om te lezen en dien je deze als coach zeker in je verzameling op te nemen. Daarnaast zou het een mooie eye-opener voor veel leidinggevenden kunnen zijn! Ik zou het boek heel graag lezen.

Jac. Koning - vrijdag 26 september 2014

Lijkt mij een heel interessant boek met wetenschappelijke inzichten, "leiderschap komt uit de schaduw"!

leo harryvan - vrijdag 26 september 2014

Wie zegt me dat een wetenschappelijke invalshoek per definitie een eerlijke verhandeling oplevert? Klinkt vanuit mijn perspectief als een erg smalle basis voor een pretentieus verhaal. En de ondertitel van het artikel doet me het ergste vrezen.....

Ageeth Strijker - donderdag 25 september 2014

Naast de zonnige kant ook de schaduwkant in de spotlight

Yvonne Heijl - donderdag 25 september 2014

Veelbelovend dat dit boek gebaseerd is op wetenschappelijke inzichten

margreet - donderdag 25 september 2014

Ben benieuwd naar meer hierover, hoe kun je neterhelpen het te zien, te voorkomen en er uit te blijven of bij te sturen

Gerda Kamp - donderdag 25 september 2014

Ik begeleid leidinggevenden als coach en zou dit boek heel graag willen lezen en inzetten tijdens mijn werk.

Monique Sprengers - donderdag 25 september 2014

Interessant boek! M.n. voor mijn nieuwe functie

Sonja van Beveren - donderdag 25 september 2014

Zeer interessant thema. Ik ben heel nieuwsgierig naar het boek. Mocht ik er eentje gratis krijgen. Bedankt alvast!!

Maureen Does - donderdag 25 september 2014

benieuwd of het ook inzichten bevat over effecten chronische stress

aart - donderdag 25 september 2014

De betere en wetenschappelijke boeken die coaches (verplicht) moeten lezen.

Carla Bolt - donderdag 25 september 2014

"Eerlijke" in de betekenis van de wetenschap, of in de betekenis van de relatie of de organisatie? Ben benieuwd.

Astrid Berendsen - donderdag 25 september 2014

Midden in een reorganisatie, druk met individuele en teamcoaching waarbij de taak bij de leidinggevende ligt om zelfsturing te bevorderen in zijn team. Als coach ben ik graag goed ingespeeld op wat in het ondersteunen van dit proces op mij af komt. De gedeelde ervaringen en verhalen in dit boek zijn bij mij welkom.

Faber - donderdag 25 september 2014

Graag kom ikin aanmerking voor het gratis boek De schaduwkant van leiderschap.

Judith boerma - donderdag 25 september 2014

Zeer interessant

Stephany Kersten - donderdag 25 september 2014

een boek dat ik prima kan gebruiken bij de ontwikkeling van een female leadership training hier in Kameroen waar ik werk als trainer-coach en waar betrokkenheid van vrouwen bij besluitvorming en het ontwikkelen van leiderschaps skills hot issues zijn.

Rijk Binnekamp - donderdag 25 september 2014

Mooi, al die aandacht voor leiderschap

Jackie Blokker-van Kleef - donderdag 25 september 2014

Het thema is helemaal van deze tijd. Door de crisis staan HR medewerkers en managers onder druk bij de uitvoering van beleid. Een trigger om door te slaan... Ik ben nieuwsgierig naar het boek, zowel als persoon in loondienst als vanuit de counselor/coach!

H.J. Wissink - donderdag 25 september 2014

Een geweldig boek om in bezit te hebben als ik de korte beschrijving lees.

Han Vermeer - donderdag 25 september 2014

interessante materie, die hopelijk ook handvatten biedt voor zelfontwikkeling van managers/leidinggevenden. Ben benieuwd naar de relatie met kwaliteiten en competenties en persoonlijkheidtypelogien.

Louisa Roosch - donderdag 25 september 2014

Jimmy Hendriks zei ooit: hoe zou de wereld eruit zien als de macht van de liefde het wint van de liefde voor de macht?

Martine Schröder - donderdag 25 september 2014

Heel erg interessant voor je eigen ontwikkeling, maar zeker ook in coachtrajecten en in de werkomgeving! Ben heel benieuwd naar dit boek.

marja van der bijl - donderdag 25 september 2014

Zeer geintresseerd in wanneer een omslagpunt plaatsvindt van een kwaliteit en als schaduwkant gaat werken!

Williette van der Weg - donderdag 25 september 2014

Perfect boek als aanvulling op de kennis die ik reeds heb, van waaruit ik leidinggevenden coach!

Monique Urlings - donderdag 25 september 2014

Ik heb heel veel interesse in dit onderwerp. Zelf ben ik coach met als specialisatie budgetcoaching. Ook wil in bedrijven werken als vertrouwenspersoon en mede hierdoor wil ik me iets meer gaan verdiepen in het coachen van collegas's en managers.

Gea Koren - donderdag 25 september 2014

Iedereen heeft zijn schaduwkant. Als je je bewust bent van je schaduwkant en wat je triggert, kun je in je zelfsturing blijven. Erik is een deskundig op het vakgebied en zal de wetenschappelijke inzichten vast verbinden met de praktijk! Dat doe ik zelf ook het liefst dus ik ben benieuwd naar zijn boek.

Jose van Geffen - donderdag 25 september 2014

Zeer interesant boek lijkt me, zowel voor mezelf als mijn collega's en teamleider. Een boek dat we vanuit onze organisatie met zijn allen kunnen gebruiken en vandaaruit hoop ik een mooi aanbod te krijgen voor een cursus.